?>

Eşine "çingene" diyen koca, boşanma davasında kusurlu bulundu

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eşine "çingene" diyen kocayı boşanma davasında kusurlu bularak, kadına tazminat ve nafaka ödemesi yönündeki yerel mahkemenin kararını onadı.

Gündem - 9 saat önce

Dairenin kararına göre, Çorum'da yaşayan bir kişi, evlendikten 14 gün sonra eşinin evi terk ettiğini, evlilik süresince kendisine hakaret ettiğini ve tahrik eder davranışlarda bulunduğunu, eşinin ilk evliliğinden olan çocuğun kendisine karşı saldırgan ve saygısız davranışlar sergilediğini belirterek boşanma davası açtı.

Davalı kadın ise eşinin iddialarının hukuki dayanaktan yoksun olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını belirterek, erkeğin kısa süren evlilik boyunca her sözüne, davranışına karşı çıkıp, tartışma çıkardığını, kendisine "çingene", "çingene karı" diye hitap ederek aşağıladığını, hakaret ettiğini, kendisini evden kovduğunu ileri sürerek karşı dava açtı.

Çorum 2. Aile Mahkemesi, yargılaması sonucu, kadına "çingene" diyerek hakaret eden ve aşağılayan erkeğin kusurlu davranışlarda bulunduğunu, erkeğin iddialarının ise ispatlanamadığını tespit etti. Mahkeme, erkek tarafından açılan davanın reddine, kadının davasının ise kabulüne karar vererek, "evlilik birliğinin temelinden sarsılması" nedeniyle tarafların boşanmasına, erkeğin kadına 15 bin lira manevi tazminat ile aylık 10 bin lira nafaka ödemesine karar verdi.

Erkeğin karara itiraz başvurusu üzerine Samsun Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi, yerel mahkeme kararını hukuka uygun bularak istinaf başvurusunun reddine hükmetti.

Temyiz başvurusu üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, yerel mahkeme kararında usule ve esasa ilişkin herhangi bir aykırılığın bulunmadığı tespit ederek, kararın onanmasını kararlaştırdı.

Dairenin kararında, "Temyizen incelenen karar, tarafların karşılıklı iddia ve savunmalarına, dayandıkları belgelere, uyuşmazlığa uygulanması gereken hukuk kuralları ile hukuki ilişkinin nitelendirilmesine, dava şartlarına, yargılama ve ispat kuralları ile kararda belirtilen gerekçelere göre usul ve kanuna uygun olup erkeğin temyiz dilekçesinde ileri sürülen nedenler kararın bozulmasını gerektirecek nitelikte görülmemiştir." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Döşemealtı Devlet Hastanesi uzman doktorlarıyla tam donanımlı hizmet veriyor

2025-04-15 15:33 - Sağlık

NBA play-off'larında Clippers ve Pistons serilerini eşitledi

2025-04-22 11:10 - Spor

Amatör maçta hakem sahaya giren köpeği kırmızı kart gösterip dışarı çıkardı

2025-04-21 20:22 - Spor

Vatikan'da Papa'nın odaları mühürlendi ve makamın boş olduğu ilan edildi

2025-04-22 01:03 - Dünya

Türk Hematoloji Derneği ve Novo Nordisk'ten, hemofili hastalarının kesintisiz tedavisi için rap

2025-04-17 12:13 - Sağlık

Milli judocular, Los Angeles 2028 yolunda "ilk büyük sınav"ını Karadağ'da verecek

2025-04-22 12:38 - Spor

Çörek otu yağının radyoterapi ve kemoterapiyle kanser hücrelerini öldürdüğü tespit edildi

2025-04-22 11:42 - Sağlık

Ergenlikte obezite kronik hastalık ve kanser riskini artırıyor

2025-04-17 13:32 - Sağlık

Baharın tonlarına bürünen Akdamar Adası 'Badem Çiçeği Festivali'ne hazırlanıyor

2025-04-18 12:28 - Magazin

Ailesinin yüreklendirmesi ve doktorların risk almasıyla 98 yaşında yeniden nefes aldı

2025-04-16 12:58 - Sağlık

İlgili Haberler

İETT'ye bağlı özel halk otobüsü şoförünün bıçakla tehdidi kamerada

22:47 - Gündem

Gençlik ve Spor Bakanlığı, tarım girişimcisi gençler yetiştiriyor

21:37 - Gündem

Mecidiyeköy metrobüs durağında "yürüyen merdiven arızası" yoğunluğu

21:27 - Gündem

DMM'den, müebbet hapis cezası alan bir mahkumla ilgili iddialara ilişkin açıklama

21:12 - Gündem

Gümüşhane-Giresun karayolu heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı

20:38 - Gündem

Günün Manşetleri

Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray adını finale yazdırdı

22:57 - Spor

İETT'ye bağlı özel halk otobüsü şoförünün bıçakla tehdidi kamerada

22:47 - Gündem

Galatasaray Konyaspor'u farklı yendi

22:42 - Spor

İsrail Gazze Şeridi'ndeki Filistinlileri 52 gündür "aç bırakmaya" devam ediyor

22:32 - Dünya

Zelenskiy, tam ve koşulsuz ateşkes için Rusya ile görüşmeye hazır olduklarını belirtti

22:22 - Dünya