?>

Gazeteci Latif Şimşek'i darbettiği iddiasıyla yargılanan sanığa 3 yıla kadar hapis istemi

Bir televizyon kanalındaki tartışma programında gazeteci Latif Şimşek'in darbedilmesine ilişkin davada cumhuriyet savcısı tarafından, sanık Emrah Topal'ın "basit yaralama" ve "hakaret" suçlarından 7 aydan 3 yıla kadar hapsini istedi.

Gündem - 2 yıl önce

İstanbul

İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada, bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen sanık Emrah Topal, tanıklar Pınar Işık Ardor ve Doğan Çağlar ile taraf avukatları hazır bulundu.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Pınar Işık Ardor, "Gündeme Dair" isimli programın moderatörlüğünü yaptığını ve programın ilerleyen dakikalarında gerginlik çıktığını anlattı.

Milletvekili Cemal Enginyurt ve gazeteci Latif Şimşek arasında çıkan arbede sırasında stüdyoya 4-5 kişinin daha geldiğini belirten tanık Ardor, "O sırada bir gürültü duydum, arkadan Emrah Bey gelerek Latif Bey'e bir darbe vurmuş ama görmedim. Araya girmemle Emrah Bey durdu. Kendisinin küfür ve tehdit ettiğini hatırlamıyorum. Sanığın Enginyurt'un koruması olarak geldiğini sanmıştım." dedi.

Tanığın ardından konuşan müşteki Şimşek'in avukatı Pınar Erkanlı Üçgül, bir sonraki celse Barış Yarkadaş'ın tanık olarak dinlenmesini talep etti.

Sanık Emrah Topal, savunma yapmayacağını belirterek, "Evet ben bu suçu işledim, kendimi savunmadım, savunmayacağım da... Maalesef olmaması gereken bir şey yaptım, müştekiye vurdum. Ama kimseye tehdit ve hakarette bulunmadım." diye konuştu.

Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı, sanığın "basit yaralama" ve "hakaret" suçlarından 7 aydan 3 yıla kadar hapsini, "tehdit" suçundan beraatini istedi.

Mütalaanın ardından söz alan sanık avukatı İsmail Işık, savunma yapmak için süre talep etti.

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanığın yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasına ve taraflara mütalaaya karşı savunma hazırlamaları için süre verilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve gazeteci Latif Şimşek'in "müşteki" olarak yer aldığı iddianamede, 6 Ağustos'ta TV 100 adlı televizyon kanalında yayımlanan "Gündeme Dair" isimli, müşteki Latif Şimşek ve Milletvekili Cemal Enginyurt'un konuk olduğu program sırasında ikili arasında tartışma yaşandığı anlatılıyor.

Diğer program konuklarının tarafları sakinleştirmeye çalıştığı, bu sırada Emrah Topal'ın müşteki Latif Şimşek'i yumruk ve tokat atmak suretiyle darbettiği aktarılan iddianamede, sanığın darp sırasında müştekiye ağır küfürler ettiği belirtiliyor.

İddianamede, tüm dosya kapsamına göre sanığın olay günü müştekinin vücudunun çeşitli yerlerine vurarak "kasten yaralama", başkalarının da duyacağı şekilde sarf ettiği küfürlerle de "alenen hakaret" ve tehdit" suçlarını işlediği kaydediliyor.

Sanığın "kasten yaralama", "alenen hakaret" ve "tehdit" suçlarından 1 yıl 1 ay 15 günden 5 yıl 6 aya kadar hapsi isteniyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

20 Ocak Bakü katliamı ve şehitleri Moskova'da anıldı -Fuad Safarov bildiriyor-

2023-01-20 22:41 - Özel Haber

İğne ipliği 67 yıldır elinden düşürmüyor

2023-01-22 14:33 - Kültür Sanat

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'e saldırıya tepki

2023-01-24 15:54 - Gündem

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Türkiye Yüzyılı sadece bir slogan değil bir hedef

2023-01-22 22:29 - Siyaset

Alman sendikası, posta servisi Deutsche Post ve DHL çalışanlarını greve çağırdı

2023-01-20 11:02 - Dünya

Deyrizor'da halk terör örgütü PKK/YPG'yi protesto etti

2023-01-20 18:33 - Dünya

Macron ve Scholz güçlü Avrupa için savunma sanayisine daha fazla yatırım yapmak istiyor

2023-01-21 14:39 - Dünya

Fransa'da iklim aktivistleri Total'i finanse etmekle suçladıkları bankayı hedef aldı

2023-01-20 13:39 - Dünya

Aşırı sağcı İsrailli Bakan Ben-Gvir, Mescid-i Aksa'ya baskınlarını sürdüreceğini söyledi

2023-01-25 12:35 - Dünya

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, üç ayların başlangıcı dolayısıyla mesaj yayımladı

2023-01-22 15:28 - İslam-Hayat - Şaban 1446

İlgili Haberler

Sağlık Bakanlığından sağlık çalışanlarına yönelik açıklamalarda "hassasiyet" çağrısı

22:03 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan The Economist'e tepki

21:12 - Gündem

Türkiye ile Irak'ın, su konusunda işbirliğine yönelik komite toplantısı Bağdat'ta yapıldı

18:08 - Gündem

Kartepe'de hafta sonu yoğunluğu yaşandı

17:17 - Gündem

Türk savunma sanayisi yoğun katılımla IDEX ve NAVDEX 2025'te boy gösterecek

17:03 - Gündem

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor