?>

Fenerbahçe'nin rakibi Grasshoppers

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turunda eşleştiği Grasshoppers, İsviçre'nin en köklü takımı olarak dikkati çekiyor. - Anadolu Ajansı

Gündem - 9 yıl önce

İSTANBUL - ERKAN TİRYAKİ

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fransa Birinci Lig ekibi Monaco'ya elenerek yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam eden Fenerbahçe'nin rakibi, İsviçre Süper Lig temsilcisi Grasshoppers oldu.

Avrupa futbolunun en eski kulüplerinden biri olan, Zürih şehrinin 130 yıllık geçmişe sahip takımı, 1886 yılında kuruldu. Şimdiki adıyla İsviçre Süper Ligi'ni 27 kezle en fazla kazanan takım olan Grasshoppers, son yıllarda ise eski günlerinin oldukça uzağında kaldı.

Son şampiyonluğunu 13 yıl önce 2002-2003 sezonunda elde eden mavi-beyaz renklere sahip takım, geçen sezon ligi 3. sırada bitirerek UEFA Avrupa Ligi'ne katılmak için eleme oynama hakkı kazandı.

Fenerbahçe'nin rakibi ayrıca, İsviçre Kupası'nı 19 kezle en fazla kazanan takım konumunda.

En önemli ismi Kim Kallström

Grasshoppers'ın en öneli ismi olarak İsveçli yıldız futbolcu Kim Kallström ön plana çıkıyor.

İsviçre temsilci bu sezon öncesi kadrosunu 3 oyuncuyla güçlendirdi. Lausanne Sports'tan İsviçreli Numa Lavanchy ve Sundsvall'dan İzlandalı Runar Sigurjonsson'la orta sahasını güçlendiren Grasshoppers, forvet bölgesine ise Thun'dan Demokratik Kongo Cumhuriyeti futbolcusu Ridge Munsy'yi aldı.

Golcüsünü kaybetti

Grasshoppers, en önemli gol silahı İsrailli Munas Dabbur'u elinde tutamadı.

İsviçre Süper Ligi'nde geçen sezon 19 kez rakip fileleri havalandırarak gol kralı olan Dabbur, 3,5 milyon avro bonservis bedeliyle Avusturya'da Red Bull Salzburg'a transfer oldu. İsviçre ekibi orta saha oyuncusu Moritz Bauer'i de elinde tutamadı. Bauer, Rusya'da Rubin Kazan'a gitti.

İki Türk futbolcusu var

Grasshoppers'ın kadrosunda Türk asıllı 2 futbolcu bulunuyor.

22 yaşındaki Levent Gülen ile 19 yaşındaki Harun Alpsoy, Grasshoppers'ın kadrosunda yer alıyor. Levent Gülen, 2014 yılında kısa bir süre Kayserispor'da da forma giymişti.

Mavi-beyazlı takımın teknik direktörlüğünü ise İsviçreli Pierluigi Tami yapıyor. Kariyerini genel olarak İsviçre'nin altyapı milli takımlarını çalıştırarak geçiren 54 yaşındaki teknik adam, 2015 yılından bu yana Grasshoppers'ın başında yer alıyor.

Fenerbahçe, İsviçre takımlarıyla 4 kez oynadı

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında İsviçre temsilcileriyle şu ana kadar iki kez eşleşip 4 maça çıktı.

Sarı-lacivertliler, 2009-2010 sezonunda UEFA Avrupa Ligi ön elemesinde Sion'la eşleşmişti. Rakibiyle deplasmanda 2-2 berabere kalan Fenerbahçe, İstanbul'da 2-0 kazanarak tur atlamıştı.

Aykut Kocaman dönemindeki Fenerbahçe, 2010-2011 sezonunda ise İsviçre'nin Young Boys takımına beklenmedik bir şekilde elenmişti. Deplasmanda rakibiyle 2-2 berabere kalan Fenerbahçe, daha sonra sarı-lacivertli formayı da giyecek Henry Bienvenu'nün golüyle rövanşı sahasında 1-0 kaybederek Avrupa'ya veda etmişti.

Fenerbahçe, İsviçre takımlarıyla oynadığı 4 maçta birer galibiyet ve yenilgi, 2 de beraberlik yaşadı.

Muhabir: Erkan Tiryaki

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

TÜBİTAK'tan 139 kişi çıkarıldı

2016-08-05 17:07 - Gündem

O bölgeler 'Özel Güvenlik Bölgesi' ilan edildi!

2016-08-04 23:07 - Gündem

Ankara’yı kendi çöpü aydınlatıyor

2016-08-01 16:47 - Çevre-Hayat

FETÖ elebaşı, ABD'deki malikanesi önünde protesto edildi

2016-08-01 14:47 - Dünya

Apple iPhone 7'nin prototipi çalışırken görüntülendi

2016-08-05 19:12 - Teknoloji

'Faaliyetlerimiz olağan bir şekilde devam etmektedir'

2016-08-02 20:02 - Ekonomi

Bilecik’te 1’i kurmay albay 9 kişi gözaltına alındı

2016-08-02 16:47 - Yerel haber-Şirket Haber

UEFA Avrupa Ligi'nde rövanş maçları tamamlandı

2016-08-05 04:17 - Spor

Cüneyt Çakır'a Rio'da görev

2016-08-03 21:47 - Gündem

İbrahim Tatlıses: Uğradığım saldırıya FETÖ göz yumdu

2016-08-05 12:52 - Magazin

İlgili Haberler

Türkiye Diyanet Vakfından Etiyopya'da 35 bin ihtiyaç sahibine ramazan yardımı

21:22 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, Hollandalı mevkidaşı Veldkamp ile görüştü

19:52 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MGK Genel Sekreteri Okay Memiş'i kabul etti

19:02 - Gündem

Antalya Havalimanı şubatta 908 bin 822 yolcuya hizmet verdi

18:48 - Gündem

Atık suyun deşarj edildiği İzmir Körfezi'nde suyun rengi değişti

17:23 - Gündem

Günün Manşetleri

Türk zırhlı araçları Estonya'ya güç kattı

22:28 - Ekonomi

Irak'ta 4,8 büyüklüğünde deprem

22:22 - Dünya

Ukrayna, ABD'nin "30 günlük acil ateşkes" teklifini kabul etmeye hazır olduğunu açıkl

22:17 - Dünya

Türkiye Diyanet Vakfından Etiyopya'da 35 bin ihtiyaç sahibine ramazan yardımı

21:22 - Gündem

İsrail ordusu, son 24 saatte Gazze, Suriye ve Lübnan'da yaklaşık 40 hava saldırısı düzenledi

21:18 - Dünya