?>

Fed'in son faiz indirimine karşı çıkan Cleveland Fed Başkanı Hammack, nedenini açıkladı

ABD Merkez Bankasının (Fed) Cleveland Şubesi Başkanı Beth Hammack, enflasyonun düştüğüne dair daha fazla kanıt görülmesi gerektiğini düşündüğü için Bankanın son toplantısında faiz indirimine karşı oy kullandığını bildirdi.

Ekonomi - 2 ay önce

Washington

Hammack, yaptığı yazılı açıklamada, ABD ekonomisinin iyi bir durumda olduğunu ancak enflasyon konusunda gerçekleştirilecek daha çok iş olduğunu kaydetti.

Ekonomik büyümenin güçlü ve iş gücü piyasasının sağlıklı olduğuna işaret eden Hammack, finansal koşulların genel ölçülerinin gevşemiş durumda olduğunu ve iş dünyasının güvenin güçlü kalmaya devam ettiğini belirtti.

Hammack, olumlu gelişmelere rağmen enflasyonun yüksek kalmaya devam ettiğine dikkati çekerek, enflasyonun yüzde 2'ye düşürülmesi konusundaki son ilerlemenin düzensiz bir seyir izlediğini ifade etti.

İş gücü piyasasının sağlığı göz önüne alındığında enflasyonu zamanında yüzde 2'ye düşürmeye odaklanmanın önemli olduğunu vurgulayan Hammack, "Bu hedefe ulaşmak için para politikasının bir süre daha ılımlı bir şekilde kısıtlayıcı kalması gerekeceğine inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Hammack, "Para politikasının nötr bir duruştan çok da uzak olmadığı yönündeki tahminime dayanarak, enflasyonun yüzde 2 hedefimize doğru ilerlediğine dair daha fazla kanıt görene kadar politika faizini sabit tutmayı tercih ediyorum." ifadelerini kullandı.

Son ekonomik verilerin gücü, destekleyici finansal koşullar ve sağlıklı bir iş gücü piyasası ortamında enflasyonun gelecek yıl boyunca yüzde 2'nin biraz üzerinde kalacağına dair tahmini nedeniyle aralık ayındaki toplantıda faiz oranını sabit tutmanın en iyi tercih olduğunu düşündüğünü anlatan Hammack, ekonomideki ivme ve son dönemdeki yüksek enflasyon verilerinin gelecek yıla ilişkin enflasyon tahminlerini yukarı yönlü revize etmesine sebep olduğunu bildirdi.

Hammack, enflasyonun yüzde 2'nin üzerinde çok uzun süre kalmasının enflasyon beklentilerinin bozulmasına yol açabileceğini ve enflasyonu hedefe döndürmeyi daha zor hale getirebileceğini ifade etti.

Fed, 17-18 Aralık tarihlerinde düzenlenen bu yılın son toplantısında, politika faizini beklentiler dahilinde 25 baz puan düşürerek yüzde 4,25-4,50 aralığına indirmişti.

Söz konusu karar, 1'e karşı 11 oyla alınmıştı. Politika faizinin sabit tutulmasından yana olan Hammack, karşı oy kullanmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ermenistanlı milletvekili Koçaryan: Çavuşoğlu ile konuşmak kötü mü!

2024-12-18 20:39 - Özel Haber

MEB, yeni müfredata uygun 5. ve 9. sınıflara yönelik ölçme araçlarının dördüncüsünü yayımladı

2024-12-18 12:58 - Eğitim

2024 yılında Moskova çevre bölgesinin en pahalı 10 binası belli oldu

2024-12-18 00:32 - Özel Haber

Suriye'de Hımeymim Hava Üssü'nde hareketlilik sürüyor

2024-12-17 14:33 - Dünya

AFAD ekipleri, Sednaya Hapishanesi'nde arama kurtarma çalışmalarına başladı

2024-12-16 18:38 - Gündem

Edirne'de ilkokul öğrencileri "ev işlerini" öğreniyor

2024-12-20 13:58 - Çevre-Hayat

Mikati: Lübnan'ın içinden geçtiği her zorlu dönemde Türkiye destek ülkesi olmuştur

2024-12-18 19:57 - Dünya

Ziraat Türkiye Kupası'nda gruplar belli oldu

2024-12-20 16:47 - Spor

Beşiktaş, Süper Lig'in 17. haftasında yarın Alanyaspor'u ağırlayacak

2024-12-20 09:53 - Spor

Konya'da zincirleme trafik kazasında 8 kişi yaralandı

2024-12-19 12:38 - Asayiş

İlgili Haberler

2025-2026 yıllarında yapılacak çiğ süt destekleme ödemelerine ilişkin esaslar belirlendi

15:37 - Ekonomi

Petrol fiyatları hafta boyunca yüksek seyretse de 5 haftalık düşüş trendini kıramadı

15:33 - Ekonomi

Bilecik'in köyünde üretilen "hardal tohumlu turşu" ile ihracata hazırlanıyorlar

15:27 - Ekonomi

Tekirdağ'ın coğrafi konumu, ulaşım ağı ve sanayisi göç hızını artırıyor

15:08 - Ekonomi

Özel güvenlik sektörü yönünü Türk dünyasına çevirdi

14:48 - Ekonomi

Günün Manşetleri

AK Parti 8. Olağan Büyük Kongresi'nin hazırlıkları tamamlandı

17:43 - Siyaset

Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti 2 bininci gününde

17:28 - Gündem

RTÜK Başkanı Şahin'den yayını durdurulan diziye ilişkin açıklama

17:22 - Gündem

Fenerbahçe'de derbi maçının hazırlıkları başladı

17:18 - Spor

Bursa'da dalgıçlar Marmara Denizi'ndeki yoğun müsilajı görüntüledi

16:57 - Gündem