?>

Filistin Devlet Başkanı Abbas'tan seçimlerin yapılmasına onay

Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı Heniyye, Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın genel ve başkanlık seçimlerinin yapılmasına onay verdiğini açıkladı.

Gündem - 5 yıl önce

Hamas Hareketi yöneticileri, Gazze'yi ziyaret eden Filistin Merkez Seçim Komitesi Başkanı Hanna Nasır liderliğindeki bir heyet ile yapılan görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi.

Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, burada yaptığı konuşmada, Filistin Merkez Seçim Komitesi heyetinin kendilerine Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın genel ve başkanlık seçimlerinin yapılmasını onayladığı bilgisini ilettiğini söyledi.

Hareketin, Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da yapılacak genel seçimlerin yanı sıra Kudüs'te de yapılmasına bağlı olduğunu vurgulayan Heniyye, Seçim Komitesi ile seçim hazırlıklarının tamamlanmasına kadar diyaloğun devam edeceğini kaydetti.

Seçim Komitesi Başkanı Hanna Nasır da seçimlere hazırlık konusunda herhangi bir sorunun olmadığını belirterek, doğabilecek herhangi bir problem hakkında tüm taraflarla anlaşarak bunun üstesinden geleceklerini dile getirdi.

Filistin Merkez Seçim Komitesi Başkanı Hanna Nasır liderliğindeki bir heyet, Filistinli gruplarla genel seçimler meselesini istişare etmek için bugün sabah saatlerinde Batı Şeria'dan Gazze'ye geçmişti.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 7 Ekim'de, önce genel seçimlerin, birkaç ay sonra da devlet başkanlığı seçimlerinin gerçekleştirilmesine hazırlık yapılması için ilgili makamlara talimat vermişti.

Filistin Anayasası'na göre her 4 yılda bir genel seçimlerin yapılması gerekirken ülkede 2006'dan bu yana genel seçime gidilemedi.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Marmaray 6 yılda 403 milyon kişi taşıdı

2019-10-29 14:30 - Ekonomi

Uzak Doğu ile Amerika'ya yeni hat müjdesi

2019-11-02 15:17 - Ekonomi

Hızlı tren kazasına ilişkin 10 kişi hakkında iddianame hazırlandı

2019-10-30 19:22 - Gündem

Şahika Ercümen'den dünya rekoru

2019-10-28 13:52 - Spor

“Meme kanserine karşı kendi kendine muayene hayati önemde“

2019-10-31 18:55 - Sağlık

Vodafone'lu Robot Veysi, "derbi izleyen ilk robot" oldu

2019-10-28 16:16 - Genel

Curry 3 ay yok

2019-11-02 03:22 - Spor

7 soruda Lübnan'daki kitlesel gösteriler

2019-11-02 14:04 - Genel

Galatasaray taraftarlarından futbol takımına destek çağrısı

2019-10-31 02:32 - Spor

'Ağlayan Kayalar' ziyaretçilerin ilgi odağı

2019-10-31 13:47 - Gündem

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan iftira kampanyalarına ilişkin açıklama

00:38 - Gündem

Almanya'nın Hanau kentindeki ırkçı terör saldırısında can verenler, Ankara'da anıldı

22:22 - Gündem

Rekabet Kurulundan yerinde incelemeyi engelleyen BİM'e 1,3 milyar liralık ceza

21:57 - Gündem

Depremde 115 kişinin öldüğü Ebrar Sitesi B Blok'a ilişkin davada karar çıktı

20:22 - Gündem

Araç muayene istasyonlarının özelleştirme ihaleleri 24 Şubat'ta yapılacak

19:27 - Gündem

Günün Manşetleri

Real Madrid ve PSG, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:17 - Spor

Mısır'ın idari başkentindeki ikonik kuleye Türk ve Mısır bayrakları yansıtıldı

01:07 - Dünya

İsrail basınına göre, 170 bin asker psikolojik tedavi almak için Savunma Bakanlığına başvurdu

00:57 - Dünya

Sanayi ve ticarete ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

00:43 - Siyaset

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan iftira kampanyalarına ilişkin açıklama

00:38 - Gündem