?>

Eskişehir'in temsili ‘Nasreddin Hoca’sı göle maya çaldı

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde bu yıl 8'incisi düzenlenen Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali, temsili Nasreddin Hoca'nın göle maya çalmasıyla başladı.

Magazin - 8 ay önce

Eskişehir

Sivrihisar Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen festival kapsamında Nasreddin Hoca Bağbaşı Göleti'nde düzenlenen programda, Günyüzü Kaymakamı Muhammed Raşit Kurt, Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci ve temsili Nasreddin Hoca Ömer Özgeneci göle maya çaldı.

Günyüzü Kaymakamı Muhammed Raşit Kurt, programda yaptığı konuşmada, festivalin hayırlı olması temennisinde bulunarak, tüm ülkelere barış getirmesini diledi.

Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci ise tüm katılımcılara teşekkür etti.

Temsili Nasreddin Hoca Ömer Özgeneci ise herkesin kendisine "göl maya tutar mı hiç?" diye sorduğunu belirterek, "ya tutarsa" yanıtını verdiğini söyledi.

Nasreddin Hoca sevgisini gönüllerinde tuttuklarını kaydeden Özgeneci, "Göle maya çalarken her sene bir niyetimiz oluyor. Bu sene de inşallah savaşsız bir dünya olması temennisiyle, çocuklarımıza içinde barış, sağlık ve huzur olan iyi bir dünya bırakma niyetiyle gölümüze mayamızı çalıyoruz." diye konuştu.

Etkinlik dua edilmesinin ardından düzenlenen yoğurt içinde altın bulma yarışmasıyla devam etti. Kıyasıya mücadele eden öğrenciler yoğurt içinde buldukları gram altınların sahibi oldu.

"Göle Maya Çalma" ve yoğurt yeme yarışmasının ardından eski adı "Hortu" olan Nasreddin Hoca Mahallesi'nde bulunan Nasreddin Hoca'nın evi ziyaret edildi. Temsili Nasreddin Hoca, ziyaretçilere evini gezdirdi.

Ukrayna, Kosova, Bulgaristan, Meksika ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden gelen dans ekiplerinin etkinlik alanında dans gösterilerini gerçekleştirmesiyle birlikte açılış etkinlikleri sona erdi.

Festival kapsamında ilçede 5 Temmuz Cuma günü şarkıcı Tuğçe Kandemir, 6 Temmuz Cumartesi günü Oğuzhan Koç ve 7 Temmuz Pazar günü ise Haluk Levent sahneye çıkacak.

Etkinlikler kapsamında birbirinden renkli sahne performansları, oyunlar, yarışmalar ve gösteriler gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Bolu'da zincirleme trafik kazasında 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

2024-07-02 15:18 - Asayiş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: KKTC'nin güçlendirilmesi öncelikli hedefimiz

2024-06-28 15:32 - Ekonomi

Türk araştırmacılar "süper bilgisayar"la genetik hastalıklara çözüm arayacak

2024-07-01 12:03 - Teknoloji

Avusturya-Türkiye maçı öncesinde taraftar yürüyüşü

2024-07-02 19:48 - Spor

ÇAYKUR, mayıs ayı yaş çay bedelini yarın üreticilerin hesabına yatıracak

2024-06-27 17:08 - Gündem

Hindistan'da bir ayindeki izdihamda hayatını kaybedenlerin sayısı 87'ye yükseldi

2024-07-02 16:18 - Dünya

Uzmanlar enflasyondaki yavaşlamanın sürmesini bekliyor

2024-07-03 15:00 - Ekonomi

BUÜ Görükle Kampüsü'ndeki yangın yaklaşık 900 dekar alanda zarara yol açtı

2024-07-01 14:48 - Gündem

Batılı ülkelerden Ukrayna'ya yılın ilk yarısında 13,8 milyar dolar mali yardım

2024-07-01 14:27 - Ekonomi

Erzurum ve Kars’ta sağanak etkili oldu

2024-06-30 18:33 - Asayiş

İlgili Haberler

'Külliye'de Ramazan' etkinlikleri çocukları eğlendirerek geliştiriyor

17:42 - Magazin

Kümbet Yaylası'nın karlı yamaçlarında snowboard etkinliği yapıldı

16:37 - Magazin

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından deprem bölgesinde ramazan etkinliği

00:28 - Magazin

Fotoğraf tutkunları Erciyes'in zirvesinde bir araya geldi

16:23 - Magazin

'Külliye'de Ramazan' etkinlikleri yoğun katılımla sürüyor

18:22 - Magazin

Günün Manşetleri

Niğde'de mumya satmaya çalışan 6 şüpheli yakalandı

13:47 - Gündem

Muşlu aileler, DEM Parti önündeki eylemlerini sürdürdü

13:43 - Gündem

QNB Türkiye, Çin yuanı ve Katar riyali cinsinden reeskont kredi işlemleri başlattı

13:37 - Ekonomi

Kremlin: (ABD'nin Ukrayna'ya ateşkes teklifi) Biz acele etmek istemiyoruz

13:32 - Dünya

Gazze Belediyeler Birliği: İsrail'in elektriği kesmesi sağlık ve çevre felaketine yol açabilir

13:28 - Dünya