?>

Finlandiya'da geçen yıl nefret suçu ihbarları artarken, din olarak en çok Müslümanlar hedef alı

Finlandiya'da geçen yıl nefret suçlarına ilişkin ihbarlar bir önceki yıla göre yüzde 21'lik artışla 1245'e yükselirken, din veya inanç temelli nefret suçlarında en çok Müslümanların hedef alındığı bildirildi.

Dünya - 1 yıl önce

Varşova

Ülkedeki Polis Üniversitesi Koleji'nin yayımladığı "Finlandiya'da polise bildirilen nefret suçları 2022" araştırmasına göre, ülkedeki nefret şüphesiyle ilgili yapılan ihbarların yüzde 74,7'sini etnik veya ulusal kökene dayalı olaylar oluşturdu.

Vakaların yalnızca yüzde 27'si polis tarafından şüpheli nefret suçu olarak sınıflandırıldı.

Finlandiya'da geçen yıl nefret suçlarına ilişkin ihbarlar bir önceki yıla göre yüzde 21'lik artışla 1245'e yükselirken, din veya inanç temelli nefret suçlarında en çok Müslümanlar hedef alındı.

Mağdurun dini geçmişi nedeniyle gerçekleşen vakalar tüm olayların yüzde 9,7'sini oluştururken, yüzde 8,7'sinde cinsel yönelim ve yüzde 4,3'ünde engelli kişiler hedeflendi.

Geçen yıl tüm şüpheli nefret suçları dikkate alındığında bunların çoğunun sözlü hakaret, yasa dışı tehdit ve taciz olduğu görüldü.

En sık Rus vatandaşları hedef alındı

Polisin dosyaladığı şüpheli nefret suçlarının toplamda 930 olduğu kaydedilen araştırmada, "Vakaların çoğunda ön yargı veya düşmanlık, çoğunluk nüfusun bir üyesi tarafından etnik veya ulusal bir azınlığın üyesine yöneltilmiştir. Şüpheli nefret suçları arasında en yaygın olanı saldırıdır. Etnik veya ulusal kökene dayalı şüpheli suçların en yaygın işlendiği yerler sokaklar veya şehir pazar meydanları gibi kamuya açık alanlardı." ifadelerine yer verildi.

Araştırmada, mağdur erkeklerin saldırıya uğradığına, kadınların ise hakarete maruz kaldığına işaret edilerek, "Geçen yıl etnik veya ulusal kökene dayalı suçlar en sık Rus vatandaşlığına sahip olanlara karşı oldu. Etnik veya ulusal kökene dayalı tüm suçların yüzde 11'i Roman azınlığın bir üyesine karşı işlenmiştir." bilgisi paylaşıldı.

Din veya inanç temelli nefret suçlarının geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 9 oranında azaldığına işaret edilen raporda, "Dinlerine göre en yaygın olarak mağdurlar Müslümanlardı. Şüpheli suçların yaklaşık üçte birini hakaret oluşturdu. Din veya inanç temelli nefret suçu şüphesinin en yaygın olduğu yer internet oldu." denildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına tabip, diş tabibi ve eczacı ataması yapılacak

2023-10-25 14:23 - Sağlık

Viyana Büyükelçisi Ceyhun, şehit Türk diplomatların unutulmayacağını söyledi

2023-10-24 22:27 - Dünya

Aksaray'da işçi servisi ile kamyonetin çarpıştığı kazada 2 kişi öldü, 15 kişi yaralandı

2023-10-24 10:28 - Asayiş

Adalet Bakanı Tunç: (İsrail'in Gazze'ye saldırıları) Soykırım tanımının tamamı gerçekleşiy

2023-10-24 15:37 - Gündem

Bayern Münihli De Ligt: Galatasaray'a karşı mücadele etmek her zaman zorludur

2023-10-23 21:18 - Spor

Trabzonspor sahasında galip

2023-10-23 22:23 - Spor

Engelli ve yaşlı depremzedelerin konteyner temizliği ve kişisel bakımı Vefa ekibinden

2023-10-21 12:13 - Gündem

Emtia piyasasında geçen hafta temkinli yükseliş görüldü

2023-10-23 13:48 - Ekonomi

Borsada işlemler, Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi'nin çalışması ile geçici olarak durduruldu

2023-10-25 17:13 - Ekonomi

İsrail ordusu bir günde Gazze Şeridi'nde 320 noktayı vurarak 400 Filistinliyi öldürdü

2023-10-23 09:37 - Dünya

İlgili Haberler

Kremlin: ABD ile tutuklu değişimi, karşılıklı güveni artırabilen bir adım

15:07 - Dünya

Yapay zeka zirvesine ABD ve İngiltere'nin diğer ülkelerle görüş ayrılığı damga vurdu

15:02 - Dünya

Ege'deki sismik hareketlilik nedeniyle adalarda alınan önlemler uzatıldı

14:48 - Dünya

Belçika hava sahası yarın grev nedeniyle kapalı olacak

14:42 - Dünya

Ürdün'de yaşayan Filistinli mülteciler, Trump'ın Gazze planını "Nekbe"ye benzett

14:37 - Dünya

Günün Manşetleri

Fenerbahçe Teknik Direktörü Mourinho: Önemli olan ikinci maçtan sonra tur atlamak

15:12 - Spor

Kremlin: ABD ile tutuklu değişimi, karşılıklı güveni artırabilen bir adım

15:07 - Dünya

Yapay zeka zirvesine ABD ve İngiltere'nin diğer ülkelerle görüş ayrılığı damga vurdu

15:02 - Dünya

Türkiye ile Endonezya arasında ticarette işbirliğinin geliştirilmesi için anlaşma imzalandı

14:57 - Gündem

Türk kıyılarının "yerli muhafızları" görev başında

14:52 - Gündem