Gazi Devlet Hastanesi, hastalara daha iyi hizmet vermek için acil servisin fiziki ve teknolojik yapısında değişik ve yeniliklere gitti. Modern hale getirilen acil serviste 15 olan müşahede yataklarının sayısı da 25’e çıkartıldı.
“SAMSUN’DA EN FAZLA HASTA BAKAN ACİL” Yeni düzenlenen acil servis hakkında bilgiler veren Başhekim Dr. Ulubay, “Acilimiz Samsun’da günde en fazla hasta bakan acilidir. Günde yaklaşık bin-bin 500 hasta acilimize başvurmaktadır. Acilimizin daha önceki fiziki durumu, hastalara hizmet vermekte bazı zorluklara yol açıyordu. Daha önceden hasta müşahede odaları farklı yerlerde olduğu için hem hastaların takibi hem de personelin durumu zorluk oluşturuyordu. Bizim acilimizde yaptığımız yeni düzenleme ile fiziki durumu düzelterek hasta müşahede odalarını 15’ten 25’e çıkardık. Hem de müşahede yataklarını tek bir arena sistemi ile bir yerde toparlayarak tek elden hizmet vermeyi amaçladık. Böylelikle hastaları tek bir noktadan takip etme imkanı bulduk. Ayrıca bundan sonra acilimize gelen hastalar, aciliyetine göre farklı alanlarda muayenehane edilmeleri gerçekleşecek ve acil olan hastaya daha fazla hizmet verilecektir. Yeni acilimizi Ramazan ayına yetiştirmek istedik. Çünkü Ramazan’da bizim acilimizdeki hasta sayısında yüzde 40 oranında bir artış oluyor. Bunu da Ramazan’ın başında hizmete açmamız bizim açımızdan iyi oldu. Daha önceden gelen hastalar bekliyorlardı. Ama bundan sonra gelecek hastalara her türlü hizmeti vermeye hazırız. Bu konudaki bütün fiziki düzenlemeler yapıldı. Bundan sonrası hem hastalar hem de bizim için daha iyi olacak” dedi.
ACİLDE YAPILAN YENİ DÜZENLEMELER Yeniliklerin hem vatandaşlara hem de hastaneye olumlu yönde yansıyacağının altını çizen Ulubay, “Yeni acilimizle beraber, otomatik cihazlara bakılarak hastalık kodlaması yapılmakta ve gerçek acil hastalar daha etkin bir şekilde tedaviye alınmaktadır. Vatandaşların sıklıkla yaşamış olduğu mahremiyet sorunu ortadan kaldırıldı. Samsun’daki en büyük KBRN ünitesini yenileyerek saatte 36 KBRN’li hasta temizleme imkanına sahip olduk. Hastaneye ambulans giriş-çıkışı için yeni alanlar oluşturup, ayakta hasta giriş-çıkışı ile ambulans girişi birbirinden ayrılmıştır. Sedye ve tekerlekli sandalye sayısında ciddi oranda artışa gittik. Acil servise alınan tomografi cihazı ile 3 boyutlu görüntülere kavuştuk. Alçı odasını faaliyete geçirerek travmalı hastalar ile kırıklı hastaları birbirinden ayırdık. Bu yenilikler hem hastanemiz hem de hastalarımız için çok iyi oldu” diye konuştu.
dikGAZETE.com