?>

Farklı yaş ve mesleklerden 19 kadın orkestra kurdu

Farklı yaş ve meslek gruplarından kadınlar tarafından kurulan Ankara Kadın Orkestrası, farklı dillerde ve tarzdaki geniş repertuvarlarıyla kadın dinleyicilere konser veriyor

Magazin - 4 ay önce

Ankara

Ankara Kadın Orkestrası adıyla kurulan grup, gitar, keman, kanun, bateri ve yan flüt gibi enstrümanları çalan kadın müzisyen ve vokallerin dahil olduğu 19 kadından oluşuyor.

Grubu bir araya getiren keman sanatçısı Şef Gülnihal Karamağara, kadınlarla müzik deneyimi kazanmak ve yeteneklerini üst seviyeye taşımak için çalıştıklarını söyledi.

Karamağara, geçtiğimiz yıl Ankara'daki kadınlara çağrı yaparak grubu kurmak için girişimde bulunduğunu belirterek, "Sahne aldığım yaklaşık 15 yıllık süreçte fark ettiğim şey şu oldu, kadınlar, kadın sanatçıları görmekten güç alıyor ve oradan aldıkları ilhamla enstrüman kurslarına yazılıp şan dersi almaya başlıyor." dedi.

Kadınların bunu sunabilecekleri bir alana da ihtiyaçları olduğunu, Ankara Kadın Orkestrası'nın da bu ihtiyaca cevap olarak ortaya çıktığını söyleyen Karamağara, profesyonel, amatör ve orta seviyede enstrüman çalan ve şarkı söyleyen kadınlar olarak bir araya geldiklerini anlattı.

Gülnihal Karamağara, "Müziğimizi nasıl geliştirebiliriz, nasıl birlikte müzik yapma deneyimi kazanabiliriz bunun üzerine çalıştık. Bu süreç bizi hayallerimize ulaştırdı diyebiliriz. Kendi odasında müzik yapan enstrüman çalan kadınların Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) gibi görkemli bir salonunu seyirciyle doldurduğu gündeyiz." diye konuştu.

Kadın dinleyicilere özel müzik yapmanın kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Şef Karamağara, "Biz sadece kadınlara müzik yaparak belki de alanımızı sınırlandırmış gibi görünüyoruz. Ama biz bu alanda kendimizi çok daha özgür hissediyoruz. Birlikte şarkılar söylemek, hatta bir salonda iki bin kadın ile bağırarak şarkılar söylemek, insana gerçekten büyük bir ifade alanı sunuyor ve çok özgür hissettiriyor. Bu da bizim kendimizi özgür ve mutlu hissettiğimiz bir alan." ifadelerini kullandı.

Grubun Bateristi 43 yaşındaki Handegül Terken Kabakçıoğlu, bateri çalmaya 37 yaşında başladığını belirterek, bir senenin sonunda yoğun bir çalışmanın ardından Ankara'nın en büyük sahnelerinden biri olan CSO Ada'da konser vermenin heyecanını yaşadıklarını aktardı.

Grubun vokallerinden, Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi 24 yaşındaki Vokal Sena Atlığ, provalar için her hafta sonu Aksaray'dan Ankara'ya geldiğini söyledi. Tıp derslerinin yoğunluğundan dolayı zaman zaman zorluk yaşadığını belirten Atlığ, "Burası benim için bir rahatlama alanı, daha çok kendimi ifade ettiğimi hissettiğim alan o yüzden hem eğitimimi hem de vokalliği bir ara götürmekten ben çok mutluyum." diye konuştu.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

ABD'de Trump'ın seçim zaferi "altını eritti"

2024-11-16 11:12 - Ekonomi

FETÖ'ye yönelik "Kıskaç-30" operasyonunda 459 şüpheli yakalandı

2024-11-19 10:48 - Gündem

Milli buz patenci Derya Karadağ, İtalya'da Türkiye rekoru kırdı

2024-11-16 16:03 - Spor

Araştırma: Dünyada diyabet hastası sayısı 800 milyonu aştı

2024-11-14 15:53 - Sağlık

Tarım ÜFE ekimde aylık bazda yüzde 5,03 arttı

2024-11-15 10:42 - Ekonomi

ABD, 2025 mali yılına 257 milyar dolarlık bütçe açığıyla başladı

2024-11-13 23:03 - Ekonomi

Türkiye ve Azerbaycan, turizm alanında işbirliği anlaşması imzaladı

2024-11-15 11:48 - Ekonomi

Konser… -Ali Mevlüt Kaya yazdı-

2024-11-16 09:06 - En Son Yazılar

Arap Devletleri Ligine ihracat 10 ayda 40 milyar dolara ulaştı

2024-11-19 11:12 - Ekonomi

Dağınık düzenin 'Derli-toplu çocukları': İstihbarat servisleri -Mahmut Muslihan yazdı-

2024-11-15 19:12 - En Son Yazılar

İlgili Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından deprem bölgesinde ramazan etkinliği

00:28 - Magazin

Fotoğraf tutkunları Erciyes'in zirvesinde bir araya geldi

16:23 - Magazin

'Külliye'de Ramazan' etkinlikleri yoğun katılımla sürüyor

18:22 - Magazin

Huzurevinin 67 yıllık evli çifti, birbirlerine olan sevgileriyle örnek gösteriliyor

15:43 - Magazin

Sarıkamış Kayak Merkezi, hafta sonu kayakseverlerle doldu

15:07 - Magazin

Günün Manşetleri

Terör örgütü DHKP/C'ye yönelik soruşturmada 32 zanlı yakalandı

09:33 - Gündem

Finans dünyası temsilcileri gençlerle iftarda buluştu

09:28 - Ekonomi

Rusya’nın başkenti Moskova’ya düzenlenen yoğun İHA saldırılarında 1 kişi öldü

09:07 - Dünya

Küresel piyasalarda satış baskısı etkili oluyor

08:59 - Ekonomi

İsrail ordusunun Batı Şeria'ya düzenlediği baskınlarda 3 Filistinli yaralandı

08:58 - Dünya