?>

Fenerbahçe ikinci yarılarda atıyor

Sarı-lacivertliler, 11 resmi maçtır ilk yarılarda gol atamadı. Fenerbahçe, bu sezon oynadığı 17 resmi maçın sadece 2'sinde devre arasında soyunma odasına önde gidebildi. Sarı-lacivertliler, bu sezon attığı 17 golün 13'ünü ikinci yarılarda kaydetti.

Spor - 6 yıl önce

İSTANBUL - SÜHA GÜR

UEFA Avrupa Ligi'nde sahasında Belçika'nın Anderlecht takımını ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-0 mağlup eden Fenerbahçe, maçların ilk devresinde gol atmakta zorluk çekiyor.

Bu sezon şu ana dek 17 resmi karşılaşmaya çıkan sarı-lacivertliler, 14 karşılaşmada ilk yarı gol sevinci yaşayamadı. Fenerbahçe, ilk yarısında gol attığı 3 maçta ise birer galibiyet, beraberlik ve mağlubiyet yaşadı.

Sarı-lacivertliler, oynadığı son 11 resmi müsabakanın ilk yarısında gol atmayı başaramadı.

Oynadığı 17 maçın sadece 3'ünde ilk devre gol atan Fenerbahçe, bunların 2'sinde soyunma odasına önde gitti.

Sarı-lacivertliler bu sezon attığı 17 golün 4'ünü ilk yarılarda bulurken, kalan 13'ü ikinci yarılarda geldi.

17 maçın 3'ünde ilk yarıda gol attı

Fenerbahçe, bu sezon oynadığı 17 resmi müsabakanın sadece 3'ünde ilk yarıda gol sevinci yaşadı.

Sezon başında UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Portekiz'in Benfica takımıyla eşleşen sarı-lacivertliler, rakibine deplasmanda 1-0 yenilmiş, sahasında ise 1-1 berabere kalarak elenmişti.

Bahsi geçen eşleşmenin ikinci maçında rakibini sahasında ağırlayan sarı-lacivertliler, ilk yarıda gol atmasına rağmen aynı devrede kalesini gole kapatamamıştı.

Fenerbahçe'nin bu sezon ilk devre gol atıp kazandığı tek maç ise Süper Lig'in ilk haftasında oynadığı Bursaspor maçı oldu. Sarı-lacivertliler ilk yarısını 2-1 önde kapattığı karşılaşmadan aynı skorla galip gelmeyi başardı.

Daha sonra ligde 2 hafta üst üste gol atamayan ve yenilen sarı-lacivertlilerin bu sezon ilk yarıda gol attığı son karşılaşma ise 4. haftadaki Kayserispor müsabakası oldu. Fenerbahçe, soyunma odasına 1-0 önde gittiği rakibine sahasında 3-2 mağlup olarak hayal kırıklığı yaşamıştı.

11 maçtır ilk yarılarda sevinemiyor

Fenerbahçe, bu sezon oynadığı son 11 resmi mücadelede ilk devre gol atmayı başaramadı.

Bu süreçte UEFA Avrupa Ligi'nde 4 maça çıkan sarı-lacivertliler, ligde de 7 karşılaşmada boy gösterdi.

Bahse konu olan dönemde ikinci yarıda attığı gol ya da gollerle ligde sadece Atiker Konyaspor'u mağlup eden Fenerbahçe, Avrupa'da ise Spartak Trnava ve Anderlecht'e karşı güldü. Fenerbahçe, ligde Beşiktaş ve Galatasaray, Avrupa'da da Anderlecht deplasmanında ikinci yarıda bulduğu gollerle 1 puan aldı. Sarı-lacivertliler bu süreçte ilk yarısında gol atamadığı Medipol Başakşehir ve Demir Grup Sivasspor karşılaşmalarından ise golsüz eşitlikle ayrıldı.

Fenerbahçe, ilk yarılarda son golünü 2 ayı aşkın bir süre önce ligin 4. haftasında Kayserispor'a karşı bulmuştu.

Goller ikinci yarılarda

Tarihinin en kısır sezonlarından birini yaşayan Fenerbahçe, gollerinin çoğunu maçların ikinci yarılarında attı.

Sarı-lacivertliler, bu sezon çıktığı 17 resmi müsabakada sadece 17 gol atarken, bunların 14'ünü ikinci yarılarda geldi.

Süper Lig'de oynadığı 11 karşılaşmada ise ağları 9 kez sarsan Fenerbahçe, bu karşılaşmalarda ilk yarılarda sadece 3 kez sevinebildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Azez’de bombalı araçla saldırı

2018-11-08 19:37 - Dünya

Afrika'da devasa zümrüt taşı bulundu

2018-11-02 19:37 - Dünya

'Ülkemizin ihtiyacı olan bal Türkiye arıcısının elinde var'

2018-11-05 00:42 - Ekonomi

3 bin 674 metrelik Karadere Tüneli tamamlandı

2018-11-02 19:42 - Gündem

DEAŞ'ın Telafer bölge sorumlusuna hapis cezası

2018-11-06 19:52 - Gündem

'Turkish Airlines Open 2018'in galibi Justin Rose

2018-11-04 22:02 - Spor

Suriye'de bir milyon çocuğa kızamık aşısı yapılacak

2018-11-06 19:57 - Dünya

Sahte rapor operasyonunda 7 kişi tutuklandı

2018-11-05 23:32 - Asayiş

'Yemen'de 10 dakikada 1 çocuk ölüyor'

2018-11-05 03:02 - Dünya

TRT'den çizgi kahramanları çocuklarla buluşturacak iş birliği

2018-11-02 18:08 - Gündem

İlgili Haberler

Dursun Özbek'ten TFF'nin derbi öncesi toplantı çağrısıyla ilgili açıklama

15:28 - Spor

TBF Başkanı Türkoğlu'ndan Fenerbahçe'nin milli takıma oyuncu göndermemesiyle ilgili açıkla

14:23 - Spor

Gençlerbirliği'nin "Süper Lig yürüyüşü" sürüyor

14:22 - Spor

Anderlecht-Fenerbahçe maçını İsviçreli hakem Sandro Scharer yönetecek

13:28 - Spor

Trabzonspor, üç büyük rakibine karşı eski başarısının uzağında kaldı

13:18 - Spor

Günün Manşetleri

Dursun Özbek'ten TFF'nin derbi öncesi toplantı çağrısıyla ilgili açıklama

15:28 - Spor

Ankara'da sahte içkiden hayatını kaybedenlerin sayısı 59'a yükseldi

15:23 - Gündem

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Ülke olarak barış istiyoruz, savaşın bitmesini istiyoruz

15:17 - Gündem

THY zamanında kalkış oranını yüzde 83,4'e yükseltti

15:13 - Gündem

İtalya'da bazı devlet kurumlarının internet sitelerine siber saldırı düzenlendi

15:08 - Dünya