?>

Esenler'de kentsel dönüşüme giren konutların yıkımı sürüyor

Esenler Belediyesince, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 25'inci yılında, 2 bin 11 bağımsız birimden oluşan kentsel dönüşüm proje alanındaki son konutların yıkımının yapıldığı Oruçreis Mahallesi'nde tören düzenlendi.

Gündem - 6 ay önce

İstanbul

"Sesinizi Duyan Var" sloganıyla gerçekleştirilen törende, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklama yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, 80 bin metrekarelik alanda yaklaşık 2 bin konutun bulunduğu anlattı.

Alanda 200 binanın yıkım işleminin kaldığını belirten Göksu, imarlı alan olmasına rağmen burayı imara kapatarak içerisinde sosyal alanların olacağı Millet Bahçesi yapacaklarını anlattı.

Riskli yapıda oturan vatandaşların artık güvenli evlerde kaldıklarını aktaran Göksu, 17 Ağustos 1999 ve 6 Şubat 2023 depremlerinde büyük acılar yaşandığını, bunların tekrarlanmaması için yapı stoklarının yenilenmesi gerektiğini vurguladı.

Esenler Belediyesi olarak kentsel dönüşümde çok büyük mesafe kaydettiklerini, ilçedeki konutların yenilenmesiyle 300 bin nüfusun güvenli evlere kavuştuğunu aktaran Göksu, şöyle devam etti:

"6 Şubat depremlerinde Adıyaman'da doğduğum ilçedeki konutların yüzde 75'i yok oldu. Parti rozetlerini çıkartarak, kentsel dönüşüm meselesini siyasetin çok ötesinde görerek hepimiz elimizi taşın altına koyup insanımızın huzurla ve güvenle oturacağı konutların inşası için siyasi akıl, yerel yönetimler, vatandaşımız ve medya el ele vererek bu işi çözmek zorundayız. O büyük acıları yaşamamak için büyük tedbirleri almamız gerekiyor. 6 Şubat depremleri bizim için yeni bir ders dönemi olmuştur. İnşallah ders almışızdır ve aldığımız derslerle tedbirler almaya devam ederiz. Gördüğünüz gibi burada yıkılan konutlarda kardeşlerimiz oturuyordu, şimdi onlar huzurla güvenli konutlarda oturuyorlar."

6 bin 660 aile güvenli konutlara taşındı

Belediye olarak kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini vurgulayan Göksu, "Şu ana kadar taşıdığımız konutlara ilave olarak yıl sonu itibarıyla 6 bin 660 konutu taşımış olacağız. 6 bin 660 ailemiz yeni ve huzurlu konutlarına kavuşmuş olacak. Biz yolumuza hız kesmeden devam edeceğiz. Kentsel dönüşüm hayat kurtarma çalışmasıdır." ifadelerini kullandı.

Mülk sahiplerinden Şeref Yumurtacı da 33 yıldır aynı mahallede yaşadığını belirterek, yıkımı yapılan yerde yaşadığı dönemde dar sokaklar nedeniyle itfaiye ekiplerinin yangınlara müdahale etmekte zorlandığını anlattı.

Yıkılan bazı binaların deniz kumuyla yapıldığını gördüklerini ifade eden Yumurtacı, belediyenin başlattığı kentsel dönüşüm sayesinde şu an 15 Temmuz Mahallesi'nde güvenli yapılarda oturduklarını söyledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Başakşehir Futbol Akademisi ve Kupa Meydanı'nın açılışı yapıldı

2024-08-09 21:48 - Spor

Nemrut Kalderası'nı tanıtmak için krater gölünde yüzdüler

2024-08-11 17:07 - Çevre-Hayat

Trump, X platformunda Elon Musk'a röportaj verdi: 5 Kasım, ülke tarihimizin en önemli günü olacak

2024-08-13 09:43 - Dünya

Bakan Kacır: TEKNOFEST yarışmaları Türkiye'nin geleceğine çok önemli kazanımlar getirecek

2024-08-12 14:58 - Ekonomi

Bursa'da çıkan orman yangını kontrol altına alındı

2024-08-11 21:33 - Asayiş

Milli atlet Kadir Ünal saliselerle kaçırdığı Avrupa Şampiyonası için sıkı çalışıyor

2024-08-13 13:58 - Spor

Rusya'dan İsrailli Bakan Ben-Gvir ve fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa baskınına tepki

2024-08-14 22:13 - Dünya

İsrailli subaylardan, Gazze'deki durum için "hala zaferden uzağız" açıklaması

2024-08-11 17:52 - Dünya

Esenler'de kentsel dönüşüme giren konutların yıkımı sürüyor

2024-08-15 16:32 - Gündem

Tuzla'daki şantiyede göçük altında kalan 2 işçi hayatını kaybetti

2024-08-11 19:52 - Asayiş

İlgili Haberler

Erzurum, Kars ve Ardahan'da kar ile soğuk hava etkili oluyor

11:02 - Gündem

Balıkesir'de işçi servisinin devrilmesi sonucu 18 kişi yaralandı

10:57 - Gündem

Türk Kızılay, bu yıl 3 milyon ünite kan bağışı toplamayı hedefliyor

10:52 - Gündem

Sağlık Bakanlığından "ölmüş bir vatandaşın taburcu edildiği" iddiasına ilişkin açıklama

02:03 - Gündem

Narin Güran cinayeti davasında sanık Salim Güran'ın avukatından istinaf başvurusu

01:52 - Gündem

Günün Manşetleri

Erzurum, Kars ve Ardahan'da kar ile soğuk hava etkili oluyor

11:02 - Gündem

Balıkesir'de işçi servisinin devrilmesi sonucu 18 kişi yaralandı

10:57 - Gündem

Türk Kızılay, bu yıl 3 milyon ünite kan bağışı toplamayı hedefliyor

10:52 - Gündem

Gazze'de çadırlarda yaşamaya mahkum edilen Filistinliler, soğuk hava ve fırtına ile mücadele ed

10:47 - Dünya

Başakşehir, deplasmanda Antalyaspor ile karşılaşacak

10:42 - Spor