?>

Evlat edindikten sonra otizmli olduğunu öğrendiği Yiğit'in elini 20 yıldır bırakmıyor

Antalya'da evlat edindikleri ve 2 yaşındayken otizm teşhisi konulan Yiğit'ten hiçbir zaman vazgeçmeyen Hatice Tekeli, 20 yıldır gözü gibi baktığı oğlunun gösterdiği ilgi, sevgi ve eğitimle gelişmesini sağladı.

Çevre-Hayat - 2 yıl önce

Antalya

Sevgi iyileştirir... Antalya'da 20 yaşındaki otizmli Yiğit ile Hatice annenin hikayesi bu söze en iyi örnek.

Antalya'da yaşayan 57 yaşındaki Hatice ve 62 yaşındaki Yusuf Tekeli çifti, 15 yıllık evliliklerinde çocuk sahibi olamayınca evlat edinmeye karar verdi.

Başvuruda bulunan çift, 20 yıl önce henüz 3 aylık olan Yiğit bebeği evlatlık edindi.

Evlerinde çocuk sesi yükselmesinin sevincini yaşayan çiftin evlat edindiği Yiğit'e henüz 2 yaşındayken otizm teşhisi konuldu.

Oğlunun otizmli olduğunu öğrenince üzülen Hatice Tekeli, çevresindekilerin "Biyolojik oğlun değil, yuvaya geri bırak" telkinine rağmen "O bana Allah'ın bir lütfu" diyerek kararından vazgeçmedi.

Otizmli oğlunun elini eşiyle bırakmayan Tekeli, ilgisi ve sevgisinin yanı sıra aldırdığı özel eğitimlerle Yiğit'in sürekli kendisini geliştirmesini sağladı.

Önce "anne" ve "baba" diyebilen, ardından da kurduğu uzun cümlelerle insanlarla iletişim kuran Yiğit, sosyal hayatta bütün işlerini kendisi görmeye başladı. Başarılı da bir eğitim hayatı geçirerek liseden mezun olan Yiğit, üniversite sınavlarına hazırlanıyor.

İyi resim yapabilen, el sanatları atölyesinde yaptıkları ve el becerisiyle öğretmenlerini şaşırtan Yiğit, iyi bir üniversiteden mezun olarak meslek sahibi olmak istiyor.

Hatice Tekeli, oğlunun eğitim gördüğü Aksu Özel Yürekler Halk Eğitim Merkezi'nde AA muhabirine, minik Yiğit'i ilk gördüğünde kalbinin titrediğini ve "İşte benim oğlum" dediğini söyledi.

"Bizim sevgimiz ona çok güzel yol katettirdi"

Oğlunun otizmli olduğunu öğrenince evlat edinme kararını bir an olsun bile sorgulamadığını belirten Tekeli, "Onu asla bırakamazdım. Evladımdan öte gibi oldu. Onu sevgiyle, ilgiyle büyüttüm. Hayattaki en mutlu anım bana 'annecim' dediği gündü. Her geçen gün kendini geliştirdi. Özel eğitim okullarına gitti. Evlerde özel dersler aldı." dedi.

Otizmli çocuğu biyolojik annelerinin bile bazen kabullenmediğini dile getiren Tekeli, hayatını oğluna adadığını kaydetti.

Yiğit'i hayata nasıl bağlayacaklarını düşündüklerini ve onu bir noktaya kadar getirdiklerini anlatan Tekeli, "Çok güzel resim yapabiliyor. Sosyal becerileri çok iyi. Güzel yemekler yapıyor. Kendi günlük ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Girdiği ortamda her zaman pozitif enerjisiyle insanların sevgisini kazanıyor. Bizim sevgimiz ona çok güzel yol katettirdi. Annelik çok güzel bir duyguymuş. Doğurmak önemli değil. Biz birbirimize bir yumruk gibi sarıldık ve birbirimizi hiç bırakmayacağız." diye konuştu.

Baba Yusuf Tekeli de hayatlarını adadıkları Yiğit'in çok güzel bir gelişim sağladığını vurguladı.

Yiğit'in daha çok sosyalleşmesi ve topluma karışması için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirten Tekeli, "Yiğit'in gelişimindeki her adım bizi ayrı mutlu ediyor. Bütün zorluklara hiç yılmadık. Oğlumuzu daha ileriye nasıl götürebiliriz diye düşündük. İyi ki o bizim hayatımıza girmiş. Yiğit, sevgiyle büyüdü. Ömür boyu da oğlumuzun elini hiçbir zaman bırakmayacağız." ifadelerini kullandı.

Yiğit ise annesi ile babasını çok sevdiğini ve mutlu olduğunu dile getirdi. Özellikle resim yapmayı çok sevdiğini anlatan Yiğit, geleceğe umutla baktığını ifade etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

SPK, ilk halka arzlarda bireysel yatırımcıları eşitledi

2023-03-31 00:58 - Ekonomi

Depremde üç çocuğunu kaybeden baba, anılarının bulunduğu mahalleyi terk etmiyor

2023-03-30 14:43 - Çevre-Hayat

Gönüllü depremzede gençler, kendileriyle aynı kaderi paylaşan çocuklara moral oluyor

2023-04-02 11:44 - Çevre-Hayat

Brent petrolün varil fiyatı 78,54 dolar

2023-03-31 10:17 - Ekonomi

Avrupa şampiyonu muaythai sporcusu Elmas Başoğlu'nun yeni hedefi dünya şampiyonluğu

2023-03-30 12:53 - Spor

Malatya'da depremzedeler için ilk etapta 83 bin 349 konut inşa edilecek

2023-04-03 10:44 - Gündem

Belçika'da çalışanların "fişi çekme" hakkı başladı

2023-04-01 12:52 - Dünya

Ermeni çetelerin 1918'de katlettiği Azerbaycanlılar anılıyor

2023-03-31 12:52 - Dünya

Hollanda, Ukrayna'ya savaş uçağı göndermeye açık

2023-03-28 12:44 - Dünya

Bilim insanları beyindeki 'iç pusula'nın nasıl çalıştığını tespit etti

2023-03-31 15:52 - Teknoloji

İlgili Haberler

Kadın jandarmalar araçları ceza için değil hemcinslerine karanfil vermek için durdurdu

11:18 - Çevre-Hayat

Sarıalan Yaylası'nda menderesler karların erimesiyle suyla doldu

10:57 - Çevre-Hayat

Gazze'deki balıkçılar, yaşama mücadelesi için geleneksel yöntemlerle balık avlıyor

20:17 - Çevre-Hayat

79 yaşındaki emekli orman mühendisi "yeşil vatan" için çalışmayı sürdürüyor

17:38 - Çevre-Hayat

Atık suyun deşarj edildiği İzmir Körfezi'nde suyun rengi değişti

17:23 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump'ın çelik ve alüminyum ithalatına yönelik tarifeleri yürürlüğe girdi

11:37 - Dünya

AB'den ABD tarifelerine 26 milyar avroluk misilleme

11:33 - Dünya

Real Madrid altyapısında yetişen Pendiksporlu Samu Saiz'den Arda Güler'e tavsiye

11:27 - Spor

Fenerbahçe'nin Rangers maçı kamp kadrosu belli oldu

11:22 - Spor

Fenerbahçe, Avrupa'da 286. maçını oynayacak

11:17 - Spor