?>

'Filistin Davasını Destekleyen Yılın Şahsiyeti' ödülü Hüseyin Tanrıverdi'ye verildi

TBMM Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Kurucu Başkanı Hüseyin Tanırıvedi, "Filistin Davasını Destekleyen Yılın Şahsiyeti" ödülüne layık görüldü.

Siyaset - 5 yıl önce

Ramallah

Merkezi Filistin'de bulunan Lady Of The Earth Vakfı tarafından bilim, sağlık, iktisat gibi birçok alanda verilen “2019 Yılının Kişisi” ödül töreni, işgal altındaki Batı Şeria’nın Ramallah kentinde düzenlendi.

Kültür Sarayı'ndaki törende Hüseyin Tanrıverdi, “Filistin Davasını Destekleyen Yılın Şahsiyeti” ödülünü aldı. Tanrıverdi'ye ödülünü, Filistin Sosyal Kalkınma Bakanı ve Lady Of The Earth Vakfı Fahri Başkanı Ahmed Mecdelani verdi.

İlk kez Türkiye’den bir kişi ödüle layık görüldü

HAK-İŞ Kudüs Komitesi Başkanı da olan Hüseyin Tanrıverdi, Lady Of The Earth Vakfı tarafından 2008’den bu yana verilen “Filistin Davasını Destekleyen Yılın Şahsiyeti” ödülünü alan ilk Türk oldu.

Törenin ardından AA muhabirine açıklamalarda bulunan Tanrıverdi, ödülü aldığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Ödülün şahsından ziyade Filistin direnişine destek veren tüm Türkiye halkına verildiğini belirten Tanrıverdi, “Filistin davasına ve Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmamız bir ödül için değil. İnsanlığın gereği, inancımızın zorunluluğu olarak Türkiye’de ve uluslararası camiada Filistin’e sahip çıktık.” dedi.

Tanrıverdi, toprakları İsrail işgali altında olan Filistin’in, insanlığın ve tüm inananların gayretiyle özgürlüğüne kavuşacağını dile getirdi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her defasında Filistin’e sahip çıktığını anımsatan Tanrıverdi, “Birleşmiş Milletler’in son genel kurulunda yaptığı konuşmada elindeki haritayla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 1948’den bu yana İsrail’in gün geçtikçe yoğunlaşan Filistin'i işgalini izahı, Amerikalıların, Avrupalıların ve İsraillilerin gözlerine baka baka bu işgali ifade etmesi Türkiye’nin Filistin’e bakışını ortaya koyuyor.” diye konuştu.

“Filistin bizim için bir namustur”

Filistin’in, Hazreti Ömer, Selahaddin Eyyubi, Yavuz Sultan Selim ve Kanuni Sultan Süleyman’ın emaneti olduğunu, bu nedenle Filistin’e sahip çıkmayı bir görev olarak gördüklerini ifade eden Tanrıverdi, şunları kaydetti:

“2004’te rahmetli Arafat ile (eski Filistin Devlet Başkanı Yasir Arafat) görüştüğümde şu cümleleri söylemişti ‘Sayın Tanrıverdi, El-Kuds adını buraya siz verdiniz. Dolayısıyla buranın kıymetini siz bilirsiniz. Burayı ancak siz korursunuz. Dolayısıyla Filistin size emanet' demişti. Filistin yöneticileri de Filistin halkı da Türkiye’nin ne anlama geldiğini bildiği gibi, Türkiye ve Türkiye halkı da yöneticileri de Filistin’in ne anlama geldiğini çok iyi biliyor."

Tanrıverdi, Türkiye’nin Filistin politikasının net olduğunu belirterek, “Filistin bizim için bir namustur. Filistin bizim için bir mirastır. Dolayısıyla namusumuza, mirasımıza sahip çıkmak insani ve İslami görevimizdir.” şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Oyuncu Fatma Girik: Sağlığıma kavuşsam 'hanım ağa' rolünde oynayabilirim

2019-12-17 15:17 - Kültür Sanat

Fransa’da emeklilik reformu protestosu için yeni eylem çağrısı

2019-12-20 01:27 - Dünya

Oyuncu Fatma Girik: Sağlığıma kavuşsam 'hanım ağa' rolünde oynayabilirim

2019-12-17 16:41 - Magazin

CarrefourSA marketlerini yılbaşı heyecanı sardı

2019-12-18 14:31 - Genel

Berberden hastalara ve yaşlılara evde gönüllü hizmet

2019-12-18 15:42 - Çevre-Hayat

Çıldır Gölü'nde atlı kızak keyfi başladı

2019-12-15 18:37 - Gündem

Diyarbakır'da kaya mezarında Süryanice kitabe bulundu

2019-12-15 16:57 - Kültür Sanat

Terzilik mesleğine ışık tutan malzemeler müzesini bekliyor

2019-12-17 17:19 - Genel

Kars'ta yük treninin hemzemin geçitte çarptığı otomobildeki 3 kişi öldü

2019-12-14 14:10 - Asayiş

İspanya'da El Clasico için 'olağanüstü hal'

2019-12-17 20:07 - Spor

İlgili Haberler

Akdeniz için Birlik Parlamenter Asamblesi Türk heyetinden, 6 Şubat depremlerinin ikinci yılı mesajı

18:18 - Siyaset

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier: Türkiye'yle ortak bir çıkarımız var, o da artık bölgede kalıcı barışın yerleşmesi

21:13 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'deki ateşkesin muhafazası için herkese büyük sorumluluklar düşüyor

21:18 - Siyaset

Bakan Yerlikaya: Deprem şehirlerimizi tamamen ayağa kaldırana kadar durup dinlenmeyeceğiz

21:47 - Siyaset

Bakan Fidan: Filistinlilerin Gazze'den zorla tahliyesi fikri kabul edilemez

21:43 - Siyaset

Günün Manşetleri

TFF'den Boluspor taraftarına ve kaleci Mert Günok'a fair play ödülü

18:22 - Spor

Akdeniz için Birlik Parlamenter Asamblesi Türk heyetinden, 6 Şubat depremlerinin ikinci yılı mesajı

18:18 - Siyaset

Eski İsrail Başbakanı Barak, Trump'ın Gazze planını "hayal ürünü" olarak niteledi

18:13 - Dünya

İspanya Dışişleri Bakanı Albares, Trump'ın Gazze planına " kategorik olarak" karşı çı

18:07 - Dünya

Mısır'dan Trump'ın Gazze planının İsrail ile barış anlaşmasını tehlikeye attığı uyarısı

18:03 - Dünya