?>

Europol'ün terör raporu: PKK, Avrupa'da propaganda için para toplamaya devam etti

Avrupa Birliği Polis Teşkilatı Europol'ün her yıl yayımladığı "Avrupa Birliği (AB) Terörizm Durumu ve Trendi 2023 Raporu"nda, terör örgütü PKK'nın, Avrupa'da propaganda için para toplamayı sürdürdüğü belirtildi.

Gündem - 2 yıl önce

Lahey

Raporda, terör örgütü PKK'nın, Avrupa'da çok aktif olduğu, idari, istihdam ve finansman amaçları için AB üyesi ülkeleri üs olarak kullandığı kaydedildi.

Avrupa'da aşırı sol eğilimli kişilerin çatışma bölgelerinde terör örgütü PKK'ya katıldığı aktarılan raporda, terör örgütü saflarında savaştıktan sonra geri dönen bu kişilerin, AB üyesi ülkeler açısından tehdit oluşturduğu vurgulandı.

PKK'nın, AB'deki aşırı sol örgütler ve anarşist gruplarla yakın ilişki içerisinde olduğu belirtilen raporda, bu ilişkiler kapsamında Suriye'de YPG unsurlarının bulunduğu bölgelerde aşırı solcu ve anarşist gruplara silahlı eğitim verildiği ifade edildi.

Toplanan paralar YPG'ye de gönderildi

YPG'nin Türkiye tarafından PKK'nın uzantısı olarak kabul edildiği anlatılan raporda, terör örgütünün AB'de topladığı paraları, Suriye'de YPG militanlarını desteklemek için kullandığı vurgulandı.

Raporda, PKK'nın "kampanya" adını verdiği para toplama etkinlikleriyle AB topraklarında büyük miktarda fon elde ettiği bildirildi.

2022'de İtalya'da bir kişinin, Almanya'nın Bremen, Kassel, Leverkusen ve Nuremberg şehirlerinde de 4 kişinin PKK terör örgütü üyeliği sebebiyle gözaltına alındığı aktarılan raporda, terör örgütünün AB içerisinde uyuşturucu ticareti ve kaçakçılık yoluyla gelir elde ettiğine işaret edildi.

Raporda, AB vatandaşlığı veya oturumu sahibi olan terör örgütü PKK mensuplarının, Suriye ve Irak'taki çatışma bölgelerine giderek buralarda silahlı çatışmalara katıldıkları ve tüm bu faaliyetlerin PKK'nın ana organizasyonu tarafından yürütüldüğü belirtildi.

Raporda, PKK'nın, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması ve PKK'nın terör örgütleri listesinden çıkarılması için AB'de lobicilik faaliyetlerinde bulunduğu aktarıldı.

Terör, Avrupa için tehdit oluşturmaya devam ediyor

AB üyesi ülkelerde, 2022'de terörün ciddi tehdit oluşturduğu ifade edilen raporda, geçen yıl AB topraklarında planlanan, başarısız olan ve hayata geçirilen terör saldırısı sayısının 28 olduğu belirtildi.

Hayata geçirilen terör saldırısı sayısının 16 olduğu, 13'ünün aşırı solcu, 2'sinin radikal, birinin aşırı sağcı gruplar tarafından düzenlendiği kaydedildi.

Geçen yıl 93'ü Fransa, 46'sı İspanya, 30'u Almanya ve 22'si Belçika'da olmak üzere, AB üyesi ülkelerde toplam 380 kişinin terör şüphesiyle gözaltına alındığı, sosyal medya ve internetin, terör propagandası ve zayıf kişilerin terör örgütlerince istihdam edilmesi amaçlı kullanıldığı dile getirildi.

Raporda, Europol Direktrü Catherine De Bolle'nin "Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş, AB'de terörist ve radikallerin olduğu çevreler için olumsuz sonuçlar meydana getirdi. Savaş ilk olarak özellikle aşırı sağcılar olmak üzere radikal gruplarda tepkiye neden oldu ve bazı yabancı savaşçılar çatışmalara katıldı." değerlendirmesine yer verildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Postacı Yürüyüş Yarışması'nın Türkiye finali Balıkesir'de yapıldı

2023-06-11 18:43 - Magazin

Kazakistan’daki orman yangınında ölen işçilerin sayısı 14'e çıktı

2023-06-10 20:33 - Dünya

Hamileliğin Multipl Skleroz'a karşı olumlu etkisi olduğu tespit edildi

2023-06-13 16:42 - Sağlık

Borsa İstanbul 2022'de dünyada en fazla kazandıran borsa oldu

2023-06-09 11:48 - Ekonomi

Avrupa'ya ihraç edilen "Edirne Çeribaşı" kirazının hasadı başladı

2023-06-13 10:37 - Ekonomi

Hatay'da yapımı tamamlanan 200 prefabrik iş yerinin anahtarı teslim edildi

2023-06-08 16:33 - Gündem

Tarım ve Orman Bakanlığı Kurban Bayramı öncesi denetimleri artırdı

2023-06-13 12:47 - Gündem

AB yaptırım ihlallerini önlemek istiyor

2023-06-09 15:48 - Dünya

Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde 5,4 büyüklüğünde deprem oldu

2023-06-13 12:12 - Dünya

Ekonomisi yavaşlayan Çin, kısa vadeli borçlanma faizini 10 aydır ilk kez düşürdü

2023-06-13 10:02 - Ekonomi

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan iftira kampanyalarına ilişkin açıklama

00:38 - Gündem

Almanya'nın Hanau kentindeki ırkçı terör saldırısında can verenler, Ankara'da anıldı

22:22 - Gündem

Rekabet Kurulundan yerinde incelemeyi engelleyen BİM'e 1,3 milyar liralık ceza

21:57 - Gündem

Depremde 115 kişinin öldüğü Ebrar Sitesi B Blok'a ilişkin davada karar çıktı

20:22 - Gündem

Araç muayene istasyonlarının özelleştirme ihaleleri 24 Şubat'ta yapılacak

19:27 - Gündem

Günün Manşetleri

ABD'de Pentagon'un bütçesinde 5 yılda yüzde 8'lik kesinti yapılması talimatı

01:37 - Dünya

ABD’de, sınır güvenliği personelinin katil zanlısı olan LaSota, kefaletsiz yargılanacak

01:33 - Dünya

Real Madrid ve PSG, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:17 - Spor

Mısır'ın idari başkentindeki ikonik kuleye Türk ve Mısır bayrakları yansıtıldı

01:07 - Dünya

İsrail basını: 170 bin asker psikolojik tedavi almak için Savunma Bakanlığına başvurdu

00:57 - Medya