?>

Fırat Çakıroğlu davasında karar çıkmadı

İzmir'de, Ege Üniversitesi (EÜ) Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi ülkücü genç Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun PKK yandaşı olduğu ileri sürülen kişilerce bıçaklanarak öldürülmesinin ardından açılan davada, geçen celse mütalaa veren savcı, ek mütala

Asayiş - 8 yıl önce

İzmir’de, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi ülkücü genç Fırat Çakıroğlu, 20 Şubat 2015’te PKK yandaşı olduğu iddia edilen kişiler tarafından üniversitenin kampüsü içerisinde bıçaklanarak öldürülmüştü. İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ise duruşmanın görülmesine devam edildi. Bugün yapılan duruşmaya, hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun babası Fuat Mahir Çakıroğlu, MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural ile tarafların avukatı, tutuklu sanık Nurullah S. katıldı.

Haftaya ertelendi Geçtiğimiz celsede duruşma savcısı verdiği mütalaasında, tutuklu sanık Nurullah S. hakkında 'Kasten adam öldürmek, örgüt adına suç işlemek, örgüt üyeliği ve yaralama' suçlarından müebbet ve 69 yıl, tutuksuz sanıklar İsmail B. ve Sezgin Y. hakkında 12’şer yıla kadar hapis cezası, diğer 29 sanık hakkında ise 'Birden fazla kişiyi yaralama' suçundan beraat kararı verilmesini talep etmişti. Savcı ayrıca, PKK’nın sorumlusu olduğu iddiasıyla İstanbul’da tutuklu bulunan bu davada tutuksuz olan sanık Cihat B. hakkında 'cinayete iştirak ve örgüt üyeliği' suçundan, ayrıca sanıklar Nurullah S., Sezgin Y., Mevlüt D., Botan T., Cenk Barış K., Ceren D., Ersen Y., Hakan A., Selahattin S., Tarık P., Yunus T., Beyza C., Mahsum Ç., Abdullah Y. ve üniversitedeki bazı kişi ve kişiler hakkında, Ege Üniversitesi kampüs alanındaki PKK/KCK yapılanmasındaki rolleri ve eylemleri nedeniyle örgüt üyeliği ve örgüt propagandası suçlarından soruşturma yapılması için Cumhuriyet Başsavcılığına ve üniversite yönetimine ihbar ve suç duyurusunda bulunulmasını talep etmişti. Sanık avukatları ve sanıklar mütalaaya karşı savunmalarını yaptı. Savcının ek mütalaa verdiği duruşmada sanık avukatları ek süre talep etti. Kısa aranın ardından mahkeme heyeti, sanık avukatlarının ek mütalaaya süre taleplerini kabul ederek duruşmayı karar için haftaya erteledi.

Atakan Şen

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Filipinler'de 5,4 büyüklüğünde artçı sarsıntı

2017-07-10 14:32 - Dünya

Datome Fenerbahçe Doğuş'ta kalıyor

2017-07-05 23:48 - Spor

Kumarmatikçi 'bataklık sülüğü' operasyonu

2017-07-08 17:47 - Asayiş

Beş yıldızlı otelde 'organik bahçe' keyfi

2017-07-10 16:22 - Çevre-Hayat

Sertap Erener konserini bir türlü bitiremedi

2017-07-09 12:32 - Magazin

TESK'ten zorunlu trafik sigortası açıklaması

2017-07-09 13:42 - Ekonomi

Avrasya hızlı tren koridorunun Çin ayağı tamamlandı

2017-07-09 19:52 - Dünya

TFF, yeni sezonun hakem listelerini açıkladı

2017-07-07 19:31 - Spor

Savaştan kalma topu kesmeye çalışırken hayatından oldu

2017-07-06 13:42 - Gündem

'Apartheid döneminde insanların evliliklerine bile müdahale edildi'

2017-07-06 14:22 - Dünya

İlgili Haberler

Sancaktepe'de karlı yolda kayan araç, çocuğu sürükledi

22:28 - Asayiş

Kapıkule'de 4 kilo 318 gram uyuşturucu ele geçirildi

10:38 - Asayiş

Organize suç örgütüne yönelik 'Hücre-13' operasyonunda 11 şüpheli tutuklandı

09:03 - Asayiş

Avcılar'da motor kısmından dumanlar yükselen metrobüsteki yolcular tahliye edildi

00:02 - Asayiş

Ankara'da sahte içkiden ölenlerin sayısı 59'a yükseldi

12:33 - Asayiş

Günün Manşetleri

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya

ABD'de, zorbalığa maruz kalan düzensiz göçmen ailenin kız çocuğu intihar etti

02:08 - Dünya

Devler Ligi'nde son 16 turuna yükselen 8 takım belli oldu

01:58 - Spor

Real Madrid, PSG ve PSV, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:53 - Spor