?>

FETÖ’cülerin kaçak kuyusu 29 öğrenciyi hastanelik etti

Konya’da FETÖ’cülerden devlete devredilen okulun kaçak kuyusu 29 öğrencinin sudan hastanelik olmasına neden oldu.

Asayiş - 7 yıl önce

Olay, merkez Selçuklu ilçesi Mehmet Akif Mahallesi Muhabbet Sokak’ta bulunan Şehit Abdullah Tayyip Olçok İmam Hatip Ortaokulunda meydana geldi. Okulda bulunan çocuklardan bazıları okulun arka bahçesinde bulunan çeşmeden su içti. Bir süre sonra mide bulantısı, baş dönmesi, kusma gibi şikayetlerle rahatsızlanan çocukların durumu öğretmenlerine bildirmesi üzerine, okula 112 Acil Yardım ambulansı ile polis ekipleri sevk edildi. Okula gelen sağlık ekipleri çocuklara müdahale ederken, 29 öğrenci ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. KOSKİ (Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi) ekipleri de okula gelerek çeşmeden su numunesi aldı ve suyu kesti.

FETÖ'cüler okula kaçak kuyu açmışlar

Öte yandan okul, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY ile bağlantılı olan özel bir okulken Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilmişti. Devredilen okulda zehirlenen 29 öğrencinin FETÖ/PDY mensupları tarafından okulun bahçesine kaçak olarak açılan kuyudan gelen sudan zehirlendikleri belirlendi. Öte yandan, yetkililer tarafından şebeke suyunda herhangi bir sıkıntı olmadığı bildirildi. KOSKİ Genel Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklama ise şu şekilde:

“Zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan öğrencilerin sudan zehirlendikleri yönündeki ifadeleri üzerine KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan araştırmada, şok bir gerçek ortaya çıktı. 15 Temmuz öncesi FETÖ bağlantılı bir özel okul olan, daha sonra ise devlet okuluna dönen bir eğitim kurumunda şehir şebekesinden bağımsız açılan bir kuyuyla su temin edildiği tespit edildi. Selçuklu ilçesi Şehit Abdullah Tayyip Olçok İmam Hatip Ortaokulu’nda 29 öğrencinin zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılması üzerine hemen okula sevk edilen Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, akredite laboratuvarında incelenmek üzere su numunesi aldı. Numuneler üzerinde yapılan incelemelerde suyun klorlanmadığını tespit eden KOSKİ ekipleri, suyun şehir şebekesine bağlı olmadığından şüphelenerek tekrar ayrıntılı inceleme yaptılar. Ayrıntılı incelemeye KOSKİ Genel Müdürü bizzat katıldı. KOSKİ ekipleri, 15 Temmuz 2015 tarihinden önce FETÖ bağlantılı bir özel okul olarak faaliyet gösteren söz konusu eğitim kurumunda şehir şebekesinden mi yoksa kendi açtıkları kuyudan mı içme suyu temin ettiklerini araştırdı. Yapılan incelemede suyun kendi kuyularından temin edildiği, kuyunun da bordür taşlarla gizlendiği tespit edildi. Hijyenden uzak, kontrolsüz olarak musluklara verildiği görülen suyun, ciddi tehlike oluşturması dolayısıyla KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından okula ait olan kuyu hattı tamamen iptal edildi. Şehir şebekesinden beslenmesi sağlanan okulun, depo ve iç şebekesinde dezenfeksiyon çalışması yapıldı. Zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan öğrencilerin ise sağlık durumlarının iyi olduğu, herhangi bir zehirlenme yaşamadıkları öğrenildi. Tahlilleri temiz çıkan öğrenciler, taburcu işlemleri yapılarak evlerine gönderildi.”

Mustafa Yaşar Beşer  

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kamuya 3 bin 251 personel alınacak

2017-10-16 17:07 - Gündem

Uyuşturucu bağımlısı katil zanlısından şok ifade

2017-10-18 14:47 - Asayiş

Hatay'da Sahil Güvenlik Bölgesine teröristlerden saldırı

2017-10-19 23:27 - Asayiş

İş adamlarının 'FETÖ'ye himmet' davası başladı

2017-10-16 15:07 - Gündem

Osmanlıspor'da, Kardemir Karabükspor maçı hazırlıkları

2017-10-18 19:37 - Spor

Isparta'nın köyünden Avrupa ve Ortadoğu'ya domates ihracatı

2017-10-17 14:47 - Ekonomi

Kazakistan'da 7. Uluslararası Türkoloji Kongresi başladı

2017-10-18 20:07 - Dünya

'Ayla'nın ön gösterimi yapıldı

2017-10-17 04:45 - Kültür Sanat

Roketsan'ın mühimmatları Ukrayna'da görücüye çıktı

2017-10-14 17:18 - Genel

Bolu Dağı'ndaki yoğun sis ulaşımda aksamalara neden oluyor

2017-10-14 22:47 - Gündem

İlgili Haberler

İstanbul'da alev alan özel halk otobüsü kullanılamaz hale geldi

00:58 - Asayiş

Bingöl'de zincirleme trafik kazası kamerada

00:43 - Asayiş

Isparta'da sahipsiz köpeğin saldırdığı çocuk yaralandı

21:57 - Asayiş

İstanbul'da İETT otobüsüyle çarpışan aracın sürücüsü öldü

21:52 - Asayiş

Sultanbeyli'de iş yerinde çıkan yangına müdahale ediliyor

11:16 - Asayiş

Günün Manşetleri

Anayasa Mahkemesinin 6 siyasi partiye ilişkin mali denetim kararları Resmi Gazete'de

07:22 - Siyaset

NASA'nın uzayda mahsur kalan iki astronotunun yerini alacak ekibin fırlatılışı ertelendi

05:07 - Dünya

İsrail hapishanelerindeki Gazzeli tutuklular, en korkunç koşullara maruz kalıyor

05:03 - Dünya

Trump, emekli Hava Kuvvetleri Komutanı Caine'i Genelkurmay Başkanlığına resmen aday gösterdi

04:22 - Dünya

İrlanda Başbakanı Martin, Gazze'de çok fazla sayıda çocuk öldüğünü söyledi

04:18 - Dünya