?>

FAO'dan Somali için 236 milyon dolarlık yardım çağrısı

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Teşkilatı FAO, kırsal kesimde yaşayan Somalililere yardım edebilmek için 236 milyon dolarlık bütçeye ihtiyaç duyduğunu açıkladı.

Genel - 7 yıl önce

ROMA (AA) - Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Teşkilatı (FAO) Somali'de kuraklık sebebiyle yaşanan hayvan ölümlerinin halihazırda ülkenin orta ve kuzey kesiminde kritik düzeyde bulunan gıda güvencesini daha da kötüleştirebileceği uyarısında bulunarak, kırsal kesimde yaşayan Somalililere yardım edebilmek için 236 milyon dolarlık bütçeye ihtiyaç duyduğunu açıkladı.

FAO’dan yapılan yazılı açıklamada, Somali’de kuraklık sebebiyle hayvanların büyük oranda telef olmasının kırsal kesimde geçime çok ciddi zarar verdiği bildirildi.

Açıklamada, FAO’nun Küresel Bilgi ve Erken Uyarı Sistemi (GIEWS) raporundaki “Hayvan ölümleri, halihazırda orta ve kuzey kırsal kesimde kritik düzeyde bulunan ülkenin gıda güvencesi durumunun daha da kötüye gitmesi tehdidini oluşturuyor." şeklindeki ifadeye yer verildi.

Somali’nin geleneksel olarak tarımla ilgilenen ve kırsal bir toplum olduğu belirtilen açıklamada, bu denli büyük oranda hayvan ölümlerinin Somali halkı ve ekonomisini ciddi şekilde etkilediği uyarısında bulunuldu.

Somali'nin genel gıda güvencesi durumunun, büyük ölçekli ve devamlı yardımlar sayesinde bu yılın başında artış gösterdiğinin hatırlatıldığı açıklamada, şiddetli gıda güvencesizliği dolayısıyla mağdur olan Somalili sayısının önceki yıla göre yaklaşık yüzde 15 azaldığı ancak yine de "kriz öncesi seviyenin" yüzde 170'in üzerinde olduğu vurgulandı.

Açıklamada, FAO'nun krizin vurduğu kırsal kesimin acil ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla, geçen yıl hayvan sağlığı hizmetleri aracılığıyla 38,3 milyon hayvana ulaştığı kaydedildi.

FAO'nun, 2018'de kırsal kesimde yaşayan 2,7 milyon Somaliliye yardımcı olmayı amaçladığı belirtilen açıklamada, "FAO, bu hayvanlara yönelik müdahalede bulunabilmek, çiftçilerin hasadını güvence altına alabilmek ve en korunmasız durumdaki ailelerin gıda üretimi eski haline dönene kadar yiyecek ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri amacıyla nakit yardımı yapabilmek için 236 milyon dolara ihtiyaç duyuyor." ifadesi kullanıldı.

Muhabir: Ecenur Çolak

Haftanın Öne Çıkanları

Avrupa'nın Uber'le mücadelesi

2018-03-16 16:02 - Dünya

Bitlis'te terör örgütüne ait 3 sığınak imha edildi

2018-03-18 05:02 - Asayiş

Milli eskrimciler 'Spor Masası'na konuk olacak

2018-03-20 19:32 - Medya

İran'da deprem

2018-03-20 02:32 - Dünya

Aslanov AZERTAC Yönetim Kurulu Başkanı oldu

2018-03-16 17:02 - Dünya

'250 bin şehide 250 bin hatim okuttuk'

2018-03-18 21:53 - Genel

KDV Kanunu tasarısının 10 maddesi kabul edildi

2018-03-15 07:02 - Siyaset

'Tarihi Fotoğraflarla Bursa Sergisi' açıldı

2018-03-20 22:32 - Kültür Sanat

Röportajdan etkilendi annelik duygusunu tattı

2018-03-19 15:32 - Çevre-Hayat

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: Beş on yıl önceki bazı konuşmalar çıkarılıp çarpıtılıyor

2018-03-16 20:20 - Genel

İlgili Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor