?>

Facebook'tan şirket ve uygulamaları 'ayıracak' yeni logo

Facebook, şirketin kurumsal kimliği ve uygulamaları arasında görsel ayrım oluşturma amacıyla oluşturduğu yeni logosunu tanıttı.

Medya - 5 yıl önce

İstanbul

Facebook, şirketin kurumsal kimliği ve uygulamaları arasında görsel ayrım oluşturma amacıyla yeni logo kullanacağını duyurdu.

Facebook'tan yapılan açıklamada, 15 yıl önce tek bir uygulama olarak yayın hayatına başlayan platformun, bugün insanlar arasında iletişim sağlamak, iş geliştirmek gibi çeşitli amaçlar için ürün paketi sunduğu bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Facebook Üst Düzey Pazarlama Yöneticisi Antonio Lucio, Facebook tarafından sunulan ürünler konusunda daha net olma amacıyla şirketin logosunu güncellediklerini belirterek, tanıtılan yeni logonun Facebook şirketinin kendi markasını ve kurumsal kimliğini koruyarak şirket ve uygulamaları arasında ayrım oluşturacağını kaydetti.

Lucio, yeni logonun anlaşılırlık amacıyla tasarlandığını, şirket ve uygulama arasında görsel ayrım oluşturma amacıyla özel tipografi ve büyük harf kullanımının tercih edildiğini aktardı.

"Önümüzdeki haftalarda kullanmaya başlayacağız"

İnsanların, kullandıkları uygulamaların hangi şirket tarafından geliştirildiğini bilmesi gerektiğine işaret eden Lucio, şunları kaydetti:

"Şirket olarak bizim ana servislerimiz arasında Facebook uygulaması, Messenger, Instagram, WhatsApp, Oculus, Workplace, Portal ve Calibra bulunuyor. Bu uygulamalar ve teknolojiler yıllardır altyapı paylaşıyor ve bu servislerin arkasındaki takımlar sıkça birlikte çalışıyor.

Facebook şirketinin parçası olan ürün ve servisler hakkında daha şeffaf olmaya başladık ve haziran ayında başlattığımız uygulamayla bütün uygulamalarımızda 'Facebook'tan' ibaresine yer verdik.

Yeni logomuzu önümüzdeki haftalarda yeni şirket web sayfamız dahil olmak üzere, ürünlerimizde ve pazarlama materyallerimizde kullanmaya başlayacağız."

Açıklamada ayrıca, yeni marka çalışmasının, şirketin sahiplik yapısıyla servislerini kullanan insanlar ve şirketler arasında daha iyi bir iletişim sağlayacağı vurgulandı.

Yeni logonun, şirketin platformlarına özel olarak farklı renklerde kullanılması bekleniyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Uzak Doğu ile Amerika'ya yeni hat müjdesi

2019-11-02 15:17 - Ekonomi

Tutanak düzenlemeyen fahri trafik müfettişine yeni düzenleme

2019-10-31 13:17 - Gündem

Hızlı tren kazasına ilişkin 10 kişi hakkında iddianame hazırlandı

2019-10-30 19:22 - Gündem

“Meme kanserine karşı kendi kendine muayene hayati önemde“

2019-10-31 18:55 - Sağlık

Galatasaray taraftarlarından futbol takımına destek çağrısı

2019-10-31 02:32 - Spor

Curry 3 ay yok

2019-11-02 03:22 - Spor

Karadeniz’de hamsi bolluğu

2019-11-01 14:49 - Genel

FETÖ sanığı eski HSYK üyesine etkin pişmanlık indirimi

2019-11-04 22:57 - Asayiş

Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hem kıtaları hem rayları birleştirdi

2019-10-31 15:47 - Gündem

Uzmanlardan 'Küçük boy ıspanak alın' önerisi

2019-11-04 20:52 - Sağlık

İlgili Haberler

ABD Başkanı Donald Trump ve danışmanı Elon Musk, medya kuruluşlarını hedef aldı

23:44 - Medya

İsrail basını: İsrail ordusu 2002’den bu yana ilk defa Batı Şeria’ya tank gönderebilir

23:33 - Medya

RTÜK Başkanı Şahin'den yayını durdurulan diziye ilişkin açıklama

17:22 - Medya

RTÜK Başkanı Şahin'den yayını durdurulan dizilere ilişkin açıklama

14:58 - Medya

AP ajansı, ifade özgürlüğünün ihlal edildiği gerekçesiyle Trump yönetimi yetkililerine dava açtı

13:58 - Medya

Günün Manşetleri

Fenerbahçe teknik direktörü Mourinho: Bence derbi galibiyeti almadan şampiyon olmak mümkün

23:43 - Spor

Suriyeliler, Netanyahu'nun "ülkedeki işgalin kalıcı olacağı" açıklamasına tepkili

22:58 - Dünya

Süper Lig'de Galatasaray 6 puan farkla liderliği sürdürdü

22:38 - Spor

Karadeniz Sahil Yolu'nun Trabzon-Giresun güzergahı, iki tırın çarpışması sonucu ulaşıma kapandı

22:34 - Çevre & Seyahat

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde kazanan çıkmadı

22:32 - Spor