?>

Eski gümrükçüden FETÖ iddiaları

Kapıkule Gümrük Müdürlüğü’nde muayene memuru olan Hayati Gürkan, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) usulsüzlüklerine göz yummadığı için sahte imza ve evrakla emekliye ayrıldığını ileri sürdü.

Gündem - 9 yıl önce

FETÖ mağduru olduğunu öne süren eski gümrükçü Hayati Gürkan, Kapıkule Gümrük Müdürlüğü’nde yaşananlarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kapıkule Gümrük Müdürlüğü’nde FETÖ’ye bağlı olmayanların ya emekliye zorlandığı ya da görevden uzaklaştırıldığını söyleyen Gürkan, “Kapıkule Gümrük Müdürlüğü’nde başmüdürler kızağa çekilmiş bekletilirken, telsiz memurları gümrük müdürlüğü yapıyorlardı. Ben de muayene memuru olarak çalışıyordum. Yolsuzluk, rüşvet her şey yapılıyordu. Hatta uyuşturucu hap işleri dahi oluyordu. Burada bir tezgâh kurulmuştu. Bu durumu görünce birçok usulsüzlükleri, yolsuzlukları görünce bu durumu yetkililere ilettim fakat bir sonuç alamadım. Kendi kurumumdaki yetkililerin haricinde Cumhurbaşkanlığı’na, Başbakanlığa, Adalet Bakanlığı’na ve Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na da gönderdim. Hiç kimse bana bu konuda kimsin diye soru bile sormadı” dedi.

“Sahte evrakla emekliye ayırdılar” 

 Kapıkule Gümrük Müdürlüğü’nde FETÖ’ye mensup olduğunu iddia ettiği kişilerin düzenine uymadığı için sahte evrakla emekliye ayrıldığını da öne süren Gürkan, “Baktım ki birçok usulsüzlükler yapılıyor ve müracaatlar dikkate alınmıyor, ben de tayin isteyecektim. Bunun öncesinde izin alarak İstanbul’daki evime geldim. Ben 2010 yılında İstanbul’da izindeyken elime emeklilik belgem geldi. Ben de Bakanlığımızın Personel Dairesi’ne ulaşarak emeklilik dilekçesi vermediğim halde bu durumun nereden çıktığını sordum. Çağlayan Adliyesi Asliye Hukuk Mahkemesi’nden imzaların incelenmesini istedim ve incelemelerinde imzanın da, dilekçenin de bana ait olmadığı ve ben İstanbul’dayken Edirne’den bir nalbur dükkânından faks çekildiği tespit edildi. Bu tespit edildikten sonra göreve dönmek için İdare Mahkemesi’ne gittim ama bir sonuç alamadım” diye konuştu.

“Gümrükteki FETÖ uyarılarım dikkate alınmadı” 

 Gümrükte tezgaha çomak sokanları kızağa alanların, kendisini de sahte evrakla emekliye ayıranların FETÖ mensupları olduğunu söyleyen Gürkan, “Ben o dönemde bas bas bağırıyordum ama sesimi duyan olmuyordu. Bu FETÖ terör örgütünün her yere sızdığı gibi gümrük kapılarına da sızarak kirli işler yaptığını anlamıştım. Bugüne kadar bu durumu anlattığım bütün belgeler elimde” dedi.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

TÜBİTAK'tan 139 kişi çıkarıldı

2016-08-05 17:07 - Gündem

Bakan Bozdağ’dan Gülen’in iadesi açıklaması

2016-08-07 21:02 - Siyaset

İtalya'ya kaçan askeri ataşeler için harekete geçildi

2016-08-11 20:17 - Dünya

'Hocamız şah damarından yakın diyorlar, hocalığı da kirlettiler'

2016-08-09 13:52 - Gündem

'Hedef Türkiye simgesi de Erdoğan'dır'

2016-08-06 21:22 - Gündem

Devredilen askeri hastanelerde rütbeli personel olmayacak

2016-08-07 19:22 - Sağlık

Milli sporcular Yusuf Dikeç ve İsmail Keleş olimpiyatlara veda etti

2016-08-10 23:07 - Spor

Apple iPhone 7'nin prototipi çalışırken görüntülendi

2016-08-05 19:12 - Teknoloji

'Astro-Fest' astronomi meraklılarını Uludağ'da buluşturacak

2016-08-11 16:27 - Teknoloji

Aksaray merkezli FETÖ/PDY operasyonunda 10 tutuklama

2016-08-09 13:52 - Gündem

İlgili Haberler

Emine Erdoğan: Dualarımız Filistin ile kalplerimiz her daim kardeşlerimizle

22:47 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, Hollandalı mevkidaşı Veldkamp ile görüştü

19:52 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MGK Genel Sekreteri Okay Memiş'i kabul etti

19:02 - Gündem

Antalya Havalimanı şubatta 908 bin 822 yolcuya hizmet verdi

18:48 - Gündem

Atık suyun deşarj edildiği İzmir Körfezi'nde suyun rengi değişti

17:23 - Gündem

Günün Manşetleri

ABD Eğitim Bakanlığı, 1300 çalışanının işine son vermeyi planlıyor

03:17 - Dünya

ABD'de, uzayda mahsur kalan astronotlarla ilgili Biden'a yönelik eleştiriler sürüyor

02:43 - Dünya

Trump, Elon Musk'a desteğini göstermek için bir Tesla satın aldı

02:37 - Dünya

Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha, ateşkes önerisinin savaşı sona erdirme yolunu açacağını belirtti

02:32 - Dünya

Devler Ligi'nde ilk çeyrek finalistler belli oldu

02:28 - Spor