?>

FETÖ'nün 'Mazi'sinden 15 bin 500 kişi çıktı

Bursa'da FETÖ/PDY'nin insan kaynakları departmanı soruşturmasında ele geçirilen "Mazi" adlı şifreli dosyada, kamuya yerleştirildikleri belirtilen yaklaşık 15 bin 500 kişinin ismine ulaşıldı. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

BURSA - MUSTAFA YILMAZ

Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) insan kaynakları departmanı soruşturmasında ele geçirilen "Mazi" adlı şifreli dosyada yaklaşık 15 bin 500 kişinin ismine ulaşılırken, Ankara'ya gönderilen daha fazla içerikli başka bir şifreli dosyanın açılması için çalışmalar sürüyor.

AA muhabirinin soruşturmayı yürüten Bursa Cumhuriyet Başsavcılığından aldığı bilgiye göre, FETÖ'nün insan kaynakları departmanı gibi kullanıldığı öne sürülen Bursa İş, Kariyer, Eğitim Merkezi Derneği soruşturmasında aranan "Semih" kod adlı Necati Uysal'ın kişisel veri havuzundaki "Mazi" adlı şifreli dosyaya yönelik incelemeler devam ediyor.

Örgütün "insan kaynaklarından sorumlu imamı" olduğu belirtilen Uysal'ın evinde yapılan aramalarda ele geçirilen USB flash bellek içinde bulunan söz konusu dosya içinde, kamuya yerleştirildiği belirtilen yaklaşık 15 bin 500 kişinin ismine ulaşıldı.

Örgüt içinde yapılan değerlendirmede 4 ve 5 puan alarak kamuya yerleştirildiği belirlenen 500 kişi hakkında işlem yapıldığı, diğerleriyle ilgili incelemelerin sürdüğü öğrenildi.

"Mazi"nin 12 katı büyüklükte olan şifreli bir başka bir dosyanın açılması için çalışmalar sürüyor

Ayrıca, flash bellekte "Mazi"nin yaklaşık 12 katı kadar büyüklükte olduğu belirtilen ve içinde yine örgüt üyesi isimlerin bulunduğu tahmin edilen başka bir şifreli dosyanın açılması için Ankara'da çalışmalar sürüyor.

Uysal'ın yaptığı listeden yola çıkılarak, diğer illerdeki örgütün insan kaynaklarından sorumlu imamların isimlerine de ulaşılmaya çalışıldığı öğrenildi. Necati Uysal'ın "Sena" kod adlı eşi Büşra Uysal'ın da örgüt içi evlendirmeden sorumlu olduğu belirtildi.

"Ev abileri"ne puan veriliyor

Öte yandan Necati Uysal'la ilgili konuşan tutuklu rütbeli asker Y.K, ifadesinde, şifreli dosyada kişilerle ilgili yapılan puanlamanın nasıl yapıldığını anlattı.

Örgüt içinde aktif bir görev alan, sigaraya içmeyen, sevgilisi olmayan ve istenilen seviyede "ev abiliği" yapanlara en yüksek puan olan 5 verildiğini belirten Y.K'nin "Yukarıdaki faktörlerin dışında sigara içiyorsa ya da kızlarla muhabbeti varsa 4 puan veriliyor. Bir puan bunlardan kesilebiliyor." şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Galatasaray'a teknik direktör dayanmıyor

2017-02-15 15:17 - Spor

Chicago Otomobil Fuarı'na 'Star Wars' damgası

2017-02-13 11:42 - Dünya

Veda videosu çeken Reina saldırganı Masharipov'dan oğluna şok tavsiye

2017-02-12 09:07 - Gündem

Güvenpark'taki minibüs durakları için yeni proje

2017-02-15 18:27 - Gündem

Son dakika haberi | Reina saldırısının planlayıcısı İstanbul'da tutuklandı

2017-02-14 16:17 - Asayiş

Halep'teki su sıkıntısı devam ediyor

2017-02-12 17:47 - Dünya

Adana'da terör operasyonu: 26 gözaltı

2017-02-13 13:02 - Gündem

Aşkınız sağlığınızı bozmasın

2017-02-10 19:22 - Sağlık

'3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi’nde ihaleye çıkmış olacağız'

2017-02-10 20:02 - Gündem

ABD'de delinen baraj havadan görüntülendi

2017-02-14 11:12 - Dünya

İlgili Haberler

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne 206 işçi alınacak

09:02 - Gündem

Sağlık Bakanlığından sağlık çalışanlarına yönelik açıklamalarda "hassasiyet" çağrısı

22:03 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan The Economist'e tepki

21:12 - Gündem

Türkiye ile Irak'ın, su konusunda işbirliğine yönelik komite toplantısı Bağdat'ta yapıldı

18:08 - Gündem

Kartepe'de hafta sonu yoğunluğu yaşandı

17:17 - Gündem

Günün Manşetleri

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne 206 işçi alınacak

09:02 - Gündem

Çin, Kanada savaş gemisinin Tayvan Boğazı'ndan geçişine tepki gösterdi

08:57 - Dünya

Trump, Putin'le çok yakında görüşebileceğini söyledi

08:53 - Dünya

Avrupa, Trump’a blöf yapmak için Ukrayna’yı kullanmak istiyor -Erhan Kuadzba, Moskova'dan yazdı-

08:08 - En Son Yazılar

İznik’in Fethinin 950. 945. 694. Yılı kutlaması -Ramazan Topraklı yazdı-

07:37 - En Son Yazılar