?>

Gazetede örgüt propagandası davalarında karar

Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin genel yayın yönetmenliğini üstlendikleri tarihlerdeki yayınlarla terör örgütü propagandası yaptıkları gerekçesiyle yargılanan Çelikkan'a 1 yıl 6 ay, Üstün'e ise 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

İSTANBUL

Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin genel yayın yönetmenliğini üstlendikleri tarihlerdeki yayınlarla terör örgütü propagandası yaptıkları gerekçesiyle yargılanan gazeteci Murat Çelikkan'a 1 yıl 6 ay, akademisyen Beyza Üstün'e ise 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Üstün'ün aldığı ceza hükmünün açıklanması, 5 yıllık denetimli serbestlik şartıyla geri bırakıldı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde sırayla yapılan duruşmalardan ilkine tutuksuz sanık Murat Çelikkan katıldı.

Sanık Çelikkan, hazırladığı yazılı savunmayı mahkemeye sundu. Avukatı Özcan Kılıç, müvekkilinin bir günlüğüne kendi rızasıyla gazetenin genel yayın yönetmenliğini yaptığını belirterek, bir günlüğüne genel yayın yönetmenliği yapan birçok kişi hakkında takipsizlik kararı verildiğini hatırlattı. Sanık avukatı Emel Ataktürk ise Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin basın özgürlüğüyle ilgili kararlarına dayalı bir savunma yaparak müvekkilinin beraatini talep etti.

Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Çelikkan'ın, "basın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 1 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Sanığın duruşmadaki davranışlarını ve yeteri kadar pişmanlık göstermemiş olmasını göz önünde bulundurarak cezada indirime gitmeyen heyet, sanığın cezasının ertelenmesi halinde ileride bir daha suç işlemeyeceği yolunda tam bir vicdani kanaat oluşmadığından hükmün açıklanmasını da geri bırakmadı.

Beyza Üstün'ün ceza hükmünün açıklanması geri bırakıldı

Mahkemenin aynı suçlamaya ilişkin diğer dosyasında sanık olan Beyza Üstün de davanın dördüncü duruşmasına avukatıyla katıldı.

Üstün, beraatini talep etti.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Üstün'ün, "basın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 1 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Sabıkasız olması ve duruşmadaki iyi halini göz önüne alan heyet, cezada 1/6 oranında indirime giderek sanık Üstün'ün cezasını 1 yıl 3 aya düşürdü.

Heyet, bu ceza hükmünün açıklanmasını da sanığın daha önce başka bir suçtan mahkum olmaması ve yargılamadaki davranışının bir daha suç işlemeyeceği yönünde kanaat oluşturması nedenleriyle 5 yıllık denetimli serbestlik şartıyla geri bıraktı.

Muhabir: Murat Kaya-Muhammed Enes Can-Hanife Sevinç

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Filistin'de Nekbe'nin 69. yılında etkinlikler düzenlendi

2017-05-15 18:17 - Genel

Kaçakçı kapana takıldı

2017-05-15 20:22 - Asayiş

FETÖ'nün ABD ile ilişkisi tanık beyanlarında

2017-05-15 21:57 - Gündem

Orgeneral Akar Türkiye'nin Atina Büyükelçiliğini ziyaret etti

2017-05-11 20:27 - Gündem

Japon Osaka kızına yapılan iyiliği unutamadı

2017-05-16 03:42 - Gündem

Londra'da yapılan Somali Konferansı sona erdi

2017-05-12 00:12 - Dünya

PKK mağarasından Rus füzesi çıktı

2017-05-10 22:37 - Gündem

Almanya'da eyalet seçim sonuçları Merkel'in gücünü artırdı

2017-05-15 17:52 - Dünya

Başkent’te silahlı saldırı - 12 Mayıs

2017-05-13 01:22 - Asayiş

Kolombiya'da ELN'nin kaçırdığı 8 kişi serbest bırakıldı

2017-05-10 10:12 - Dünya

İlgili Haberler

Sağlık Bakanlığından sağlık çalışanlarına yönelik açıklamalarda "hassasiyet" çağrısı

22:03 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan The Economist'e tepki

21:12 - Gündem

Türkiye ile Irak'ın, su konusunda işbirliğine yönelik komite toplantısı Bağdat'ta yapıldı

18:08 - Gündem

Kartepe'de hafta sonu yoğunluğu yaşandı

17:17 - Gündem

Türk savunma sanayisi yoğun katılımla IDEX ve NAVDEX 2025'te boy gösterecek

17:03 - Gündem

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor