?>

Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği Avrupa Miras Günleri kapsamında fotoğraf sergisi düzenledi

Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği, Avrupa Miras Günleri açılışı kapsamında "Hinterland" adlı fotoğraf sergisi düzenledi.

Kültür Sanat - 5 ay önce

Ankara

Elçilik konutunun bahçesinde düzenlenen sergiye, Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Isabelle Dumont, Fransa Büyükelçiliği Kültür Etkinlikleri ve İşbirliği Müsteşarı Gilles Rouiland, sergi küratörü Deniz Artun, sanatçılar Yusuf Sevinçli, Necla Rüzgar ve çok sayıda davetli katıldı.

Eserlerin, sergi küratörü ve sanatçılar eşliğinde gezilmesiyle başlayan etkinlik, açılış konuşmalarıyla devam etti.

Büyükelçi Dumont, Avrupa Miras Günleri'nin her yıl büyüyen bir girişim olduğunu, Ankara'da bu yıl açılışını yapmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, "2024 yılında 8 Avrupa Büyükelçiliği ile 20'den fazla Türk ortak bu etkinlikte yer alacak." dedi.

Avrupa Miras Günleri'nin birçok kişi tarafından ilgiyle takip edildiğine işaret eden Dumont, "İnternet sitemizi 25 bin kişinin ziyaret ettiğini tespit ettik. Bu, girişimlerin anlamlı olduğunun ve Türk paydaşlarımızla Türk kamuoyunda yankı oluşturduğunun bir kanıtı. Büyük ölçekli ortak projeler üretmeye devam etmeliyiz." diye konuştu.

Dumont, Avrupa Miras Günleri için bu yıl Fransız sanatçı Julien de Casabianca'nın Ankara'ya davet edildiğini kaydederek, sanatçının ünlü sanat eserlerini binalara entegre etme konusunda uzmanlaşmış bir isim olduğunu söyledi.

Casabianca'nın eserlerinin, 22 Eylül'de, saat 11.00-15.00 saatlerinde J.F Kennedy Caddesi'nde, 28 Eylül'de saat 11.00-15.00 saatlerinde de Institut Français Ankara binasında ziyaret edilebileceğini söyleyen Dumont, sergiye katılan davetlilere teşekkür etti.

Müsteşar Rouiland, Türkiye'nin yüzyıllardır canlı ve dinamik insan ilişkileri geçmişine sahip olduğunu belirterek, Türkiye'de Fransız Büyükelçiliği Kültür departmanında bulunmanın büyük bir onur olduğunu dile getirdi.

"Görev sürem boyunca uzun vadeli bir sürecin parçası olan bu tür projeleri teşvik etmeye çalışacağım." diyen Rouiland, yakın zamanda düzenlenen etkinliklerde binlerce kişinin bir araya geldiğini anlattı.

Rouiland, kasımda Ankara'da, "dijital kültürü kutlamak" ve "uluslararası caz ve film festivallerine katkıda bulunmak" amacıyla kültürel program düzenleneceğini duyurdu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

İsrail saldıracağını duyurarak, Gazze'nin kuzeyindeki bazı bölgelerin boşaltılmasını istedi

2024-09-14 19:27 - Dünya

Trump, Kuzey Kore ve İran ile ilgili "çoğu sorunu" telefonla çözebileceğine inanıyor

2024-09-14 13:23 - Dünya

Kore Savaşı'nın 94 yaşındaki tanığı vatana döndüğü anı unutamıyor

2024-09-14 11:38 - Çevre-Hayat

Trabzon'da sağanak etkili oldu

2024-09-20 18:42 - Asayiş

İzmir'de yaşayanlar sıcak ve nemle artan beyaz sinekten şikayetçi

2024-09-18 10:47 - Çevre-Hayat

İstanbul'da düğün konvoyunda trafiği tehlikeye düşüren sürücülere 26 bin 104 lira ceza kesildi

2024-09-18 16:13 - Asayiş

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç'tan Panathinaikos-Maccabi maçında açılan pankarta tepki

2024-09-17 15:27 - Gündem

Arter'in yeni sergileri 'Karaya Çıkmak Yasaktır' ve 'Islak Zemin' sanatseverlerle buluştu

2024-09-19 22:52 - Kültür Sanat

Diyarbakır Barosu Başkanı Eren'den, Narin Güran soruşturmasına ilişkin açıklama

2024-09-17 07:27 - Gündem

Fed politika faizini 50 baz puan indirdi

2024-09-18 21:23 - Ekonomi

İlgili Haberler

Sanayi sitesinin ‘Bob Ross’u atölyesini sanat galerisine dönüştürdü

12:07 - Kültür Sanat

TRT ortak yapımı 'Karayazı' kısa filminin çekimleri tamamlandı

21:20 - Kültür Sanat

'Bir Ömrün Sonbaharı' filminin galası yapıldı

00:05 - Kültür Sanat

Asrın felaketinde madencilerin kahramanlıklarının anlatıldığı 'K-Ömür' belgeselinin gösterimi yapıldı

22:14 - Kültür Sanat

Hadrianopolis Antik Kenti ören yeri ilan edildi

18:45 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

İstanbul Valisi Gül: Ocak ayında 86 bin 274 litre sahte ve kaçak alkol ele geçirildi

14:42 - Gündem

Uludağ'da kar kalınlığı yaklaşık 1 metre ölçüldü

14:38 - Gündem

Bursa-İstanbul deniz otobüsü ile Çanakkale'de feribot seferlerinin bazıları iptal edildi

14:32 - Çevre & Seyahat

Karacabey Ovası'nın verimi Gölecik Barajı ile artacak

14:28 - Ekonomi

Kalyon PV "karbon nötr panel" üreticisi olmaya hazırlanıyor

14:23 - Ekonomi