?>

Filistin Kurtuluş Örgütü Genel Sekreteri Ureykat'tan BAE'ye sert tepki

FKÖ Genel Sekreteri Ureykat, "(BAE'nin İsrail ile normalleşme anlaşmasına varması) Filistin halkının meşru haklarının yok edilmesi, Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak kabul edilmesi ve mültecilerin geri dönüş hakkının iptali anlamına geliyor." dedi.

Dünya - 4 yıl önce

Ramallah

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Konseyi Genel Sekreteri Saib Ureykat, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) İsrail ile normalleşme anlaşmasına varmasının, "Filistin halkının meşru haklarının yok edilmesi, Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak kabul edilmesi ve mültecilerin geri dönüş hakkının iptali" anlamına geldiğini belirtti.

İsrail ve BAE anlaşması Batı'yı memnun etti, Filistinlileri üzdü

FKÖ Yürütme Konseyi Genel Sekreteri Ureykat, İtalya Başkonsolosu Giuseppe Fedele, İspanya Başkonsolosu Ignacio Garcia-Valdecasas Fernandez ve Filistin'deki Almanya Misyon Başkan Yardımcısı Michael Harold ile bir araya geldi.

Ureykat görüşmeler sırasında, "BAE İsrail'in geçici olarak ilhakın durdurulması adlı incir yaprağına karşılık, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu Filistin halkına karşı işlediği savaş suçlarından dolayı ödüllendirdi. İsrail, ilhak planlarını sürdüreceğini ve vazgeçmeyeceğini vurguladı." ifadelerini kullandı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile İsrail'in anlaşmaya varmasına sert tepki gösteren Ureykat, şunları kaydetti:

"Bu, 1967 sınırlarında iki devlet ilkesi üzerine inşa edilecek barış imkanlarını yok etmek ve Yüzyılın Anlaşması olarak isimlendirilen planın temeli olan iki rejimli bir devlet fikrine kendini adamak anlamına geliyor. Ve BAE, dünyada bunu kabul eden ilk ülke oldu."

Ureykat, söz konusu anlaşmanın aynı zamanda "Filistin halkının meşru haklarının yok edilmesi, Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak kabul edilmesi ve mültecilerin geri dönüş hakkının iptali" anlamına geldiğini de sözlerine ekledi.

BAE ile İsrail arasındaki normalleşme anlaşması

ABD Başkanı Donald Trump dün, İsrail ile BAE'nin "ilişkilerini tamamen normalleştirmek" için anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu.

Trump, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün büyük atılım. İki muhteşem dostumuz İsrail ve BAE arasında tarihi barış anlaşması." ifadelerini kullanmıştı.

İsrail Başbakanı Netanyahu da sosyal medya hesabından ABD Başkanı Trump’ın paylaşımını alıntılayarak, “Bu tarihi bir gün” değerlendirmesi yapmıştı.

BAE resmi ajansı WAM'ın haberinde ise İsrail ile BAE'nin, ilişkilerin tesisi için "ortak bir yol haritası" belirleme konusunda anlaştığı ve iki ülkeden yetkililerin ilerleyen haftalarda bir araya gelerek farklı alanlarda ikili anlaşmalar imzalayacağı ifade edilmişti.

BAE, 1979’da Mısır’ın, 1994’te de Ürdün’ün ardından İsrail ile normalleşme anlaşmasını imzalayan üçüncü Arap ülkesi oldu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Zayıflamak için güreşe başladı, milli takıma kadar yükseldi

2020-08-09 14:42 - Çevre-Hayat

İzmir'deki operasyonda Lidya dönemine ait sikkeler de ele geçirildi

2020-08-14 15:07 - Gündem

Balmumu müzesindeki heykeller titizlikle dezenfekte ediliyor

2020-08-13 00:08 - Gündem

Rusya Maliye Bakanı Siluanov: Makroekonomik yapımız istikrarlı.. Çünkü..

2020-08-10 19:58 - Ekonomi

Eski Lübnan Başbakanı Selam 'kimyasal madde taşıyan gemiden haberi vardı' iddialarını yalanladı

2020-08-09 17:07 - Dünya

Mersin Uluslararası Limanı Lübnan'a yardıma hazır

2020-08-09 14:12 - Gündem

Arazi anlaşmazlığı kavgasında tüfekle vurulan baba ve oğlu öldü, 6 kişi yaralandı

2020-08-09 16:37 - Asayiş

Filistin Kurtuluş Örgütü Genel Sekreteri Ureykat'tan BAE'ye sert tepki

2020-08-14 22:32 - Dünya

Bakan Akar ve TSK komuta kademesi Bakü'de

2020-08-13 13:37 - Dünya

4. Dünya Göçebe Oyunları tanıtıldı

2020-08-13 01:52 - Spor

İlgili Haberler

Amerika'da yaşayan Suriyeli bilişim mühendisleri, Şam'da öğrenciler ve sektör çalışanlarıyla buluştu

23:47 - Dünya

Macaristan Başbakanı Orban, dışarıdan destekli bazı STK'lerin hükümeti devirmeye çalıştığını söyledi

23:46 - Dünya

ABD, düzensiz göçmenleri engellemek için Meksika sınırına yaklaşık 1500 asker daha gönderecek

01:47 - Dünya

ABD'den İsrail'e 7,4 milyar dolarlık yeni silah satışına onay

01:42 - Dünya

İsrail saldırısında öldürülen Kassam Tugayları Komutan Yardımcısı Mervan İsa toprağa verildi

01:38 - Dünya

Günün Manşetleri

Sağlık Bakanlığından "ölmüş bir vatandaşın taburcu edildiği" iddiasına ilişkin açıklama

02:03 - Gündem

İstanbul merkezli DEAŞ operasyonunda gözaltına alınan 33 şüpheli tutuklandı

01:58 - Gündem

Narin Güran cinayeti davasında sanık Salim Güran'ın avukatından istinaf başvurusu

01:52 - Gündem

ABD, düzensiz göçmenleri engellemek için Meksika sınırına yaklaşık 1500 asker daha gönderecek

01:47 - Dünya

ABD'den İsrail'e 7,4 milyar dolarlık yeni silah satışına onay

01:42 - Dünya