?>

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde yarın Anderlecht ile karşılaşacak

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turu ilk maçında yarın Belçika'nın Anderlecht ekibini konuk edecek.

Spor - 1 ay önce

İstanbul

Ülker Stadı'nda oynanacak ve saat 20.45'te başlayacak müsabakayı Karadağlı hakem Nikola Dabanovic yönetecek. Mücadelede Dabanovic'in yardımcılıklarını Vladan Todorovic ve Srdjan Jovanovic üstlenecek. Karşılaşmanın dördüncü hakemliğini ise Milos Boskovic yapacak.

Mücadelede Almanya'dan Pascal Müller VAR ve aynı ülkeden Robert Schröder AVAR olarak görev alacak.

Sarı-lacivertli ekip, 20 Şubat Perşembe günü Belçika'da oynanacak rövanş müsabakası öncesinde galip gelerek avantaj elde etmeye çalışacak.

Play-off yolu

Fenerbahçe, Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki en prestijli ikinci organizasyonunda lig aşamasında oldukça zorlu ekiplerle karşı karşıya geldi.

Sırasıyla Belçika'dan Union Saint-Gilloise, Hollanda'dan Twente, İngiltere'den Manchester United, Hollanda'dan AZ Alkmaar, Çekya'dan Slavia Prag, İspanya'dan Athletic Bilbao, Fransa'dan Olimpik Lyon ve Danimarka'dan Midtjylland ile karşılaşan sarı-lacivertliler, bu aşamada 2'şer galibiyet ve mağlubiyet ile 4 beraberlik elde etti ve 10 puanla 24. sırada ligi tamamlayarak play-off oynama hakkı elde etti.

Macaristan'dan Ferencvaros, İspanya'dan Real Sociedad, Bulgaristan'dan Ludogorets, Letonya'dan Rigas Skola, Portekiz'den Porto, Çekya'dan Slavia Prag ve Viktoria Plzen ile Almanya'dan Hoffenheim ile karşılaşan konuk ekip ise 4 galibiyet, 2'şer beraberlik ve mağlubiyetle 14 puan toplayarak 10. sırada yer aldı.

4 eksik

Fenerbahçe, Anderlecht karşısında 4 oyuncusundan yararlanamayacak.

Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan İsmail Yüksek, Çağlar Söyüncü ve Alexander Djiku, önemli karşılaşmada forma giyemeyecek.

Bu isimlerin yanı sıra sakatlığını atlatan ancak henüz hazır durumda olmayan kaleci Dominik Livakovic'in de müsabakada oynaması beklenmiyor.

UEFA kadrosu

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi kadrosu şu şekilde:

Dominik Livakovic, İrfan Can Eğribayat, Ertuğrul Çetin, Çağlar Söyüncü, Alexander Djiku, Mert Müldür, Milan Skriniar, İsmail Yüksek, Mert Hakan Yandaş, Fred, İrfan Can Kahveci, Sofyan Amrabat, Sebastian Szymanski, Anderson Talisca, Filip Kostic, Dusan Tadic, Edin Dzeko, Youssef En-Nesyri, Cengiz Ünder, Bright Osayi-Samuel, Allan Saint-Maximin, Cenk Tosun.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türk Dünyasının en büyük takımı Traktör Tebriz Futbol Kulübü yalnız değildir!

2025-02-11 00:13 - Analiz/Röportaj/Dizi/Tefrika

Aliyev’den Rusya ile önemli işbirliği belgesine onay

2025-02-11 19:19 - Özel Haber

Süper Lig'in eski ekiplerinden Yeni Malatyaspor'da önlenemez düşüş sürüyor

2025-02-10 11:18 - Spor

Fas'ın Kasır El Kebir kentinde 5,2 büyüklüğünde deprem

2025-02-11 09:47 - Dünya

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'na ilişkin inceleme başlattı

2025-02-10 15:48 - Siyaset

AJet'in İstanbul-Mostar uçuşları 4 Haziran'da başlayacak

2025-02-10 18:03 - Çevre & Seyahat

Galatasaray, Polonyalı futbolcu Frankowski'nin transferi için görüşmelere başlandığını açıkladı

2025-02-10 18:52 - Spor

Kadıköy'de restorasyon çalışması süren tarihi binada çıkan yangında bir kişi öldü

2025-02-08 08:47 - Asayiş

Derbide berabere kalan Real Madrid, LaLiga'nın zirvesindeki yerini korudu

2025-02-10 12:32 - Spor

Meteorolojiden Akdeniz için fırtına uyarısı

2025-02-05 14:08 - Gündem

İlgili Haberler

Formula 1 Avustralya Grand Prix'sinde pole pozisyonu Lando Norris'in

10:57 - Spor

Hatayspor, Süper Lig'de yarın Sivasspor'u konuk edecek

10:42 - Spor

Fenerbahçe, Süper Lig'de yarın Samsunspor'u konuk edecek

10:33 - Spor

Milli güreşçiler, 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda 16 madalya kazandı

23:58 - Spor

Ligde yenilgiyi unutan lider Galatasaray, Antalyaspor'u farklı geçti

23:03 - Spor

Günün Manşetleri

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu balıkçılarla sahurda bir araya geldi

11:02 - Gündem

Kesme altın satışlarında suistimalleri önlemeye yönelik düzenleme Resmi Gazete'de

10:58 - Ekonomi

Hatayspor, Süper Lig'de yarın Sivasspor'u konuk edecek

10:42 - Spor

Bakan Bayraktar, Türkiye'nin petrol ve doğal gaz aramacılığında yeni dönemin başladığını bildir

10:37 - Ekonomi

Fenerbahçe, Süper Lig'de yarın Samsunspor'u konuk edecek

10:33 - Spor