?>

'FETÖ'ye bağlı okullar Moldova için de bir tehdit unsurudur'

TBMM Başkanı Kahraman, FETÖ'nün, Moldova'da Orizont Okulları adı altında mevcudiyetini devam ettirdiğini belirterek "Bunlar sizin için de bir tehdit unsurudur. Bu okulların Maarif Vakfına devredilmesinin desteklenmesinden memnuniyet duyacağız" dedi.

Siyaset - 7 yıl önce

TBMM

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, TBMM Başkanlık Divanı Toplantı Salonunda, Moldova Parlamento Başkanı Andrian Candu ve beraberindeki heyet ile görüştü.

İsmail Kahraman konuşmasında, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 25. yılında, ikili temaslardaki artışının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

TBMM Başkanı Kahraman, "Ortak sınırımız olmasa da Moldova'yı komşu olarak görüyor ve bu anlayışla ilişkilerimizi daha da ileriye taşımak istiyoruz. İlişkilerimizi Sayın Cumhurbaşkanımızın Moldova'ya gerçekleştirmesi öngörülen ziyareti vesilesiyle imzalanacak bir belge ile stratejik ortaklık seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

TBMM Başkanı Kahraman, Türk vatandaşlarının Moldova'ya kimlikle seyahatine imkan sağlamak istediklerini belirterek, "Gürcistan ile yaklaşık 5 yıldır devam eden, Ukrayna ile 1 Haziran 2017 tarihi itibarıyla başlayan ve sorunsuz işleyen bu uygulamanın, ikili ticari ilişkilerimizi ve turizm potansiyelimizi daha da arttıracağını düşünüyorum." dedi.

Kahraman, Moldova'da Türk bankası açılması konusunda Candu'dan destek istedi.

"160 ülkede okulları var"

Türkiye'de 15 Temmuz'da darbe girişimi olduğunu anımsatan Kahraman, "FETÖ, barış ve insancıl çalışmalar maskesi altında faaliyetlerini sürdürdü ama o bir maskeydi. Örgüt bir terör örgütüdür. 160 ülkede okulları var; bankası, sigorta şirketi, televizyonu, radyosu var. Çalışmaları ile o topluma yayılıyor ve devletini yıkma noktasında harekete geçiyor." dedi.

Meclisin 15 Temmuz gecesi savaş uçakları ile bombalandığını hatırlatan Kahraman, kalkışma başlayınca Meclisi açtığını ve Ankara'da bulunan milletvekillerinin TBMM Genel Kuruluna geldiğini söyledi. İsmail Kahraman, o gece ülkede yaşananlar ile FETÖ darbe girişimini engellemek için verilen mücadeleyi anlattı.

TBMM Başkanı Kahraman, FETÖ'nün Moldova'da Orizont Okulları adı altında mevcudiyetinin devam ettiğini belirtti.

"Bunlar sizin için de bir tehdit unsurudur." diyen Kahraman, bu okulların Maarif Vakfına devredilmesine yönelik girişimlerin, Moldova Parlamentosu tarafından da desteklenmesinden memnuniyet duyacaklarını söyledi.

"FETÖ'ye bağlı okulların faaliyetlerini yakından takip etmeyi sürdüreceğiz"

Andrian Candu da Gökoğuz Yeri'nin iki ülke arasında köprü olduğunu belirtti.

Ortak Çalışma Grubuna önem verdiklerini ve çok yoğun çalışmasını istediklerini kaydeden Candu, "Moldova ile Gökoğuz Yeri arasındaki yoğun çalışmalar sonucunda bu yılın sonuna kadar, karşınıza yeni tekliflerle gelmeyi ümit ediyoruz. Bu tekliflerin bütün alanları kapsayacak şekilde, Gökoğuz Yeri halkını da memnun edecek şekilde düzenlenmesini bekliyoruz. Yasal bir değişiklik olmasa da önemli olan halklara yansıması ve halkların memnun olmasıdır." ifadesini kullandı.

Andrian Candu, yakın gelecekte Türk vatandaşlarının sadece nüfus cüzdanı ile Moldova'ya gidebileceğini ve bunun de ekonomiye katkısının olacağını söyledi.

FETÖ'ye bağlı olan Orizont Okulları'nın Moldova'daki varlığı ile ilgili Türk tarafının hassasiyetlerini anladıklarını belirten Candu, "Biz geçen sene temmuz ayında yaşanan bu talihsiz olaya hemen karşı çıktığımızı beyan ettik. Gerekli olan yasal çözümü bulana kadar, bu okulların mevcut faaliyetlerini çok yakından takip etmeyi sürdüreceğiz." dedi.

Muhabir: Coşkun Ergül

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cezaevlerinde 'arabulucu-uzlaştırmacı' düzenlemesi

2017-09-13 16:37 - Gündem

'Belediyelerimiz heykelimi değil hizmete yönelik eserler diksin'

2017-09-13 15:37 - Gündem

Kırkından sonra ev hanımlığını bırakıp hayalini gerçekleştirdi

2017-09-10 13:57 - Ekonomi

Smart Future Expo Zirve ve Fuarı'nın açılışını Bakan Faruk Özlü gerçekleştirdi

2017-09-07 00:57 - Teknoloji

'FETÖ'ye bağlı okullar Moldova için de bir tehdit unsurudur'

2017-09-13 19:07 - Siyaset

Müşteki avukatlar isyan etti: 28 Şubat için medya kışkırttı

2017-09-07 13:12 - Medya

Myanmar'ın BM misyonu önünde protesto

2017-09-09 15:02 - Dünya

Okul servisi ücretleri belli oldu

2017-09-08 12:32 - Eğitim

İhvan'dan Mısır polisine 'yargısız infaz' suçlaması

2017-09-11 16:32 - Dünya

ROKETSAN ürünleri vitrine çıkıyor

2017-09-10 17:12 - Gündem

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya Başbakanı Enver İbrahim tarafından resmi törenle karşılandı

06:57 - Siyaset

Bakan Uraloğlu, temaslarda bulunmak üzere Cenevre'de

23:37 - Siyaset

Bakan Yerlikaya: Hedeflerimizin başında 'Terörsüz Türkiye' gelmektedir

20:57 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya'da Petronas İkiz Kulelerini ziyaret etti

18:13 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultan 2'nci Abdülhamid Han'ı ölümünün 107'nci yılında andı

18:07 - Siyaset

Günün Manşetleri

Ankara'da sahibinin otoparktaki aracında kilitli bıraktığı kedi kurtarıldı

08:38 - Asayiş

İstanbul'un bazı ilçelerinde kar yağışı etkili oldu

08:36 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya'da resmi törenle karşılandı

08:33 - Gündem

Siirt'te 10 katlı binada çıkan yangın söndürüldü

05:08 - Asayiş

Ege Denizi'nde 5,2 ve 5,1 büyüklüğünde iki deprem

05:03 - Gündem