?>

'Firdevs yeni yüzüyle hayatın içinde olacak'

Şırnak'ta bebekken evlerinde çıkan yangında yüzü yanan ve yıllardır sağlıklı bir yüze kavuşmayı hayal eden 15 yaşındaki Firdevs Tatar, gerçekleştirilen doku nakliyle hayallerine kapı aralayacak.

Çevre-Hayat - 5 yıl önce

Antalya

Şırnak'ta bebekken evlerinde çıkan yangında yüzü yanan Tatar, 15 yılda 80 ameliyat geçirdi.

Tedavisi Akdeniz Üniversitesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı'nda devam eden Tatar, Türkiye'nin ilk yüz naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan ile Prof. Dr. Özlenen Özkan ve ekibi tarafından vücudundan gerçekleştirilen doku nakli sonrası yoğun bakım ünitesinden çıkarıldı.

Hastane odasında merakla tedavisinin tamamlanmasını bekleyen ve yüzünde ödemler bulunan Tatar'ın birkaç estetik operasyon sonrası yüzü, yeni görünümüne kavuşacak.

Prof. Dr. Özlenen Özkan

"Hayallerini tek tek gerçekleştirecek"

Operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Özlenen Özkan, Tatar'ın vücudunda şişirilen dokuyu, yüzünün tamamına naklettiklerini söyledi.

Zaman geçtikçe ödemlerin inmesiyle, yüzün daha güzel bir hal alacağını ifade eden Özkan, şöyle konuştu:

"Tatar çok şanslı. Güzel dokuları vardı. Kendinden olan dokuları transfer ettik ve ameliyat çok güzel oldu. Bütün uğraşımız daha iyi bir görünüm olması. Sosyal adaptesi çok pozitif olan bir insan. İyi bir insan. Bütün servis, hemşireler ve doktorlar çok seviyor. Çok sabırlı ve olgun bir çocuk. Firdevs bu sürecin de üstesinden gelecektir. Yeni yüzüyle hayallerini bir bir gerçekleştireceğine inanıyorum. Artık daha sosyal ve hayatın içinde olacak. Her genç kız gibi birçok hayali var. Hayallerini tek tek gerçekleştirecek"

"Leyla'ya yüz nakli yapılması gerekiyor"

Kahramanmaraş'ta başındaki eşarbın alev alması sonucu yüzü ve kafa derisi yanan Leyla Demirci'nin de aynı serviste tedavisinin sürdüğüne değinen Özkan, Leyla'nın durumunun Firdevs Tatar'dan farklı olduğunu, ona doku nakli yapma ihtimalinin olmadığını dile getirdi.

Özkan, Leyla'ya yüz nakli yapılması gerektiğini, bunun için de hazır olduklarını belirterek, "İnsanlar hala yüz naklinin farkında değil. Yüz nakli süreci, beyin ölümü gerçekleşen birinin yakınları tarafından yüzünün bağışlanmasıyla başlıyor. İnşallah hayırseverler çıkar da Leyla'nın da hayatı değişir. Yüz nakli bekleyen 7-8 kişi var." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Terör mağduru Diyarbakırlı Ahsen tekvandoda başarıya ulaştı

2019-09-29 16:07 - Çevre-Hayat

Sultanhanı Kervansarayı kültür sanat merkezi olacak

2019-10-02 14:37 - Kültür Sanat

Başparmakları olmayan Batuhan bebek destek bekliyor

2019-09-28 18:37 - Çevre-Hayat

'Hükümetimize güveniyoruz, YEP'i destekliyoruz'

2019-09-30 18:32 - Ekonomi

ABD Kongresi Trump'ın avukatını 'Ukrayna' konusunda ifadeye çağırdı

2019-10-01 03:07 - Dünya

Galatasaray ve Fenerbahçe, PFDK'ye sevk edildi

2019-10-01 22:12 - Spor

Türk kahvesi ile Arap kahvesi Ramallah'ta buluştu

2019-10-02 02:27 - Dünya

AFAD'dan depreme ilişkin videolu uyarı

2019-09-29 23:12 - Gündem

BEE'O inovatif ve ödüllü ürünler üretiyor

2019-10-01 17:42 - Genel

'Arakanlı Müslümanlara yapılanların hesabı sorulsun'

2019-09-28 17:27 - Dünya

İlgili Haberler

Minare şerefesinde dolaşan tilki cep telefonu kamerasına yansıdı

23:28 - Çevre-Hayat

Çevresi karla kaplı Hazar Gölü dronla görüntülendi

19:18 - Çevre-Hayat

Erzurum'da EİT 2025 kapsamında düzenlenen yarışmada atlar kar üstünde yarıştı

19:12 - Çevre-Hayat

Rize'de "17. Çamlıhemşin Kardan Adam Kış Festivali" sona erdi

16:17 - Çevre-Hayat

Erciyes'teki kar sanata dönüşecek

15:27 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:18 - Dünya

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya