?>

Futbolun zirvesinden çıkan mesaj: Şiddete karşı birlik

İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleşen futbol zirvesinden şiddet olaylarına karşı birlik ve beraberlik içinde mücadele edilmesi gerektiği mesajı çıktı. [gallery type="slideshow" columns="4" ids="36872,36873,36874,3687

Genel - 10 yıl önce

İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleşen futbol zirvesinden şiddet olaylarına karşı birlik ve beraberlik içinde mücadele edilmesi gerektiği mesajı çıktı.
[gallery type="slideshow" columns="4" ids="36872,36873,36874,36875"] Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Spor Toto Süper Lig’de yer alan takım kaptanlarının kabulü, samimi bir atmosferde herkesin görüşlerini dile getirme imkanı bulmasının yanı sıra, futbolseverler başta olmak üzere kamuoyuna birlik ve beraberlik mesajı verilmesine de vesile oldu. Yıldız Sarayı Mabeyn Köşkü’ndeki toplantıda, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de hazır bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılış konuşmasını yapmasının ardından, toplantıya katılan yetkilileri ve takım kaptanlarını tek tek dinlediği kaydedildi. Edinilen bilgiye göre, 4 Nisan’da Fenerbahçe kafilesinin maruz kaldığı saldırının derin üzüntüye sebep olduğuna değinen katılımcılar, saha içindeki şiddetle de saha dışındaki şiddetle de mücadele için azami gayret gösterilmesi gerektiğini vurguladılar.
"FAİR PLAY FİİLİYATA GEÇİRİLMELİ"
Takım kaptanları, Türk futbolunda ‘fair play’in fiiliyata geçirilmesi için yöneticilerden oyunculara, siyasetçilerden medya mensuplarına varana dek herkesin duyarlılık sergilemesi, sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğine değindiler. Toplantıya tercümanıyla birlikte katılan Trabzonspor kaptanı Jose Bosingva, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bu buluşmaya vesile olması nedeniyle teşekkür ederek, “Önemli olan oyuncular olarak bizlerin de, saha içinde de saha dışında da davranışlarımızla daima pozitif mesaj vermeyi başarmamız” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un kendisinin Başbakanlığı döneminde çıkarıldığına işaretle, sorunun çözümü için uygulamaların hayata geçirilmesi kadar tespit edilen eksikliklerin de yeni düzenlemelerle giderilmesinin de önemli olduğunu vurguladığı belirtildi. Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç bu konuda federasyon ve kulüpler ile daimi istişare halinde olduklarını belirtirken, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in ise “Futbolda şiddeti önlemeye yönelik düzenlemeler hem caydırıcı hem de uygulanabilir olmalı. Bu başarılırsa daha iyi netice alırız” görüşünü dile getirdiği öğrenildi.
SEZON SONUNDA HUBER KÖŞKÜ’NE DAVET
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendilerine ikramda bulunduğu konuklarıyla yaptığı sohbet yaklaşık bir buçuk saat sürdü. Edinilen bilgiye göre Erdoğan, dış faktörlerden etkilenmemelerini ve fair play’den taviz vermemelerini tavsiye ettiği konuklarına futbol sezonu sona erdiğinde İstanbul’da Huber Köşkü’nde kendileriyle tekrar bir araya gelme arzusunda olduğunu da söyledi. Erdoğan kabul sonrasında, kendilerini tek tek uğurladığı konuklarına buluşmanın anısına birer de kravat hediye etti.
Haftanın Öne Çıkanları

Turgay Kıran: Kimse seçimi...

2015-04-08 20:30 - Genel

Eski vekil annesinin cenaze namazını kıldırdı

2015-04-11 04:23 - Genel

Bakanlık 'gebelikte şeker testi'ni öneriyor mu?

2015-04-10 16:05 - Genel

Ve VakıfBank finalde!

2015-04-12 01:33 - En Son Yazılar

Taksim’de Grup Yorum protestosuna gözaltı

2015-04-12 19:19 - Genel

Abdullah Öcalan’ın yeğeni de aday

2015-04-07 23:44 - Genel

Aytöre: Olay aydınlatılana kadar futbol oynamaya niyetimiz yok

2015-04-06 20:05 - Siyaset

’’Hüsn-i Hat’’ sergisi açılıyor

2015-04-09 21:33 - Genel

2,59’u da aştı

2015-04-07 20:05 - Genel

Fenerbahçe yine PFDK’da !

2015-04-07 16:36 - Genel

İlgili Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Almanya, Ukrayna ile ABD arasında Cidde'de yapılan görüşmeden çıkan önerilerden memnun

12:02 - Dünya

BM, Suriye'nin kuzeydoğusunun entegrasyonunu öngören anlaşmadan memnun

11:57 - Dünya

ABD Temsilciler Meclisi, federal hükümetin kapanmasını önleyen bütçe tasarısını onayladı

11:52 - Dünya

Yabancı plakalı araçlar, özel otoyollardaki geçiş ücretlerini ödemeden Türkiye'yi terk edemeyec

11:48 - Siyaset

Fransa'da kundaklanan caminin yetkilileri ibadethanelerine bir an önce kavuşmak istiyor

11:43 - Dünya