?>

FETÖ'nün karargahı 'Pinhan Restaurant' sahiplerine müebbet talebi

FETÖ adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan, örgütün karargah olarak kullandığı Maltepe'deki Pinhan Restaurant'ın sahiplerinin de aralarında bulunduğu 8 şüpheli hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

İSTANBUL

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan Maltepe'deki "Pinhan Restaurant" isimli iş yerinde örgütün gizli toplantılarının yapıldığı, karargah olarak kullanıldığı, burada himmet ve diğer gelirlerin sanki şirketin gelirleriymiş gibi sisteme sokulduğu iddiasıyla 14'ü firari, 12'si tutuklu 47 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, restoran sahipleri Ahmet Çelik, Ali Çelik, Hızır Güngör ve Vedat Köprücü'nün de aralarında bulunduğu 8 şüphelinin "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmaları talep edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Orhan Güldiker tarafından FETÖ adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan Maltepe'deki "Pinhan Restaurant" isimli iş yerinde örgütün gizli toplantılarının yapıldığı, karargah olarak kullanıldığı, burada himmet ve diğer gelirlerin sanki şirketin gelirleriymiş gibi sisteme sokulduğu iddiasıyla yürütülen yürütülen soruşturma tamamlandı.

Soruşturma sonucu hazırlanan 138 sayfalık iddianamede, kayyum atandıktan sonra kapanan Bank Asya "müşteki'' sıfatıyla, aralarında restoran sahipleri Ahmet Çelik, Ali Çelik, Hızır Güngör, Ahmet Çelik ve Vedat Köprücü'nün de bulunduğu 47 kişi şüpheli sıfatıyla yer alıyor.

Şüpheliler Ahmet Çelik, Ali Çelik, Hızır Güngör, Vedat Köprücü, Bekir Çelik, Uğur Akkoç ile 15 Temmuz darbe girişiminin ardından sahte pasaportla Bulgaristan'a giden daha sonra Türkiye'ye teslim edilen Hasan Çelik ve Hüseyin Çelik hakkında ''Anayasal düzeni ortandan kaldırmaya teşebbüs'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmaları talep edilen iddianamede, şüpheliler Ahmet Çelik, Ali Çelik, Hızır Güngör, Vedat Köprücü, Aziz Özdemir, Faik Toklucu, Salih Aydın ve Uğur Akkoç'un ''silahlı terör örgütü yöneticisi olmak'', ''Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet'' suçlarından 22,5 yıldan 37'şer yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep edildi.

Diğer tüm şüpheliler hakkında ''silahlı terör örgütüne üye olma'' ve ''Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet'' suçlarından 30 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep edilen iddianamede, şüpheliler Hasan Çelik ve Hüseyin Çelik'in de aralarında bulunduğu 4 kişi hakkında da ''Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama'' suçundan da 10,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep edildi.

Şüphelilerden 17'si hakkında ''örgüt propagandası yapmak suçundan'' 7,5 yıla kadar, aralarında firari şüpheliler Ali Çelik, Ahmet Çelik, Vedat Köprücü, Mehmet Barut ve Ömer Barut'un da bulunduğu 7 şüpheli hakkında ise ''nitelikli dolandırıcılık suçundan 10,5 yıla kadar hapis cezaları istenen iddianame, Başsavcılıkça onaylanarak İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

Muhabir: Muhammed Enes Can,Murat Kaya,Murat Paksoy

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Orgeneral Akar Türkiye'nin Atina Büyükelçiliğini ziyaret etti

2017-05-11 20:27 - Gündem

PKK mağarasından Rus füzesi çıktı

2017-05-10 22:37 - Gündem

Londra'da yapılan Somali Konferansı sona erdi

2017-05-12 00:12 - Dünya

Macron cephesinde 'milletvekili aday listesi' çatlağı

2017-05-13 16:27 - Dünya

Başkent’te silahlı saldırı - 12 Mayıs

2017-05-13 01:22 - Asayiş

Kolombiya'da ELN'nin kaçırdığı 8 kişi serbest bırakıldı

2017-05-10 10:12 - Dünya

13 evden hırsızlık yapan kamu görevlisi tutuklandı

2017-05-13 02:02 - Asayiş

Aktif Bank'tan İrlanda Borsası GEM piyasasına sukuk ihracı

2017-05-12 14:53 - Ekonomi

4. İslami Dayanışma Oyunları yarın başlıyor

2017-05-11 15:27 - Spor

2017 Eurovision Şarkı Yarışması'nı Portekiz kazandı

2017-05-14 09:57 - Magazin

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan iftira kampanyalarına ilişkin açıklama

00:38 - Gündem

Almanya'nın Hanau kentindeki ırkçı terör saldırısında can verenler, Ankara'da anıldı

22:22 - Gündem

Rekabet Kurulundan yerinde incelemeyi engelleyen BİM'e 1,3 milyar liralık ceza

21:57 - Gündem

Depremde 115 kişinin öldüğü Ebrar Sitesi B Blok'a ilişkin davada karar çıktı

20:22 - Gündem

Araç muayene istasyonlarının özelleştirme ihaleleri 24 Şubat'ta yapılacak

19:27 - Gündem

Günün Manşetleri

Trump, Rusya-Ukrayna savaşının başlaması ve uzamasından Zelenskiy'i sorumlu tuttu

03:57 - Dünya

İsrail'in Gazze’den alıkoyduğu Doktor Ebu Safiyye, İsrail hapishanesinde ilk kez görüntülendi

03:48 - Dünya

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya

ABD'de, zorbalığa maruz kalan düzensiz göçmen ailenin kız çocuğu intihar etti

02:08 - Dünya