?>

'FETÖ'nün meşru hükümeti yıkmak için çalıştığı kesinleşmiş oldu'

TBMM FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Petek, "Bu örgütün her türlü gayrimeşru, gayriahlaki metotları kullanmak suretiyle iktidarı elde etmek, meşru hükümeti yıkmak amacıyla çalıştığı kesinleşmiş oldu." dedi. - Anadolu Ajansı

Siyaset - 8 yıl önce

TBMM

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak amacıyla kurulan, Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, Parlamentolar Arası Birlik (PAB) Başkanı Saber H. Chowdhury'i kabul etti. 

Kabulde konuşan Petek, Türkiye'nin demokratik hukuk devleti olarak evrensel standartlarda demokrasinin bütün kurum ve kurallarıyla işlediği bir ülke olduğunu belirterek, "Türkiye'deki özgürlüklerden yararlanarak, başlangıçta bir sivil toplum örgütü gibi legal yapılanma içinde görünen, 1980'li yıllardan itibaren örgütlenen Fetullahçı Terör Örgütü, askeriye, yargı, emniyet başta olmak üzere kamu kurumlarına hücresel eğitim, gizli çalışma metotlarını kullanmak suretiyle uzun yıllardan beri sızmış." diye konuştu.

FETÖ'nün özellikle 7 Şubat 2012 tarihinden itibaren Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı gizli emellerini açığa vuran çalışmaları, medya faaliyetleri ve sosyal medya üzerinden çalışmalarıyla kendini göstermeye başladığını anlatan Petek, "2013 yılı Gezi olayları olarak bilinen kalkışmada, tahrikler, daha sonra 17-25 Aralık 2013 olarak andığımız ve yargıyı kullanmak suretiyle hükümete karşı darbe girişiminde bulunmalarıyla tamamen deşifre oldular." ifadesini kullandı.

"Asker elbisesi giymiş hainler"

"Bu örgütün, antidemokratik yöntemler de dahil, neticeye ulaşmak için her türlü gayrimeşru, gayriahlaki metotları kullanmak suretiyle iktidarı elde etmek, meşru hükümeti yıkmak amacıyla çalıştığı, bütün devlet kayıtlarımız, tespitlerimiz, bilgilerimizle kesinleşmiş oldu." diyen Petek, sözlerine şöyle devam etti:

" FETÖ'nün lideri şu anda Pensilvanya'da kendine sağlanan imkanlar içinde yaşamaktadır. Oradan verdiği doğrudan veya şifreli talimatlarla Türkiye'deki örgütünü, dünyada da çok sayıda ülkede mevcut olan örgütünü idare etmektedir. Bu örgüte bağlı, silahlı kuvvetler içinde asker elbisesi giymiş kendi ülkesine ihanet eden hainler, 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulundular. Kendilerine emanet edilen uçak, helikopter ve silahlarla demokrasinin kalbi niteliğindeki Türkiye Büyük Millet Meclis'ini bombaladılar. Demokrasimize ve hukuk devletine sahip çıkmak için mücadele eden emniyet güçlerimizin ve sivil halkın üzerine ağır silahlarla ateş ederek, 241 vatandaşımızı şehit ettiler."

Darbe gecesi ve sonrasında yaşananları anımsatan Petek, Meclis'te FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına karar verildiğini ve komisyonun çalışmalarına başladığını kaydetti.

Petek, "15 Temmuz darbe girişimi, ABD için 11 Eylül saldırısı neyse, bizim açımızdan da benzer bir terör saldırısıdır. Bugün bunu araştırıyoruz. Sonucunda alınacak demokratik sistem içindeki tedbirleri Türkiye ve dünya kamuoyuyla paylaşacağız." dedi. 

Muhabir: Alper Atalay

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Facebook kurucusuna Iron Man'den ilginç teklif

2016-10-15 01:54 - Medya

Modric 2020'ye kadar Real Madrid'de

2016-10-18 19:08 - Gündem

'Türkmen köylerimiz birer birer özgürlüğüne kavuşmaya başladı'

2016-10-13 18:22 - Dünya

Sporda rekorlar yılı

2016-10-13 19:47 - Spor

Keşişleme ile sörf yaptılar

2016-10-12 17:08 - Çevre-Hayat

Antalya Balıkçı barınağında patlama

2016-10-14 14:22 - Asayiş

Sahte 'FBI' kimliğiyle yakalanan zanlı tutuklandı

2016-10-18 00:52 - Gündem

'İngiltere AB ile yollarını ayırdığı gün STA devreye girecek'

2016-10-19 13:02 - Ekonomi

Hakkari'de 5 terörist etkisiz hale getirildi

2016-10-12 22:02 - Gündem

Bu videolar Google Pixel ile çekildi!

2016-10-15 02:57 - Teknoloji

İlgili Haberler

Bakan Kurum, CHP Genel Başkanı Özel'in kendisine yönelik iddialarını yalanladı

19:33 - Siyaset

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den, TÜSİAD'a tepki

18:12 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Tokyo Camii ve Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret etti

14:12 - Siyaset

TBMM Yapay Zeka Araştırma Komisyonu, çalışmalarını mayısta tamamlamayı planlıyor

11:33 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Almanya'da Ukraynalı yetkililerle görüştü

10:37 - Siyaset

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor