?>

Fenerbahçe kupalara hasret kaldı

Son 7 senede tek bir kupa kazanamayan Fenerbahçe'nin derbi maçlardaki üstünlüğü de sona erdi. Transferde şampiyon olan sarı-lacivertliler, takviyelerinin büyük bölümünden beklediği katkıyı alamadı.

Spor - 4 yıl önce

İstanbul

Süper Lig'de 2020-2021 sezonunu 3. sırada tamamlayan Fenerbahçe, kupalara hasret kaldı.

Sezona 2 kupa parolasıyla başlayan ve Ziraat Türkiye Kupası'na erkenden veda eden sarı-lacivertliler, son haftaya kadar taşıdığı lig yarışından da istediği sonucu alamadı.

Ligde son şampiyonluğunu 2013-2014 sezonunda kazanabilen Fenerbahçe, o tarihten sonra taraftarına herhangi bir kupa sevinci yaşatamadı.

Son 10 sezonda sadece birer lig ve kupa şampiyonluğu bulunan sarı-lacivertliler, son 3 sezonda ise ligde ilk 2'nin dışında kaldı.

Söz konusu son 3 yılda rakiplerine derbilerde sağladığı üstünlüğü yitiren Fenerbahçe, yaptığı transferlerle ses getirse de başarıya ulaşamadı.

7 senelik kupa hasreti

Fenerbahçe, tarihinde ilk defa 7 yıl üst üste şampiyon olamadı.

Tarihinde daha önce ligde en kötü dönemini 1989-1990 ile 1994-1995 sezonları arasında yaşayan sarı-lacivertliler, söz konusu dönemde hiç gülen taraf olamamıştı.

Bu başarısızlığı 2013-2014 ile 2019-2020 sezonları arasında tekrarlayan sarı-lacivertliler, bu sezon ise tarihinin en büyük başarısızlığına imza attı.

Son Türkiye Kupası 2012-2013'te

Fenerbahçe, ligdeki performansını Ziraat Türkiye Kupası'na da yansıttı.

Ligde son 7 yılda kupa sevinci yaşayamayan sarı-lacivertliler, kupadan ise 8 senedir boynu bükük ayrılıyor.

Son kupa şampiyonluğunu 2012-2013 sezonunda teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde finalde Trabzonspor'u yenerek elde eden Fenerbahçe, daha sonra bu başarıya da hasret kaldı.

Avrupa kupaları da unutuldu

Fenerbahçe'nin ulusal anlamda yaşadığı başarısızlık uluslararası müsabakalarda da fazlasıyla hissedildi.

Özellikle 2005-2013 yılları arasında Avrupa kupalarında önemli başarılar yakalayan Fenerbahçe, son 7 sezonun 3'ünde Avrupa'da yer almadı.

Sarı-lacivertliler, söz konusu dönemde Avrupa kupalarında boy gösterdiği süreçte en büyük başarısını ise UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turu oynayarak elde edebildi.

Fenerbahçe'nin ligdeki son 10 sezonu

Fenerbahçe, ligde son 10 sezonda sadece 1 kez şampiyonluğa uzanabildi.

Söz konusu süreçte 5 defa ikinci olan sarı-lacivertliler, 2 kez üçüncü birer kez ise altıncı ve yedinci oldu.

Derbiler kaybedildi, Kadıköy'deki yenilmezlik serileri sona erdi

Fenerbahçe, son yıllarda başarısız sonuçlarının yanı sıra Kadıköy'de ve derbilerde aldığı mağlubiyetlerle de taraftarına hayal kırıklığı yaşattı.

Ligde başarısız olduğu sezonlarda dahi taraftarı önünde kolay kolay puan kaybetmeyen sarı-lacivertliler, derbilerde ise rakiplerine bariz bir üstünlük kurmuştu.

Tarihi boyunca hiçbir sezonda Kadıköy'de 5'in üzerinde yenilgi görmeyen Fenerbahçe, geride kalan sezonda ise sahasında rakiplerine 7 kez boyun eğerek en kötü sezonunu yaşadı.

Fenerbahçe, son yıllarda Kadıköy'de rakipleri Galatasaray ve Beşiktaş'a karşı olan derbi üstünlüğünü de yitirdi.

Sarı-lacivertliler 2019-2020 sezonunda sahasında Galatasaray'a yenilerek rakibine evinde 20 yıl sonra kaybetmişti.

Ligde geçen sezon Beşiktaş'a da Kadıköy'de boyun eğen Fenerbahçe, rakibine karşı 15 yılın ardından 18 maç sonunda mağlup olmuştu.

Fenerbahçe, seyircisi önünde yaklaşık 23 yıldır mağlup olmadığı Trabzonspor'a da 2019-2020 sezonu Türkiye Kupası yarı final maçında 3-1'lik skorla boyun eğmişti.

Transfer çok başarı yok

Transfer sezonlarında flaş isimleri kadrosuna katan Fenerbahçe'de oyunculardan beklenen verim alınamadı.

Hüsranla tamamlanan sezonların ardından daha güçlü bir kadro umuduyla transferde gözünü karartan sarı-lacivertliler, bu alanda da beklediği sonuca ulaşamadı.

Ligde geçtiğimiz son 3 sezonda toplam 52 transfere imza atan Fenerbahçe, kadrosuna kattığı oyuncuların büyük bölümünden beklediği katkıyı alamadı.

Sarı-lacivertliler, 2018-2019 sezonunda 16, 2019-2020 sezonunda 14 ve 2020-2021 sezonunda 22 oyuncu transferi gerçekleştirirken, toplamdaki 52 transfer takımın kupa kazanmasını sağlayamadı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Rusya'ya en çok turist Türkiye'den geldi

2021-05-18 08:04 - Özel Haber

Libya'da tuzaklanan mayın, EYP ve mühimmat temizliği sürüyor

2021-05-11 19:41 - Dünya

New York'ta İsrail'in Filistin işgali ve ABD'nin İsrail'e desteği protesto edildi

2021-05-15 10:21 - Dünya

Everest'e tırmanan 2 dağcı öldü

2021-05-13 13:37 - Dünya

Film yıldızı uçakların da sergilendiği müzenin filosu genişliyor

2021-05-17 15:59 - Gündem

Cari açık ihracatın katkısıyla yavaşladı

2021-05-11 19:56 - Gündem

Siyasilerden İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarına tepki

2021-05-11 16:02 - Siyaset

Süper Lig'de yayın gelirinin şampiyonu Galatasaray

2021-05-17 14:46 - Spor

Salgın döneminde çocuklar için D vitamini önerisi

2021-05-15 12:51 - Genel

MEB, liselerdeki sınav düzenlemesine ilişkin merak edilen soruları cevapladı

2021-05-13 01:12 - Eğitim

İlgili Haberler

Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Panathinaikos, Yunanistan Kupası'nın sahibi oldu

23:52 - Spor

Milli para sporcu Yiğit Doğukan Bozkurt, Dünya Salon Kürek Şampiyonası'nda altın madalya kazand

00:52 - Spor

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor

Fenerbahçe, Galatasaray derbisi öncesi hata yapmadı

21:58 - Spor

Milli judocu Hilal Öztürk'ten Azerbaycan'da gümüş madalya

21:33 - Spor

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor