?>

Ford, iş hayatında fırsat eşitliğini destekleyici adımlar atıyor

"Kadın çalışanlarımızın oranını her yıl arttırmaya devam ederken, gerek sahada gerek ofislerimizde çalışanlarımızın eşit temsiliyetini önemsiyoruz"

Genel - 5 yıl önce

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, "İş dünyasında kadınlara yönelik önyargıların kırıldığı, cinsiyet eşitliği konusunda farkındalığın arttığı bir geleceğin öncüsü olma hedefiyle çalışmalarımızı sürdürürken, iş hayatında fırsat eşitliğini destekleyici adımlar atıyoruz." açıklamasında bulundu.

Ford Otosan'dan yapılan yazılı açıklamaya göre ,şirket 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel hazırladığı reklam filminde iş hayatında her 5 kadından 4'ünü etkileyen "cam tavan" sorununu işledi.

Çalışma hayatında başta toplumsal cinsiyet eşitliği olmak üzere her türlü eşitliğin sağlanması için çalışan Ford Otosan, bu soruna dikkat çekmek amacıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel bir reklam filmi hazırladı.

İş hayatında her 5 kadından 4'ünü etkilemesine rağmen Türkiye'de çok bilinmeyen "cam tavan" hakkında bilinçlendirici özelliğe sahip film, kadınların bu engel nedeniyle kariyerlerinde ciddi sorunlar yaşadığını anlatıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, iş dünyasında kadınlara yönelik önyargıların kırıldığı, cinsiyet eşitliği konusunda farkındalığın arttığı bir geleceğin öncüsü olma hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, iş hayatında fırsat eşitliğini destekleyici adımlar attıklarını bildirdi.

Kurum olarak hayata geçirdiğimiz düzenlemeler ile tüm çalışanların eşit fırsatlardan yararlanmasının mümkün olduğu bir ortam yarattıklarını ve bundan mutluluk duyduklarını aktaran Yenigün, şunları kaydetti:

"Kadın çalışanlarımızın oranını her yıl arttırmaya devam ederken, gerek sahada gerek ofislerimizde çalışanlarımızın eşit temsiliyetini önemsiyoruz. Gölcük fabrikamız Türkiye'de en çok kadın çalışanın bulunduğu fabrikalar arasında yer alırken, üretim atölyelerimizde çalışanların yüzde 25'ini kadınlar oluşturuyor. Bununla birlikte kadınların çalışma hayatında güçlenmesinin önündeki önemli engellerden biri görünmeyen önyargılar. Bu önyargıları tespit ederek ortadan kaldırmak için harcanacak çabalar büyük önem taşıyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle hazırladığımız videomuzun toplumun geniş kesimlerinde 'Cam Tavan' ile ilgili farkındalığı artıracağına inanıyoruz."

Açıklamada verilen bilgiye göre, şirket herkesi "cam tavan" hakkında bilinçlenmeye çağırıyor.

Ford Otosan, 2013'te imzaladığı 'İş'te Eşitlik' bildirgesine ek olarak BM Kadın Birimi tarafından yürütülmekte olan HeForShe hareketi kapsamında fırsat eşitliği ve istihdamda pozitif ayrımcılık politikalarını destekliyor ve uyguluyor.

Aynı zamanda Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olarak, tedarikçilerini de bu prensipleri imzalamaya ve otomotiv sektöründe kadın çalışan sayısının artmasında destekçi olmaya davet ediyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

İdlib’teki saldırı Rusya’nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto edildi

2020-02-28 06:07 - Gündem

Dolandırıcıların yeni hedefi hayvanseverler

2020-03-02 14:17 - Gündem

Aras Agalarov: Paniğe gerek yok!.. Yaklaşık 560 milyar döviz rezervimiz var...

2020-03-04 07:01 - Özel Haber

Türkiye'nin Seul Büyükelçisi Erçin: Güney Kore'de virüs teşhisi konulan Türk vatandaşı yok

2020-02-28 15:42 - Gündem

Regaip Kandili dualarla idrak edildi

2020-02-28 00:47 - Gündem

Bağdat'ta güvenlik güçlerinin dünkü gösterilere müdahalesinde 1 kişi öldü

2020-02-29 16:27 - Dünya

Ford, iş hayatında fırsat eşitliğini destekleyici adımlar atıyor

2020-03-05 13:02 - Genel

İYİ Parti Sözcüsü Ağıralioğlu: Devletimizin varlığına kastedenler karşısında Türk milletini bulacak

2020-02-29 20:37 - Siyaset

Tahran'da yarın cuma namazı kılınmayacak

2020-02-27 20:27 - Dünya

Uzmanlardan 'inme, genç yaşlarda görülmeye başladı' uyarısı

2020-03-02 17:22 - Sağlık

İlgili Haberler

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

ABD, Çin'e yönelik tarifeleri artırırken, diğer ülkeler için ek tarifeleri 90 gün süreyle durdu

21:42 - Dünya

DTÖ: ABD-Çin restleşmesi küresel reel GSYH'de uzun vadede yüzde 7 azalmaya yol açabilir

21:33 - Ekonomi

ABD, "antisemitik" içerik tespiti için göçmenlerin sosyal medya hesaplarını inceleyecek

21:27 - Dünya

Türkiye ile KKTC arasında "taksi helikopter" seferleri başladı

21:23 - Gündem

Türkiye, İsrail'in UNRWA'yı yasaklamasına ilişkin sunumu 30 Nisan'da yapacak

21:18 - Siyaset