?>

Finansal Hizmetler Güven Endeksi ocakta geriledi

Finansal Hizmetler Güven Endeksi (FHGE), ocakta geçen aya göre 1 puan azalarak 168,5 seviyesine geriledi.

Ekonomi - 1 ay önce

İstanbul

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ocak ayına ilişkin Finansal Hizmetler İstatistikleri ve Finansal Hizmetler Güven Endeksi'ni açıkladı.

Finansal sektörde faaliyet gösteren 148 kuruluşun yanıtlarının ağırlıklandırılıp toplulaştırılmasıyla elde edilen anket sonuçlarına göre, FHGE ocakta geçen aya göre 1 puan azalarak 168,5 seviyesine geriledi.

Endeksi oluşturan anket sorularına ait yayılma endeksleri incelendiğinde, son 3 aydaki iş durumu, son 3 aydaki hizmetlere olan talep ile gelecek 3 aydaki hizmetlere olan talep beklentisi olmak üzere tüm alt endekslerin FHGE'yi azalış yönünde etkiledi.

İş durumu ve hizmetlere olan talebe ilişkin değerlendirmelere göre, son 3 ayda iş durumunda iyileşme olduğu yönündeki değerlendirmelerin bir önceki aya kıyasla zayıfladığı görüldü.

Son 3 ayda hizmetlere olan talepte artış olduğu yönündeki değerlendirmeler ile gelecek 3 ayda hizmetlere olan talepte artış olacağı yönündeki beklentiler de bir miktar zayıfladı.

İstihdama ilişkin değerlendirmelere göre, son 3 ayda azalış olduğunu bildirenler lehine olan seyir, artış olduğunu bildirenler lehine dönerken, gelecek 3 ayda istihdamda artış olacağını bekleyenler lehine olan seyrin ise zayıfladığı gözlemlendi.

Karlılığa ilişkin değerlendirmelere göre, son 3 aydaki karlılıkta artış olduğunu bildirenler lehine olan seyir bir önceki döneme kıyasla güçlenirken, gelecek 3 aydaki karlılıkta artış olacağını bekleyenler lehine olan seyir ise zayıfladı.

2025 yılı ocak ayında, NACE Rev.2 sektör sınıflamasına göre, "Finans ve Sigorta Faaliyetleri" sektöründe güven endeksleri alt sektörler itibarıyla değerlendirildiğinde, "64-Finansal Hizmet Faaliyetleri" (sigorta ve emeklilik fonları hariç) sektöründe bir önceki aya göre 2,1 puanlık azalış, "65-Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Fonları" (zorunlu sosyal güvenlik hizmetleri hariç) ve "66-Finansal Hizmetler ile Sigorta Faaliyetleri için Yardımcı Faaliyetler" sektörlerinde ise bir önceki aya göre sırasıyla 10,7 ve 35,7 puanlık artış görüldü.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Manchester City, Palmeiras'tan 19 yaşındaki Vitor Reis'i transfer etti

2025-01-21 15:28 - Spor

Genç girişimci devlet desteğiyle küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine adım attı

2025-01-23 13:43 - Ekonomi

ABD'de yangınlarda evlerini kaybeden hane sahipleri Los Angeles şehir yönetimine dava açtı

2025-01-24 08:02 - Dünya

İrlanda'da Michael Martin ikinci kez başbakan oldu

2025-01-23 19:13 - Dünya

Bodrum FK, Eyüpspor maçının hazırlıklarını sürdürdü

2025-01-22 15:17 - Spor

Erciyes'te yarıyıl tatilinin ilk gününde yoğunluk yaşandı

2025-01-18 14:47 - Magazin

Los Angeles'taki yangınlarda, California'nın son 40 yıldaki en geniş kentsel alanı yandı

2025-01-18 07:43 - Dünya

Mersin'de geliştirilen insansız deniz aracı OKHAN tanıtıldı

2025-01-17 19:43 - Teknoloji

Beşiktaş-Athletic Bilbao karşılaşmasını Avusturyalı hakem Julian Weinberger yönetecek

2025-01-20 12:43 - Spor

ABD Başkanı Trump, Kanada ve Meksika'ya uygulamayı planladığı tarifeler için 1 Şubat'ı işaret etti

2025-01-21 06:03 - Dünya

İlgili Haberler

Borsa İstanbul'daki olağanüstü fiyat hareketlerine sebep olan yanıltıcı haberlere ilişkin soruşturma

21:30 - Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Yüksek, kapsayıcı ve dengeli büyüme hedefimize ulaşacağız

20:02 - Ekonomi

Çin, Trump'ın kritik sektörlere yatırım kısıtlaması getiren genelgesine tepki gösterdi

16:28 - Ekonomi

Banka dışı mali kuruluşlar geçen yıl 896,2 milyar liralık aktif büyüklüğe ulaştı

15:03 - Ekonomi

Avrupa'da satışı kısıtlanan tereyağında Türkiye'de rekor üretim

12:03 - Ekonomi

Günün Manşetleri

New York-Yeni Delhi seferini yapan American Airlines uçağı, bomba ihbarı nedeniyle Roma'ya indi

01:37 - Dünya

İstanbul Valiliğinden "kuvvetli buzlanma ve don" uyarısı

01:08 - Gündem

Antalya'da üreticiler zirai don nöbeti tutuyor

23:12 - Gündem

ABD Başkanı Trump'tan Almanya'daki seçim sonuçları için ilk değerlendirme

22:47 - Dünya

Ancelotti'den Arda Güler açıklaması

22:32 - Spor