?>

Facebook ve Instagram'ın Türkiye'de temsilcilik açma kararı sonrası gözler Twitter'a çevrildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Sayan, "Temsilcilerini bildirmeyen Twitter ve diğer ağlardan da benzer ve güzel bir haber bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Medya - 4 yıl önce

ANKARA 

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter ve Yaay hesaplarından yaptığı paylaşımda, reklam yasağı uygulamasına bir gün kala vatandaşlara güzel bir haber vermek istediğini bildirdi.

Sayan, "Facebook ve Instagram da 1 Ekim 2020'de yürürlüğe giren 7253 sayılı Kanuna uyarak ülkemizde temsilcilik açacaklarını bildirdiler. Temsilcilerini bildirmeyen Twitter ve diğer ağlardan da benzer ve güzel bir haber bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Facebook ve Instagram'ın, Türkiye'de de 30'ar milyonu aşkın kullanıcılarının olduğunu belirten Sayan, sosyal ağların Türkiye'de temsilci bulundurmalarıyla taklit hesap, taciz, siber zorbalık, kişilik hakları ihlali gibi olumsuz davranışlara karşı vatandaşların muhatap bulabileceklerini vurguladı.

Kanunun getirdiği reklam yasağı ya da bant daraltmayı "özgürlüğe müdahale" olarak görmenin adil olmadığını ifade eden Sayan, birincil amacın vatandaşların başvuru ve cevap alma özgürlüklerini korumak olduğuna dikkati çekti.

Sosyal ağların hayatın gerçeği ve ülkenin misafiri olduğunu belirten Sayan, şunları kaydetti:

"Siz de benim gibi Twitter ve diğer sağlayıcıların ülkemizde hizmetlerine kesintisiz devam etmesini istiyorsanız sesinizi yükseltin ve çağrı yapın. Avrupa'da olduğu gibi Türkiye'nin kanunlarına da uymaları şart.

Sayın Cumhurbaşkanımız @RTErdogan'ın sözlerini dikkatle okuyalım. 'Veriyi elinde tutanlar, demokrasiyi de hukuku da her türlü hak ve özgürlüğü de hiçe sayarak kendi dijital diktatörlüklerini kurabiliyorlar.

Bu, hiçbirimizin görmezden gelemeyeceği kadar büyük bir tehdittir.' Son günlerde dünyada yaşananları düşünürseniz, bu sözlerin önemi daha iyi anlaşılıyor.

Biz kendi kanatlarımızla yükselmeye, siber vatanı, dijital sınırlarımızı korumaya devam edeceğiz. Bütün vatandaşlarımızdan, hem bu mücadeleye hem de yerli uygulamalara destek bekliyoruz."

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Rus muhalif Navalnıy: 17 Ocak'ta Rusya'ya döneceğim

2021-01-13 15:18 - Genel

Sergen Yalçın: Kupa hedeflerimiz arasında

2021-01-14 02:56 - Spor

İçişleri Bakanı Soylu: Sol örgütlerin kırsal kadroları tamamen tasfiye edilmiştir

2021-01-15 21:11 - Gündem

Tarihi mekanları bulgur, peçete, çöp şiş ve straforla tuvale işliyor

2021-01-17 14:51 - Kültür Sanat

Kovid-19 ağızda çeşitli yaralara sebep oluyor

2021-01-12 14:21 - Gündem

Koronavirüs salgınında son 24 saat

2021-01-12 02:05 - Dünya

YouTube Trump'ın hesabını en az bir hafta askıya aldı

2021-01-13 15:44 - Medya

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’den Kovid-19 salgınında evden çalışma çağrısı

2021-01-15 18:06 - Dünya

AB'nin yolsuzlukla mücadele ofisi Frontex hakkında soruşturma açtı

2021-01-12 08:36 - Dünya

İzmir'de sağanak, sel ve su baskınlarına neden oldu

2021-01-13 04:56 - Gündem

İlgili Haberler

Alman aktivistler X'e dava açarak seçim manipülasyonuna ilişkin verilerini talep etti

00:42 - Medya

ABD'de, bazı medya kuruluşlarının hükümet bütçesinden fon aldığı tartışması alevlendi

22:52 - Medya

Rusya'dan Tinder'ın sahibi şirkete ve Spotify'a 10'ar milyon ruble ceza

21:58 - Medya

Sosyal medya etkileyicilerine yönelik eğitimin üçüncüsü yapıldı

19:44 - Medya

Dünyanın en değerli 10 şirketinden ocakta en çok kazandıran Meta oldu

11:33 - Medya

Günün Manşetleri

Manchester United'da Lisandro Martinez, çapraz bağ yırtığı nedeniyle sezonu kapattı

17:53 - Spor

Batı Şeria'da saldırılarını genişleten İsrail ordusu 17 günde 174 Filistinliyi gözaltına aldı

17:47 - Dünya

Madencilere afetlerde ve maden kazalarında kullanmak üzere özel tasarımlı araçlar teslim edildi

17:33 - Gündem

Yeryüzü Doktorlarından Hatay'daki konteyner kentlerdeki depremzedelere gıda desteği

17:27 - Gündem

İngiltere Merkez Bankası, politika faizini 25 baz puan düşürdü

17:22 - Ekonomi