?>

Fransa, Dünya Kupası'nda son 16 turuna yükselen ilk takım oldu

2022 FIFA Dünya Kupası'nda Fransa, D Grubu'ndaki ikinci maçında Danimarka'yı 2-1 mağlup etti ve son 16 turuna yükselen ilk takım oldu.

Spor - 2 yıl önce

Doha

Puanını 6'ya çıkaran Fransa, son maçında Tunus ile karşılaşacak. Bir puanda kalan Danimarka ise Avustralya ile kozlarını paylaşacak.

Stat 974'te oynanan ve 42 bin 860 seyircinin takip ettiği maça Fransa 4-2-3-1, Danimarka ise 3-4-3 dizilişiyle başladı. Fransa'da iyileşen 29 yaşındaki savunma oyuncusu Raphael Varane, ilk 11'de sahaya çıktı. Varane, sakatlığı nedeniyle Avustralya maçında forma giyememişti.

Son Dünya şampiyonunda ayrıca Avustralya müsabakasında dizinden sakatlanan Lucas Hernandez'in yerine kardeşi Theo Hernandez ilk 11'de yer aldı.

Danimarka'da ise teknik direktör Kasper Hjulmand, Simon Kjaer'in yerine Victor Nelsson'a ilk 11'de şans verdi. Galatasaraylı futbolcu, Dünya Kupası'nda ilk kez forma giydi.

Fransa, ilk yarıda daha baskılı oynadı. 21. dakikada Rabiot ve 33. dakikada Griezmann'ın çıkardığı şutlarda kaleci Schmeichel gole izin vermedi. 30. dakikada Kounde'nin şutunda Höjbjerg altıpasın içinde golü önlerken, 37. dakikada Giroud ve 40. dakikada Mbappe'nin yaptığı vuruşlarda meşin yuvarlak auta çıktı.

Danimarka ise en net pozisyonunu ani atak sonucunda buldu. 36. dakikada Cornelius'un şutunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

İkinci yarıda da etkili oyununu sürdüren Fransa, 56. dakikada Mbappe ve 60. dakikada Griezmann ile yakaladığı net pozisyonları değerlendiremedi.

Fransa'nın 61. dakikada geliştirdiği ani atakta sol kanattan ceza sahasına sokulan Mbappe, pasını Theo Hernandez'e verdi. Son çizgiye yakın bir noktada topla buluşan Hernandez, meşin yuvarlağı tekrar Mbappe ile buluşturdu. Yıldız oyuncunun altıpasın önünde sol çaprazda bekletmeden yaptığı vuruşta top ağlarla buluştu: 1-0.

Danimarka, 68. dakikada beraberliği sağladı. Eriksen'in sağdan kullandığı kornerde Andersen'in kafayla indirdiği topu arka direkte kafa vuruşuyla tamamlayan Christensen, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-1.

Golü bulduktan sonra temposunu arttıran Danimarka, 73. dakikada Lindstrom ile ikinci gole yaklaşırken, Fransa ise 78. dakikada Tchoumendi ve 80. dakikada Rabiot ile fırsatları değerlendiremedi.

Karşılaşmanın en çalışkan oyuncularında Mbappe, 86. dakikada bir kez daha sahneye çıktı. Griezmann'ın sağ çaprazdan ortasına arka direkte dokunan Mbappe, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve Fransa'yı tekrar öne geçirdi: 2-1.

Karşılaşmadan 2-1 galip ayrılan Fransa, Katar 2022'de adını son 16'ya yazdıran ilk takım oldu.

Ülkesinin Paris Saint-Germain takımında forma giyen Kylian Mbappe, milli takım kariyerindeki gol sayısını 31'e çıkardı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

1. Lig'e 15. hafta maçlarıyla devam edilecek

2022-11-25 09:28 - Spor

Hablemitoğlu suikastçısının 'cinayet rotası' iddianamede

2022-11-24 23:29 - Gündem

Zelenskiy: Bu hafta da kilit görevimiz enerjidir

2022-11-26 00:48 - Dünya

Batı Kudüs'te bomba olabileceğinden şüphelenilen paket etkisiz hale getirildi

2022-11-26 15:18 - Dünya

Lider eşleri diplomasisiyle 34 yetim çocuk Ukrayna'dan Türkiye'ye getirildi

2022-11-24 19:22 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Pençe-Kılıç Hava Harekatı' emrini verdi

2022-11-20 13:21 - Gündem

İstanbul'da FETÖ'ye yönelik operasyonda yakalanan 16 kişi gözaltına alındı

2022-11-26 11:43 - Asayiş

Kayserispor Başkan Vekili Semra Demirer: Berna başkan dünya çapında bir iş yaptı

2022-11-23 12:39 - Spor

1915 Çanakkale Köprüsü'nün kulelerine top mermisi figürleri yerleştiriliyor

2022-11-25 16:22 - Gündem

Türkiye'den Endonezya'da meydana gelen depremle ilgili taziye açıklaması

2022-11-21 19:03 - Gündem

İlgili Haberler

Real Madrid ve PSG, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:17 - Spor

Galatasaray ve başkanı Dursun Özbek, PFDK'ye sevk edildi

00:18 - Spor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho: Önemli olan yarınki maç ve gitmemiz gereken uzun bir yol var

21:07 - Spor

Borussia Dortmund, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

23:12 - Spor

AZ Alkmaar teknik direktörü Maarten Martens: Yarın daha iyi bir Galatasaray bekleyeceğim

22:12 - Spor

Günün Manşetleri

ABD'de Pentagon'un bütçesinde 5 yılda yüzde 8'lik kesinti yapılması talimatı

01:37 - Dünya

ABD’de, sınır güvenliği personelinin katil zanlısı olan LaSota, kefaletsiz yargılanacak

01:33 - Dünya

Real Madrid ve PSG, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:17 - Spor

Mısır'ın idari başkentindeki ikonik kuleye Türk ve Mısır bayrakları yansıtıldı

01:07 - Dünya

İsrail basını: 170 bin asker psikolojik tedavi almak için Savunma Bakanlığına başvurdu

00:57 - Medya