?>

Gazeteci Adem Özköse: Avukatlarım yerel mahkemenin kararına itiraz edecek

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'a "hakaret"ten ceza alan gazeteci-yazar Adem Özköse, "Avukatlarım yerel mahkemenin kararına itiraz edecek. İnşallah bu bariz hatadan bir an önce dönülür." dedi.

Genel - 7 yıl önce

İSTANBUL (AA) - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a, 6-7 Ekim olayları sırasında sosyal paylaşım sitesi üzerinden sarf ettiği sözler üzerine ceza alan gazeteci-yazar Adem Özköse, avukatlarının yerel mahkemenin kararına itiraz edeceklerini söyledi.

Özköse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2014 yılında Demirtaş'ın, 6-7 Eylül Ayn el Arap (Kobani) olaylarında insanları sokağa çağırdığını ifade etti.

Söz konusu çağrı üzerine çıkan olaylarda 40 kişinin hayatını kaybettiğini anlatan Özköse, şunları aktardı:

"Ben de bu nedenle iddianamede belirtildiği gibi Twitter hesabımdan 'Devlet, 32 vatandaşımızın katili Selahattin Demirtaş isimli provokatöre mutlaka hesap sormalıdır.' şeklinde tweet attım. Bu tweeti 6-7 Eylül olayları nedeniyle yazdım.

Bu paylaşımın ardından Ankara 30. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Kurban eti dağıtımı yapan Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmesinde payı olan birisine sıfatını söylediğim için asla pişman değilim."

Avukatlarının yerel mahkemenin kararına itiraz edeceklerini belirten Özköse, "Eğer itirazdan yine ceza çıkarsa bu kararı verecek olanların toplumun vicdanında mahkum edileceğini düşünüyorum. İnşallah bu bariz hatadan bir an önce dönülür" ifadelerini kullandı.

İki ay 15 gün hapis cezası

Gazeteci-yazar Adem Özköse'nin sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a sarf ettiği sözler üzerine "sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret suçu"ndan Ankara 30. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Mahkeme, Özköse'yi "hakaret" suçundan 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Cezayı 2 ay 15 güne indiren mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Özköse, 5 yıl içinde benzer bir suç işlemezse verilen bu hüküm ortadan kaldırılacak.

Muhabir: Hüseyin Kulaoğlu

Haftanın Öne Çıkanları

'Yurtta Sulh diyen helikopterler inecek'

2017-10-14 00:12 - Gündem

Seyir halindeki araçta yangın çıktı

2017-10-16 19:52 - Asayiş

Kadın Girişimci Yönetici Okulu, Manisa mezunlarını verdi

2017-10-17 18:50 - Ekonomi

Atatürk Köşkü'ne 9 ayda 235 bin ziyaretçi

2017-10-17 22:07 - Çevre-Hayat

Bütçede en büyük pay yine eğitime ayrıldı

2017-10-16 14:52 - Ekonomi

Kamuya 3 bin 251 personel alınacak

2017-10-16 17:07 - Gündem

Uyuşturucu bağımlısı katil zanlısından şok ifade

2017-10-18 14:47 - Asayiş

Bursa'da aksiyon filmi gibi kovalamaca

2017-10-19 00:02 - Asayiş

'Kadim demokratik topraklar bile etnik şovenizmden kurtulamadı'

2017-10-18 20:32 - Gündem

Hatay'da Sahil Güvenlik Bölgesine teröristlerden saldırı

2017-10-19 23:27 - Asayiş

İlgili Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

New York Valisi Hochul, Trump'ın kendisini "kral" olarak tanımlamasını eleştirdi

05:18 - Dünya

Trump, Rusya-Ukrayna savaşının başlaması ve uzamasından Zelenskiy'i sorumlu tuttu

03:57 - Dünya

İsrail'in Gazze’den alıkoyduğu Doktor Ebu Safiyye, İsrail hapishanesinde ilk kez görüntülendi

03:48 - Dünya

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya