?>

Fenerbahçe'ye orta sahasından büyük katkı

Süper Lig'de son 4 maçının 3'ünü kazanan Fenerbahçe'de atılan 7 golün 5'i orta saha oyuncularından geldi.

Spor - 5 yıl önce

İstanbul

Süper Lig'in 30. haftasında konuk ettiği Göztepe'yi 2-1 mağlup eden Fenerbahçe'de orta saha oyuncularının performansı göz dolduruyor.

Özellikle salgın sürecinde lige verilen aranın ardından maçların yeniden başlamasıyla sarı-lacivertli orta saha oyuncularının gole katkısı dikkati çekiyor.

Fenerbahçe, söz konusu dönemde ligde oynadığı 4 maçın 3'ünü kazanırken, bu karşılaşmalarda atılan 7 golün 5'i orta sahadaki oyunculardan geldi. Sarı-lacivertliler, bahsi geçen müsabakalarda orta saha futbolcularının golleriyle hanesine 9 puan yazdırdı.

Sezonun geri kalan kısmında 53 gol atan Fenerbahçe'de forvetler 22 kez ağları havalandırırken, orta saha oyuncuları 23 gole ulaştı. Kalan 8 gol ise defans oyuncularından geldi.

Fenerbahçe, sezonun yeniden başlamasıyla ligde Hes Kablo Kayserispor, Kasımpaşa, BtcTurk Yeni Malatyaspor ve Göztepe ile mücadele etti.

Söz konusu karşılaşmalarda Kasımpaşa'ya gol atamadan mağlup olan Fenerbahçe, diğer rakiplerini ise yenmeyi başardı.

Kayseri'de 3 puanı getiren gol Gustavo'dan

Fenerbahçe, ligin yeniden başlamasıyla ilk sınavını Hes Kablo Kayserispor'a karşı verdi.

Bu karşılaşmada yenik duruma düşen sarı-lacivertlilerde beraberlik golü santrfor Vedat Muric'ten geldi.

Söz konusu müsabakanın son dakikalarında sahneye çıkan orta saha oyuncusu Luiz Gustavo ise attığı jeneriklik golle takımının hanesine 3 puan yazdıran isim oldu.

Yeni Malatyaspor maçında Ozan parladı

Fenerbahçe'de bir sonraki iç saha maçında Ozan Tufan yıldızlaştı.

Sarı-lacivertliler, BtcTurk Yeni Malatyaspor maçında zor bir sınav verirken, Ozan Tufan takımını 3 puana ulaştırmayı başardı.

Ozan, söz konusu müsabakada takımı yenik durumdayken attığı 2 golle galibiyeti getiren isim oldu.

Göztepe'de Ferdi Kadıoğlu sahne aldı

Fenerbahçe'de son olarak Göztepe maçında Ferdi Kadıoğlu sahneye çıktı.

20 yaşındaki orta saha oyuncusu, 2-1 kazandıkları karşılaşmada 2 gole de imza atarak takımını 3 puana taşıdı.

Orta sahalar forvetleri geçti

Fenerbahçe'de orta saha futbolcuları, gol yollarında golcüleri geride bıraktı.

Sarı-lacivertlilerde ligde sezonun geride kalan bölümünde Vedat Muric, Max Kruse ve Mevlüt Erdinç üçlüsünden oluşan forvet hattı 22 gole imza attı.

Bu isimlerden Muric 15 gol bulurken, geçtiğimiz haftalarda takımdan ayrılan Kruse 7 gol atmayı başardı. Mevlüt Erdinç ise ligde henüz golle tanışamadı.

Fenerbahçe'de son olarak Göztepe maçında Ferdi Kadıoğlu'nun attığı 2 golle orta saha oyuncuları 23 gole ulaştı.

Orta saha oyuncularından Ozan Tufan 5, Ferdi Kadıoğlu 4, Luiz Gustavo ve Garry Rodrigues 3 gol atarken, Tolga Ciğerci ve Deniz Türüç fileleri 2 kez sarstı. Emre Belözoğlu, Jailson, Miha Zajc ve takımdan sezon başında ayrılan Victor Moses ise birer gol kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Rusya'nın 'Taliban'a para teklifi' iddialarına ilişkin CIA ve NSC'den açıklama

2020-06-30 23:58 - Dünya

38 yaşındaki Milan Baros, sezon sonunda futbolu bırakıyor

2020-07-03 19:22 - Spor

NASA, Mars keşif aracı Perseverance'ın fırlatılışını yeniden erteledi

2020-07-02 18:12 - Teknoloji

Havacılık Daire Başkanlığını bombalayan uçağın pilotu delilleri inkar etti

2020-06-30 23:52 - Asayiş

İran'da Kovid-19 nedeniyle son 24 saatte 144 kişi hayatını kaybetti

2020-06-28 18:25 - Gündem

TRT Genel Müdürü Eren 'Geleceğin İletişimcileri' ile buluşuyor

2020-06-30 23:47 - Medya

Yeni Citroen C4 Mayıs 2021'de Türkiye'ye gelecek

2020-06-30 20:38 - Genel

TBMM Başkanı Şentop: Koronavirüs salgını tüm insanları düşünen bir anlayışın öne çıkması gerektiğini gösterdi

2020-06-30 02:25 - Siyaset

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde pek çok canlı türü görüntülenebiliyor

2020-06-30 15:22 - Gündem

Ömür Çelikdönmez’in anne acısı

2020-07-02 05:34 - Özel Haber

İlgili Haberler

TBF Başkanı Türkoğlu'ndan Fenerbahçe'nin milli takıma oyuncu göndermemesiyle ilgili açıkla

14:23 - Spor

Gençlerbirliği'nin "Süper Lig yürüyüşü" sürüyor

14:22 - Spor

Anderlecht-Fenerbahçe maçını İsviçreli hakem Sandro Scharer yönetecek

13:28 - Spor

Trabzonspor, üç büyük rakibine karşı eski başarısının uzağında kaldı

13:18 - Spor

Galatasaray-AZ Alkmaar maçını İngiliz hakem Anthony Taylor yönetecek

13:13 - Spor

Günün Manşetleri

Şanlıurfa'daki zincirleme trafik kazası araç kamerasınca kaydedildi

14:37 - Gündem

İsrail Güvenlik Kabinesi, Gazze'deki ateşkesin ikinci aşamasına ilişkin henüz bir karar almadı

14:33 - Dünya

Kosta Rika, ABD'den sınır dışı edilecek 200 düzensiz göçmeni kabul edecek

14:28 - Dünya

Gençlerbirliği'nin "Süper Lig yürüyüşü" sürüyor

14:22 - Spor

Avro Bölgesi'nde yatırımcı güveni şubatta arttı

14:17 - Ekonomi