?>

Fedakar öğretmen kapı kapı dolaşarak öğrencilerine ders anlatıyor

Van'ın Tuşba ilçesinde görevli öğretmen Gamze Arslan, uzaktan eğitim sürecinde evinde internet imkanı olmayan öğrencileri için elinde yazı tahtasıyla kapı kapı dolaşarak ders anlatıyor.

Çevre-Hayat - 4 yıl önce

Van

Van'ın Tuşba ilçesinde görevli sınıf öğretmeni Gamze Arslan, uzaktan eğitim sürecinde evde internet imkanı olmayan öğrencilerin daha sağlıklı eğitim alması için yazı tahtasıyla kapı kapı dolaşarak ders veriyor.

Tabanlı Mahallesi'nde 3 yıldır görev yapan Arslan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle uygulanan uzaktan eğitim sürecinde de öğrencilerini yalnız bırakmıyor.

Çoğu öğrencisinin evinde internet olmadığı için uzaktan eğitime katılamaması üzerine harekete geçen Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bakır Bedevioğlu'nun da desteğiyle yazı tahtasını alarak evleri dolaşmaya başladı.

Her öğrenciyle yakından ilgilenerek evlerinin bahçelerinde yüz yüze eğitim veren Arslan, çektirdiği ders notlarının fotokopilerini de teslim ediyor.

Arslan bu sayede öğrencilerin ödevlerini de yakından takip ediyor.

"Bu örneğin yayılmasını istiyoruz"

Tabanlı İlkokulunu ziyaret eden Bedevioğlu, gösterdiği fedakarlıktan dolayı Gamze Arslan'ı tebrik etti.

İmkansızlıklar karşısında alternatif çareler üreten öğretmenlerin, öğrencileri için her türlü zorluğa göğüs gerdiğini belirten Bedevioğlu, "Uzaktan eğitim sürecini Milli Eğitim Bakanlığı olarak başlattık.

Okullarda öğretmenlerimiz bir planlama çerçevesinde uzaktan eğitim sürecini yürütüyorlar ancak bazı öğrencilerimizin evlerinde internet olmadığı için sıkıntılar yaşanabiliyor. Bu nedenden dolayı öğretmenimiz yazı tahtasını alarak kapı kapı dolaşıp ders veriyor. Böylece öğrencilerimiz eğitim süreçlerini tamamlamış oluyor.

Öğretmenimizin davranışı bir fedakarlık örneği ve biz bu örneğin iyi uygulamalar olarak yayılmasını istiyoruz." diye konuştu.

"Öğrencilerim bu sayede konuları daha iyi anlıyor"

Gamze Arslan ise 3 yıldır görev yaptığı mahallede 18 öğrencisinin bulunduğunu, her biriyle yakından ilgilenmeye önem verdiğini söyledi.

Uzaktan eğitimin yararlı ancak evlerinde interneti olmayan öğrenciler için zor olduğunu dile getiren Arslan, şöyle konuştu:

"Okulumuzda internet var ancak bazı evlerde internet imkanı yok. Milli Eğitim Müdürümüzle yaptığımız görüşme sonrası ödevleri hazırlayarak kapı kapı dağıtıyordum. Bunu yaparken ders tahtası da götürerek ders anlatmaya başladım.

Ertesi gün öğrencilerimizin ödevlerini kontrol edip derslerini anlattıktan sonra yeni fotokopilerini teslim ediyorum. İlk başta öğrencilerin konuyu kavrayamadıklarını fark ettim. Tahtada ders vermeye başladıktan sonra daha iyi anladıklarını fark ettim.

Bu uygulamanın çok iyi olduğunu düşünüyorum. Velilerimiz de bize gereken desteği veriyor."

Velilerden Ahmet Yarışan da Arslan'ın çocukları için büyük bir fedakarlık gösterdiğini, bir annenin yapmadığını yapmaya çalıştığını vurguladı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Yeşilçam'ın unutulmaz başrolü: Efkan Efekan

2020-09-06 19:51 - Magazin

Toyota'nın uzay aracına “LUNAR CRUISER“ ismi verildi

2020-09-02 17:22 - Genel

Türkiye'nin Novorossiysk Başkonsolosu Bayar, Rostov kentinde ikili ticari ilişkileri görüştü

2020-09-04 00:06 - Özel Haber

TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de fikstür çekildi

2020-09-02 00:17 - Gündem

Pentagon, resmi gazetesi Stars and Stripes'ı kapatıyor

2020-09-05 00:11 - Medya

Bakan Pakdemirli: İlk iki çeyrekte de tarımsal üretimimiz yüzde 4 büyümüş durumda

2020-09-04 20:01 - Gündem

Fedakar öğretmen kapı kapı dolaşarak öğrencilerine ders anlatıyor

2020-09-07 17:56 - Çevre-Hayat

Nezaket Teymurova’nın benzersiz sesinden; Qal Sene Qurban

2020-09-06 22:35 - Günün Sesi

Okul müdürü ve yardımcıları öğrenciler için kolları sıvadı

2020-09-07 17:51 - Çevre-Hayat

Türkiye'deki fosil ağaç kalıntıları 160 milyon yıllık

2020-09-06 19:45 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

İklim değişikliği Grönland Buz Tabakası üzerindeki çatlakları hızlandırıyor

21:20 - Çevre-Hayat

Adana'da mandalina hasadı devam ediyor

18:22 - Çevre-Hayat

KADEM Mütevelli Heyeti Başkanı Bayraktar, depremzede kadını yeni evinde ziyaret etti

17:43 - Çevre-Hayat

Ayrık omurga hastalığıyla mücadele eden Yusuf Efe, milli takıma seçildi

17:37 - Çevre-Hayat

KADEM'in Kadın Destek Merkezlerinden hizmet alanların sayısı 10 bini aştı

15:53 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Ege Denizi'nde dört deprem

07:38 - Gündem

BM, bir haftada 545 binden fazla kişinin Gazze'nin kuzeyine geçtiğini tahmin ettiklerini bildir

03:17 - Dünya

ABD'de USAID önünde toplanan Demokratlar Musk'ı protesto etti

02:33 - Dünya

AB: ABD tarafından hedef alınırsak sert şekilde yanıt vereceğiz

02:27 - Dünya

Göç İdaresi Başkanlığı 560 sözleşmeli personel alacak

02:23 - Gündem