Fikret Orman: “Hakem hatalarının sona ereceği sezon temenni ediyoruz”

Kulüpler Birliği ve Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, “Bu sezon yaşanan hataların VAR sisteminin devreye girmesiyle beraber sona ereceğini yeni sezonda temenni ediyoruz” dedi. Federasyon seçimlerine de değinen Orman, “Yeni sezonla birlikte gerçekten futbol adına çalışan bir sistemin olduğu yeni bir yönetim anlayışı olur” diye konuştu.

Spor - 5 yıl önce

Kulüpler Birliği ve Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, “Bu sezon yaşanan hataların VAR sisteminin devreye girmesiyle beraber sona ereceğini yeni sezonda temenni ediyoruz” dedi. Federasyon seçimlerine de değinen Orman, “Yeni sezonla birlikte gerçekten futbol adına çalışan bir sistemin olduğu yeni bir yönetim anlayışı olur” diye konuştu.

Kulüpler Birliği ve Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, spor camiasının önde gelen isimlerinin katıldığı Kulüpler Birliği iftarında açıklamalarda bulundu. Öncelikle 2018-2019 sezonunu değerlendiren Başkan Orman, “Kulüpler Birliği olarak bu sene 2.’sini düzenlediğimiz, futbol dünyasını birleştirdiğimiz iftara hoş geldiniz. Öncelikle bu iftarda bu sezonu değerlendirelim. Futbol, sporseverler için heyecandır. Her takım, hepimiz son düdüğe kadar terinin son damlasına kadar galibiyet için mücadele ettik. Tüm liglerde şampiyon olan takımları tebrik eder, düşecek takımları da tekrar Süper Lig’de görmek isteriz. VAR sisteminin devreye girmesine rağmen en çok hakemleri konuştuk. Onları anlamaya çalışırken bunların da sürekli sistem içinde olmamasını istedik. Ligin güvenliği adil yönetimle sağlanır. Sporseverlerin maçlara ilgisi adil yönetimle artar. Bu sezon yaşanan hataların VAR sisteminin devreye girmesiyle beraber sona ereceğini yeni sezonda temenni ediyoruz. Türkiye futbol aşığı bir ülke. Yurt dışında sizin Türk olduğunuzu anlayanlar hemen oyuncuların isimlerini söylüyor. Her yıl milyonlarca taraftar statlarımıza geliyor. Bütün bunlara rağmen ülke futbolu olarak marka sıralamasında kötü yerlerdeyiz. Ligin yayıncı kuruluşunun desteğiyle daha çok geliştirmemize gerek var. Yayıncı kuruluşu tehdit etmek yerine iş birliği içinde olmalıyız. Biz de madem bu kadar yıldızları transfer ediyoruz. Bu yıldızların dünya sahnesine çıkması için planlamamızı buna göre yapmalıyız” dedi.

“TFF SEÇİMLERİ TÜRK FUTBOLU ADINA HAYIRLI OLSUN ”

Fikret Orman, "Avrupa’da futbol yeniden dizayn ediliyor. Artık Avrupa’da daha az takımla olma ihtimalimiz var. Hepimizin bir olup yurt dışında lobi yaparken, yurt içinde de futbolumuzun değerini yükseltmeliyiz. Finansal Fair Play çok önemli hale geldi. İnşallah Türk futbolunun finansal yapılanmasını da sağlayacağız. Sponsorlara felsefemiz kazan kazan anlayışıyla ile birliği kurtarmaktır. Burada markaları daha çok oyunun parçasın haline getirmeliyiz. Sponsorluk sadece formaya ismini ver gerisine karışma değildir. Önümüzdeki günlerde TFF’de bir seçim var. Şimdiden Türk futbolu için hayırlı olmasını diliyoruz. Adaylığını açıklayan Nihat Özdemir’e başarılar diliyoruz. Yeni sezonla birlikte gerçekten futbol adına çalışan bir sistemin olduğu yeni bir yönetim anlayışı olur” şeklinde konuştu.

(İHA)
Haftanın Öne Çıkanları

'Hollanda'da Müslümanlar için din özgürlüğü baskı altında'

2019-05-20 16:08 - Genel

'İngiliz turistler, Antalya'yı yeniden keşfediyor'

2019-05-18 15:46 - Genel

Hem meslek öğreniyorlar hem de yoksulların yardımına koşuyorlar

2019-05-18 15:48 - Eğitim

'Cennetten parçalar' 5 asırdır bu camide muhafaza ediliyor

2019-05-17 17:55 - Kültür Sanat

Kutlama yapan Galatasaray taraftarına şişeli, kemerli saldırı

2019-05-20 12:57 - Asayiş

Mısır'da piramitler yakınında turist otobüsüne bombalı saldırı

2019-05-19 20:17 - Asayiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ordu’daki heyelan hakkında bilgi aldı

2019-05-16 20:00 - Genel

Kıbrıs’ta Neslihan Atagül Doğulu rüzgarı

2019-05-15 18:57 - Magazin

Özbek Türkleri asırlık iftar geleneğini yaşatıyor

2019-05-19 15:32 - İslam-Hayat - Rebiülevvel 1446

'Kumsala çıkan deniz kaplumbağalarını ürkütmeyin'

2019-05-19 15:32 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Trabzonspor evinde Kayserispor ile berabere kaldı

22:33 - Spor

Benfica, "Devler Ligi"nde Kerem ve Orkun'un golleriyle kazandı

22:12 - Spor

PFDK, Süper Lig'den 3 kulübe para cezası verdi

20:42 - Spor

Fenerbahçe-Galatasaray derbisi öncesi Ali Koç ve Dursun Özbek'in derbi karnesi

20:02 - Spor

Arda Turan, Beşiktaş maçında temkinli olacaklarını söyledi

19:28 - Spor

Günün Manşetleri

"Altın Konteyner İhracat Ödülleri" sahiplerini buldu

00:02 - Ekonomi

İstanbul'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

23:48 - Gündem

Çekya'da yaşanan sel felaketi sonrası temizlik çalışmaları sürüyor

23:37 - Dünya

ABD Başkanı Biden, Fed'in faiz oranlarını daha da düşürmesini bekliyor

23:17 - Dünya

Kadınların girişimiyle 3 bin 500 yıllık Hitit keteni tekstil endüstrisine kazandırılacak

23:13 - Kültür Sanat