?>

FETÖ’nün çöpçatanlık çalışmaları ortaya çıktı

FETÖ/PDY’nin bekar mensuplarına yönelik çarpıcı evlilik çalışması ByLock yazışmalarında ortaya çıktı.

Gündem - 7 yıl önce

FETÖ/PDY’nin örgüt içinde ‘evlilik’ profillerini ve ‘aile’ düzenini sağlayan ‘İzdivaç’ yapılanmasına yönelik bu sabah saatlerinde İstanbul merkezli 20 kentte eş zamanlı operasyon başlatılmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, MİT İstanbul Bölge Başkanlığı ve İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce gerçekleştirilen operasyonlarda, silahlı terör örgütünün gizli haberleşme programı ByLock kullanan ve mesajları deşifre edilen “İzdivaç” sorumlusu sözde ‘Abi’ ve ‘Abla’lardan oluşan aranan 106 kişiden 65’i yakalandı.

FETÖ, ‘EŞ’ ADAYLARINI A, B, C VE ‘TURİST’ DİYE KATEGORİLERE AYIRMIŞ

Firari durumdaki 41 şüphelinin yakalanması için operasyonlar sürerken, polis ilk olarak ‘Bylock’ yazışmalarından FETÖ’nün İstanbul’daki 5 ‘izdivaç ablası’ ile 2 ‘İzdivaç abisi’ne ulaştı. Şüphelilerin 2014 yılı sonrasında evlendirdiği 73’ü kadın, 99 isim tespit edildi.

Örgütün bekar mensuplarına yönelik çarpıcı evlilik çalışmaları da, kendi aralarında kullandıkları gizli haberleşme programı ByLock yazışmalarına yansıdı. Buna göre evlilikten sorumlu FETÖ üyesi ‘Abi’ ve ‘Abla’ların, listelerindeki kadın eş adaylarını “A”, “B”, “C” ve “Turist” diye 4 ayrı kategoriye ayırdıkları öğrenildi. Listeye göre ‘A’ kategoridekilerin devletin hassas kurumlarında çalışan emniyet ve yargının üst düzey yöneticileri, ‘B’ kategorideki adayların ‘emniyet amiri’, ‘başkomiser’ ve ‘komiser’ ile yargıda ‘hakim’ ve ‘savcılar’, ‘C’ grubundakiler; çeşitli kurumlardaki devlet memurları, ilçe kaymakam ve adayları, ‘turist’ listedekilerin ise Dışişleri Bakanlığı, başkonsolosluk ve konsolosluk yetkilileri için ayrıldığı ileri sürüldü.

KADIN ‘EŞ’ ADAYI AYNI ANDA 3 ERKEK ADAYA ÖNERİLMİŞ

Örgüt içinde ‘evlilik’ profillerini ve ‘aile’ düzenini sağlayan ‘İzdivaç’ sorumluları arasındaki bir yazışmada, eş adayı bir kadının aynı anda 3 erkek eş adayına önerildiği ortaya çıktı. Sözde “İzdivaç” sorumlusunun deşifre edilen o yazışmalarındaki bir başka ‘sorumlu’ya gönderdiği Bylock mesajında ‘’Tuğba’yı hem Aydın, hem Vehbi’ye göndereyim mi? ‘’Bilge’yi de Selim Bey’e rağmen başka taliplere de yollayayım mı?” mesajı ortaya çıktı.

Deşifre edilen başka bir yazışmada ise, “Hocam izdivaca bakan yeni ‘Abi’ ile oraya gelip teyitleşelim mi?.. Bylock vs.. Ya da ben ‘Abi’yle CV’leri vereyim mi?” diye sorduğu ortaya çıktı.

Söz konusu şifreli mesajlara göre FETÖ’nün evlilik yapılanmasında özellikle sözde ‘Abi’lerin son sorumluluğu aldığı, evlilik öncesi uydurulan ‘eş’lere imza attırdıkları kaydedildi.

Sadık Kahraman

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Uşaklı aşçılardan Suriyeli savaş mağdurlarına çorba ikramı

2017-12-15 14:02 - Gündem

Musul'da 450 kişide cilt hastalığı tespit edildi

2017-12-18 02:38 - Dünya

Kırağı izlenmeye değer manzaralar oluşturdu

2017-12-14 13:22 - Günün Fotoğrafı

'Kudüs kararının hiçbir hükmü olamaz'

2017-12-13 16:19 - Genel

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Karagül'e başsağlığı diledi

2017-12-17 20:02 - Medya

Kuzey Kutbu son 1500 yıldır en hızlı erime içinde

2017-12-14 19:27 - Dünya

'Büyüyünce, yurt dışında konserler vermek istiyorum'

2017-12-18 18:32 - Kültür Sanat

Hakkari merkezli FETÖ/PDY operasyonu: 15 gözaltı

2017-12-13 03:32 - Gündem

Rıza Sarraf hakkındaki soruşturmada 3 tutuklama

2017-12-15 16:48 - Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İslam dünyasına uyarı! Günümüzün Neron'ları...

2017-12-16 18:42 - Siyaset

İlgili Haberler

Kocaeli ve Düzce'de sis görüş mesafesini düşürdü

10:53 - Gündem

Okullarda yarıyıl tatili sonrası ilk ders zili çaldı

10:52 - Gündem

İstanbul'da yarıyıl tatilin ardından okulların açılmasıyla trafik yoğunluğu oluştu

10:03 - Gündem

Ege Denizi'nde son 48 saatte 100'ün üzerinde deprem meydana geldi

00:07 - Gündem

Denizli'de 7 katlı binada çıkan yangın kontrol altında

21:48 - Gündem

Günün Manşetleri

Kocaeli ve Düzce'de sis görüş mesafesini düşürdü

10:53 - Gündem

Okullarda yarıyıl tatili sonrası ilk ders zili çaldı

10:52 - Gündem

Ziraat Türkiye Kupası’nda 2. hafta heyecanı yaşanacak

10:50 - Spor

Beşiktaş, Türkiye Kupası'ndaki ikinci maçında yarın Kırklarelispor ile karşılaşacak

10:48 - Spor

Trump, Kanada ve Meksika'nın yanı sıra AB'ye de tarife uygulanacağı mesajını verdi

10:42 - Dünya