?>

Fransa'nın birçok hastanesinde acil servisler hizmet veremeyecek duruma geldi

Fransa'da hastanelerin büyük bir kısmının acil servislerinin, personel yetersizliği nedeniyle günlerdir hizmet veremediği belirtildi.

Dünya - 3 yıl önce

PARİS

Fransız basınındaki haberlere göre, Var bölgesinden Haut-Rhin bölgesine kadar çok sayıda devlet hastanesi, kaynak eksikliği ve personel yetersizliği nedeniyle kriz yaşıyor.

Acil servis bölümlerinin kapılarını kapatan kamu hastanelerinin bir kısmında, sadece çok acil olan bazı vakaların kabulüne izin veriliyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını kaynaklı hasta yoğunluğu nedeniyle hastanelerdeki hasta bakıcılar başta olmak üzere personellerin çoğu, bu servislere yönlendirildi. Buna ek olarak personel yetersizliği ile kaynak kıtlığı bu krizi daha da derinleştirdi.

Kriz yaşayan hastanelerden Rennes Üniversitesi Hastanesinin acil servisi, birkaç haftadır hasta yoğunluğu ve personel eksikliği nedeniyle sorun yaşıyor. Hastane çalışanları, eksiklik nedeniyle hastalara gerekli bakımı yapamayacakları konusunda yetkilileri uyardı.

Toulon, Frejus ve Brignoles şehirlerindeki çok sayıda hastane, acil servislerini kısmi ya da tümden hizmete kapatmak durumunda kaldı.

Ülkedeki Laval Hastanesi acil servisi 4 gecedir kapalı, Givor Hastanesinin acil servisi ise geceleri 30 Kasım'a kadar hizmet veremeyecek. Birçok hastanedeki acil servislerde de sadece gündüz belli saatlerde kısmi hizmet verilebilecek.

Hastalar başka yerlere sevk ediliyor

Var bölgesindeki Draguignan Merkez Hastanesinde acil servis bölümü, kriz nedeniyle 29 Ekim'den itibaren en az beş hafta boyunca geceleri kapalı kalacak.

Birçok bölgede de bazı hastaneler, mevcut hastalar ile yeni gelenleri farklı bölgelere yönlendirmek zorunda kalıyor. Çoğu hastanede acil servislerin yıl sonuna kadar hizmet vermeyeceği ifade ediliyor.

Liberasyon gazetesine göre, Fransa genelinde büyük hastanelerin çoğunda acil servislerdeki 5 yataktan 1'i hizmete açık durumda.

Bilim Kurulu Başkanı Jean-François Delfraissy'nin 5 Ekim'de yaptığı araştırmada, ülkede hemşire, doktor ve sağlık çalışanı eksikliği nedeniyle devlet hastanelerinde yatakların en az yüzde 20'sinin kaldırıldığı ortaya çıkmıştı.

Hükümetin krizi gidermek için çözüm arayışında olduğu ifade ediliyor.

Daha önce olduğu gibi halihazırda da kamu hastanelerindeki yoğunluk ve kaynak eksikliği, yorgun ve yıpranmış durumdaki sağlık personellerini kurumlarından istifaya yöneltiyor.

Başta sağlık çalışanları ve sendikalar, sağlık krizini iyi yönetemediği ve bu duruma sebep olduğu gerekçesiyle hükümeti eleştiriyor.

Öte yandan acil servis krizinin, hastanelerdeki diğer servisleri de olumsuz etkilediği belirtiliyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Bosna Hersek'teki öğrencilere Türk el sanatları öğretildi

2021-11-02 16:02 - Kültür Sanat

Antalya Devlet Tiyatrosu 'Herkes İçin Keloğlan' oyununun prömiyerini yaptı

2021-11-02 20:17 - Kültür Sanat

Ağrılı aileye Rusya, Kırgızistan ve Özbekistan'dan sonra Moldova'dan da gelin geldi

2021-11-01 15:31 - Çevre-Hayat

Fransa'nın birçok hastanesinde acil servisler hizmet veremeyecek duruma geldi

2021-11-04 17:53 - Dünya

Beyaz Saray Sözcüsü Psaki'nin Kovid-19 testi pozitif çıktı

2021-11-01 10:51 - Dünya

İçişleri Bakanı Soylu: Şu ana kadar 80 ilimizin afet risk azaltma planlarımızı tamamladık

2021-11-01 18:17 - Siyaset

'Yanık Ülke'de sisin oluşturduğu manzara havadan görüntülendi

2021-11-03 17:31 - Kültür Sanat

6. Uluslararası Arapça Kitap ve Kültür Günleri Üsküdar'da başladı

2021-11-03 19:51 - Kültür Sanat

Sudan'da askeri yönetim karşıtı gösterilerde 2 protestocu hayatını kaybetti

2021-10-30 20:46 - Dünya

Sırtında 3 metrelik direkle çıktığı zirvelerde Türk bayrağını dalgalandırıyor

2021-11-03 15:13 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

İsrail ordusu Batı Şeria'daki saldırılarını 16. gününde de sürdürüyor

13:37 - Dünya

ABD Gümrük Muhafaza Dairesinin gözaltı merkezleri kapasitelerini aştı

13:33 - Dünya

Asya Pasifik'te gerilimli atmosfer, bu yıl ABD'nin dahil olduğu çatışmalara dönüşebilir

12:58 - Dünya

İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Başkanı Trump'a çağrı cihazı hediye etti

12:42 - Dünya

İsrail, Gazze'de tarihi mirası da yok ediyor

12:37 - Dünya

Günün Manşetleri

İsrail ordusu Batı Şeria'daki saldırılarını 16. gününde de sürdürüyor

13:37 - Dünya

ABD Gümrük Muhafaza Dairesinin gözaltı merkezleri kapasitelerini aştı

13:33 - Dünya

GS-FB derbisi sonrası "hakaret" davasında Ali Koç tanıklık yaptı

13:28 - Spor

İstanbul için kar yağışı uyarısı

13:22 - Gündem

Türk Kızılay, 6 Şubat depremlerinin ardından 548 binden fazla haneye destek oldu

13:17 - Gündem