?>

Gallant, Gazze'ye saldırılarda İsrailli esirlerin güvenliğini göz ardı ettiklerini itiraf etti

İsrail'de görevden alınan eski Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze Şeridi'nde tutulan İsrailli esirlerin öldürülebileceği ihtimaline rağmen bölgeye yönelik saldırıları sürdürmekte ısrar ettiği itirafında bulundu.

Dünya - 1 ay önce

Kudüs

Gallant, Yedioth Ahronoth gazetesi ve Kanal 12 televizyonuna yaptığı açıklamalarda, Gazze Şeridi'ne 27 Ekim 2023'te başlatılan kara saldırıları öncesinde orada tutulan İsrailli esirlerin saldırılarda ölebileceğine ilişkin uyarılar aldığını ancak kendisinin savaşa ve kara saldırılarının başlatılmasında ısrar ettiğini söyledi.

Gallant, "O zaman Başbakan Binyamin Netanyahu'ya şunu söyledim: Biz ve Hamas aynı şeyi paylaşıyoruz. Bizler esirleri korumak istiyoruz, onlar da esirleri baskı aracı yapmak istiyor." ifadelerini kullandı.

Gallant, Savunma Bakanı olduğu dönemde dahi hükümetin esirleri geri getirmek için elinden gelen her şeyi yapmadığını vurguladı.

Eski Savunma Bakanı, ayrca 7 Ekim'deki başarısızlıkların sebeplerini araştırmak için İsrail'in geniş katılımlı bir komite kurması gerektiğini ifade etti.

Ulusal Güvenlik Bakanlığı görevinden istifa eden Yahudi Gücü Partisi lideri aşırı sağcı Itamar Ben-Gvir'in tutumlarına da değinen Gallant, Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarıyla 7 Ekim 2023 saldırıları öncesinde tansiyonu yükselttiğini söyledi.

Gallant, Gazze'deki duruma ilişkin ise "İsrail'in orada yerleşim birimleri inşa etmesinin mümkün olmadığını, çünkü oraya askeri olarak hükmetmesinin neredeyse imkansız olduğunu" dile getirdi.

Netanyahu'nun görevden aldığı Gallant, "Gazze'de yerleşim birimlerinin kurulması halinde, sonuç felaket olur." dedi.

Netanyahu, Gallant'ı 5 Kasım'da görevden almıştı

Eski Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın, Başbakan Binyamin Netanyahu ile tartışmalı yargı reformu ve Haredilerin askere alınması hususlarında tartışma yaşadıkları biliniyordu.

Netanyahu, "aralarındaki güvenin sarsılmasını" gerekçe göstererek 5 Kasım'da Gallant'ı görevden almıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Rusya'da artan beyaz eşya ev aletleri satışlarında Beko ilk üçte!

2025-02-04 01:12 - Özel Haber

Kahramanmaraş'ın ihracatı deprem öncesi seviyeye yaklaştı

2025-02-04 12:22 - Ekonomi

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'ne hayal kırıklığıyla veda etti

2025-01-31 14:02 - Spor

Rus Crocus Group yetkilisi Amelin: Türk markaları kaliteli ürünlere sahip

2025-02-07 01:23 - Özel Haber

Avrupa'nın en büyük hazır giyim fuarı İstanbul'da 7. kez kapılarını açtı

2025-02-05 14:17 - Ekonomi

Uzmanından yangın öncesi tedbirler ve yangında yapılması gerekenlerle ilgili hayati uyarılar

2025-02-02 14:17 - Analiz/Röportaj/Dizi/Tefrika

Ege Denizi'nde son 48 saatte 100'ün üzerinde deprem meydana geldi

2025-02-03 00:07 - Gündem

Darphaneden Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi'ndeki çip fiyatlarının yüksek olduğu iddialarına yanıt

2025-02-04 16:22 - Ekonomi

Sivasspor-Beşiktaş maçının biletleri satışa çıkarıldı

2025-02-04 13:18 - Spor

Türkiye'nin ilk "İklim Kanunu" için teklif hazırlığında sona gelindi

2025-02-01 12:38 - Gündem

İlgili Haberler

BM'ye göre İsrail'in Gazze'ye tüm yardım girişlerini engellemesi uluslararası hukuka

12:33 - Dünya

Trump: Grönland halkını zenginleştirmek için milyarlarca dolar yatırıma hazırız

12:17 - Dünya

Bangladeş geçici hükümeti başkanı Yunus'tan Trump'a ülkesine yatırım yapması için anlaşma

12:02 - Dünya

Japonya, Hint-Pasifik'te barışın devamı için Kanada ile çalışmayı sürdürecek

11:58 - Dünya

Halep'te Suriye ordusu YPG/PKK saldırısını püskürttü

11:08 - Dünya

Günün Manşetleri

Bitlis'te kardan kapanan kilometrelerce yolu açık tutmak için mesai yapıyorlar

12:42 - Gündem

E-ticarette ramazan yoğunluğu

12:37 - Ekonomi

BM'ye göre İsrail'in Gazze'ye tüm yardım girişlerini engellemesi uluslararası hukuka

12:33 - Dünya

MİT tırlarının durdurulması davasında yeniden yargılanan 5 sanığın cezası onandı

12:27 - Gündem

Bölge adliye mahkemeleri kuruldukları günden itibaren 7 milyondan fazla dosyayı sonuçlandırdı

12:23 - Gündem