?>

FETÖ elebaşı Gülen, 'darbe finansörü'nün kanalına konuştu

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen, Birleşik Arap Emirlikleri tarafından finanse edilen Filistinli muhalif lider Muhammed Dahlan’ın televizyon kanalına konuştu.

Dünya - 9 yıl önce

Nilesat uydusundan yayın yapan El Gad Televizyonu'nda dün gece yayınlanan mülakatta Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen, Türkiye'nin kendilerini terör örgütü olarak kabul etmesi için farklı ülkelerin hükümetlerine baskı yaptığını öne sürdü.

Türkiye hükümetinin görünüşte Rusya ve Çin ile ekonomik anlaşmalar imzaladığını ve bu anlaşmaları kendilerine baskı yapılması için bir koz olarak kullandıklarını iddia eden Gülen, "Bizi terör listesine alması için ABD yönetimine İncirlik Üssü kozunu kullanarak baskı yapıyorlar." dedi.

Teröristbaşı Fetullah Gülen, "Erdoğan kendisini dünya lideri ve Müslümanların emiri "Emiru'l Müninin" olarak görüyor. Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) ve Gazze'yi şahsi çıkarları için kullanıyor. Onlara herhangi olumlu bir yardımda bulunmuyor. Uygulanan demir yumruk politikalar, tutuklamalar ve özgürlüklerin kısıtlanması gibi nedenlerle Türkiye, ileriki dönemlerde halkın zor durumda kalacağı bir çıkmaza giriyor.” iddialarında bulundu.

Gülen'in Arab dünyasına hitap etmek için Filistinli muhalif Dahlan'ın televizyon kanalını seçmesi dikkati çekti. Arap dünyasında İsrail'e yakınlığı ile bilinen Dahlan'ın İsrail yönetimi tarafından Mahmud Abbas'a alternatif olarak desteklendiği biliniyor.

Ortadoğu'da karanlık işleri ve ilişkileri ile bilinen Muhammed Dahlan'ın Türkiye'deki darbeye finansal destek sağladığı İngiliz gazeteci David Hearst tarafından dile getirilmişti.

David Hearst “Middle East Eye” isimli haber sitesinde darbe girişimi öncesinde Birleşik Arap Emirliklerinin darbecilere para akıttığını ve ilişkiyi Fetullah Gülen'in röportaj verdiği El Gad TV'nin sahibi Muhammed Dahlan'ın kurduğunu iddia etmişti.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

"Gündemimizde yatırımları arttırma var"

2016-08-02 20:36 - Politika

TÜRKSOY Gençlik Oda Orkestrası İngiltere’yi büyüledi

2016-07-29 15:02 - Kültür Sanat

Macaristan ana muhalefet liderinden Erdoğan'a destek

2016-08-02 18:17 - Dünya

Genelkurmay Başkanlığı Ankara dışına taşınacak

2016-08-03 12:47 - Gündem

Ankara’yı kendi çöpü aydınlatıyor

2016-08-01 16:47 - Çevre-Hayat

'Bilinçsiz bitkisel ürün kullanımı böbrek hastaları için tehlikeli olabilir'

2016-08-02 15:17 - Sağlık

Öğrenmenin deneyimleme yolundan geçtiği program: ’MBA Plus’

2016-08-04 13:02 - Eğitim

Denizden sonra kulağınızla oynamayın!

2016-08-04 12:52 - Gündem

FETÖ'nün 'yapılacaklar' listesi

2016-08-03 17:37 - Gündem

Öğrencilere yeni ufuklar açılıyor

2016-08-01 14:23 - Eğitim

İlgili Haberler

İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Başkanı Trump'a çağrı cihazı hediye etti

12:42 - Dünya

İsrail, Gazze'de tarihi mirası da yok ediyor

12:37 - Dünya

AB ülkelerinin yüzey sularının sadece yüzde 40'ından azı ekolojik standartları karşılıyor

12:22 - Dünya

Çin, Trump'ın Gazze'yi devralma ve Filistinlileri yerinden etme planına karşı çıktı

12:17 - Dünya

DSÖ, Sudan'da hastaneleri hedef alan saldırılardan endişe duyuyor

12:02 - Dünya

Günün Manşetleri

S Ticaret'in bu yıl 2 trilyon doları aşması öngörülüyor

12:48 - Ekonomi

İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Başkanı Trump'a çağrı cihazı hediye etti

12:42 - Dünya

İsrail, Gazze'de tarihi mirası da yok ediyor

12:37 - Dünya

AFAD'ın arama kurtarma ekipleri zorlu görevlere sıkı eğitimlerle hazırlanıyor

12:33 - Gündem

Deprem bölgesindeki konut satışları hızla toparlanıyor

12:28 - Ekonomi