?>

Fatih'te Laleli gibi Süleymaniye ve Gedikpaşa'nın da yayalaştırılması planlanıyor

Fatih Belediye Başkanı Turan, esnafın, vatandaşın ve turistlerin Laleli ve çevresinin yayalaştırılması projesinden çok memnun olduğunu belirterek, Gedikpaşa ve Süleymaniye çevresinde de aynı uygulamayı hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi.

Genel - 3 yıl önce

Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, Ordu Caddesi ve Çevresi Yayalaştırma Projesi'nin uygulaması hakkında basın mensuplarına açıklama yaptı.

Ordu Caddesi ve çevresinde saat 10.00 ila 21.00 arasında ticari maksatla mal yükleyen kayıtlı kamyon ve kamyonetler, ticari taksiler ve 20 veya 30 dakika kalış süreleri bulunan TÜRSAB'a bağlı araçlar için kontrollü trafik oluşturulduğunu belirten Turan, "Bu, buradaki kaosu bitirecek bir karardı. Bu, 2016 yılında UKOME'nin aldığı bir karardı, 2020 yılında bazı revizeler yapıldı ve 10 gündür uygulamaya geçtik. Şu an dünyanın her yerinde özlenen şey; sokaklara yayaların hakim olmasıdır. Burası bir yerleşim yeri değil, ticaret bölgesi. Hem ticaret maksadıyla gelenler hem vatandaşlar hem turistler hem de esnaf mutlu." diye konuştu.

"Bu ufak bir operasyon değil"

Fatih Belediyesi olarak projenin uygulamasından her açıdan sorumlu olduklarını dile getiren Turan, şu bilgileri verdi:

"Burada ticaret ve turizmin getirdiği kaotik bir durum ve keşmekeş vardı. Bu keşmekeşi engelleyecek bir karar oldu. Bu karar yıllardır uygulanması beklenen bir karardı. Bu tarihi yarımadada belki son 5-10 yılda alınan önemli kararlardan biridir. Tabii altyapı çalışmaları yapıldı. Bariyer sistemleri, plaka tanıma sistemleri kuruldu. Uygulamayla alakalı kadrolar oluşturduk. Şu anda 40 yakın zabıtamız sadece bu bölgede hizmet veriyor. Bu ufak bir operasyon değil."

Benzer yayalaştırma ve kontrollü trafik akışını Süleymaniye ve Gedikpaşa bölgelerinde de hayata geçireceklerini açıklayan Turan, "Süleymaniye bölgesi için de yıllardır çalışılan bir projemiz var. Yakın dönemde İBB ve ilgili bakanlıkla Süleymaniye bölgesinde benzer bir çalışmamız olacak. Ticaretin önemli yerlerinden Gedikpaşa'yla ilgili yeni kararlar alacağız." ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Sivasspor lige iyi başlayamadı

2021-08-24 16:21 - Gündem

Sanatçı ve AFAD gönüllüsü Murat Kekilli, sel felaketinin yaşandığı Bozkurt'u ziyaret etti

2021-08-20 17:11 - Magazin

Türkiye'nin üçüncü Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın vefatının üzerinden 35 yıl geçti

2021-08-21 16:10 - Gündem

LG, 6G THz bandında önemli bir aşama kaydetti

2021-08-20 14:36 - Yerel haber-Şirket Haber

Kuveytli koleksiyoncunun açtığı uluslararası futbol müzesi büyük ilgi topluyor

2021-08-20 15:31 - Dünya

Süper Lig'de 9 kulübe para cezası

2021-08-20 00:31 - Spor

Sel bölgesinde yardım çalışmalarına katılan Somalili Said Ali Nur vefa örneği gösteriyor

2021-08-24 15:17 - Çevre-Hayat

Migros'tan yapılan kırtasiye alışverişleri eğitimin geleceğine katkı sağlıyor

2021-08-24 13:47 - Yerel haber-Şirket Haber

Yeni “POCO X3 GT 256 GB“ n11.com'da satışta

2021-08-26 13:55 - Yerel haber-Şirket Haber

ING Türkiye'ye “Stevie Uluslararası İşletme Ödülleri“nde 2 ödül

2021-08-25 16:38 - Yerel haber-Şirket Haber

İlgili Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Mısır'ın idari başkentindeki ikonik kuleye Türk ve Mısır bayrakları yansıtıldı

01:07 - Dünya

İsrail basınına göre, 170 bin asker psikolojik tedavi almak için Savunma Bakanlığına başvurdu

00:57 - Dünya

Sanayi ve ticarete ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

00:43 - Siyaset

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan iftira kampanyalarına ilişkin açıklama

00:38 - Gündem

ABD Dışişleri Bakanlığı, ülkedeki 6 medya organının aboneliklerini iptal etme talimatı verdi

00:23 - Dünya