?>

Frig Vadisi'ne turist ilgisi

Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesindeki tarihi Frig Vadisi, yeni yılın ilk günlerinde Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Özbekistan'dan gelen yaklaşık 250 yabancı turisti ağırlıyor

Çevre & Seyahat - 4 yıl önce

Afyonkarahisar

Frig Vadisi'ne turist ilgisi Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesindeki tarihi Frig Vadisi, Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Özbekistan'dan gelen yaklaşık 250 yabancı turisti ağırladı.

Frigya'nın ilçedeki uzantılarının bulunduğu Ayazini köyü, Göynüş Vadisi ve Emre Gölü etrafındaki tarihi kaya yerleşimleri, oyma kaya mezarlar ve peribacalarının bulunduğu mekanlar, tur acentelerince farklı ülkelerden getirilen yabancı turistlere gezdirildi.

Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesindeki tarihi Frig Vadisi, Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Özbekistan'dan gelen yaklaşık 250 yabancı turisti ağırladı.

Frigya'nın ilçedeki uzantılarının bulunduğu Ayazini köyü, Göynüş Vadisi ve Emre Gölü etrafındaki tarihi kaya yerleşimleri, oyma kaya mezarlar ve peribacalarının bulunduğu mekanlar, tur acentelerince farklı ülkelerden getirilen yabancı turistlere gezdirildi.

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Mehmet Boztepe, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgeye yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

Boztepe, "Bugün burada Rusya, Ukrayna, Kazakistan ve Özbekistan'dan gelen yaklaşık 250 kişilik turist grupları bulunuyor.

Afyonkarahisar'ın termal, doğa ve tarih turizmini birleştirerek hareket ediyoruz dedi.

Bölgeye yapılan yatırımların turizme katkısının büyük olduğunu aktaran Boztepe, "Bölgedeki köylülerimiz de turizme yönelmeye başladı. Frigya'yı, tur acentelerinin getirdiği yabancı turistlerle buluşturmaya başladık.

Hatta bazı köylülerimizin burada turistlerle Rusça konuşmaya başladıklarını gördüm ve çok mutlu oldum. Yani, bu da bölge insanlarımızın turistlere alışmaya başladığını gösteriyor.

Frigya, 2021 yılına çok hızlı bir giriş yaptı. Tahminim mayıs ayı itibarıyla burası Kapadokya olmaya başlayacak." diye konuştu.

İhsaniye Kaymakamı Semih Doğanoğlu da son dönemde Afyonkarahisar Valiliği öncülüğünde Frigya'ya yapılan yatırımların meyvelerini toplamaya başladıklarını vurguladı.

Tur yetkilisi Rabia İlhan Özpınar da Frigya'nın önceleri yabancı turistlerin bildiği bir bölge olmadığını belirterek, "Buraya 3. kez tur getiriyoruz. Buraya geldiğimizde misafirlerimizin hepsi Frigya'yı çok beğeniyor.

Çok olumlu ve güzel dönüşler alıyoruz. Termal oteller de gerçekten mükemmel. Biz, Afyonkarahisar'a 2 hafta arayla tur planlaması yapmayı düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Samsung'a “CES 2021 İnovasyon Ödülleri“nde 44 ödül

2020-12-31 13:19 - En Son Yazılar

Kazı çalışmalarında bu yıl 6 binden fazla eser gün ışığına kavuştu

2020-12-31 14:06 - Kültür Sanat

Atletizmde 2020 yılında 69 Türkiye rekoru

2020-12-30 23:44 - Gündem

İranlı kitapçılar 'Yılın Fotoğrafları'nı oyladı

2020-12-27 18:31 - Dünya

Bakan Soylu: Türkiye'deki PKK'lı terörist sayısı 320'nin altındadır

2020-12-29 18:11 - Gündem

Hamas lideri Heniyye, Filistin uzlaşısını sağlamak için 'yeni girişimler' olduğunu açıkladı

2021-01-01 19:21 - Dünya

Arakanlı Müslümanların ikinci grubu Bhasan Char Adası'na gönderildi

2020-12-29 17:01 - Dünya

Dini istismar eden terör örgütlerine yılbaşı öncesi 33 ilde operasyon

2021-01-02 13:56 - Gündem

FLO yeni bot koleksiyonunu müşterilerinin beğenisine sundu

2020-12-28 14:27 - Genel

Emre Belözoğlu: Sesi yükseltmek gerçekten çok kolay, derdimiz sözü yükseltmek

2020-12-31 19:16 - Spor

İlgili Haberler

Bursa Deniz Otobüslerinde sefer iptalleri

23:46 - Çevre & Seyahat

Kars’ta kar sebebiyle Kağızman-Ağrı kara yolu ulaşıma kapatıldı

21:52 - Çevre & Seyahat

İstanbul'da toplu ulaşım istasyonlarında yoğunluk yaşanıyor

19:48 - Çevre & Seyahat

İstanbul'da trafik yoğunluğu yaşanıyor

10:02 - Çevre & Seyahat

İstanbul'da beklenen kar yağışı sebebiyle 19-21 Şubat'ta bazı uçuşlar iptal edilecek

03:03 - Çevre & Seyahat

Günün Manşetleri

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya

ABD'de, zorbalığa maruz kalan düzensiz göçmen ailenin kız çocuğu intihar etti

02:08 - Dünya

Devler Ligi'nde son 16 turuna yükselen 8 takım belli oldu

01:58 - Spor

Real Madrid, PSG ve PSV, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:53 - Spor