?>

Erzurum'un gönüllü ekibi afetlerde hayat kurtarmak için sürekli eğitimde

Erzurum Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki mimar, mühendis, tekniker, zabıta ve temizlik personelinden kurulan 35 kişilik gönüllü arama kurtarma ekibi, olası afetlerde hayat kurtarmak için sürekli eğitim alıyor.

Çevre-Hayat - 2 ay önce

Erzurum

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in talimatıyla 5 yıl önce olası afetlerde hayat kurtarmak için oluşturulan 35 kişilik ekip, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde zorlu eğitimlerden geçti.

Mimar, mühendis, tekniker, zabıta, şoför, kimyager, güvenlik görevlisi ve temizlik personelinden oluşan ekip, 6 Şubat depremlerinde görev alıp çok sayıda hayatın kurtarılmasına yardımcı oldu.

Olaylara müdahale reflekslerini artırmak için sürekli çalışma yürüten ve metruk yapılarda arama kurtarma tatbikatları yapan ekip, son teknolojik ekipmanlarla olası afetlerde hayat kurtarmak için eğitimlerini aksatmıyor.

"Her türlü afette görev almak için hazırız"

Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanlığı Afet Müdahale ve Sivil Savunma Şube Müdürü Mustafa Zan, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla, çalışmaları hakkında AA muhabirine bilgi verdi.

Zan, sürekli eğitimlerle kendilerini arama kurtarmalara hazırladıklarını söyledi.

Her türlü afette göreve hazır olduklarını ifade eden Zan, şöyle konuştu:

"Çığda arama kurtarma eğitimlerimiz yeni tamamlandı ayrıca önümüzdeki günlerde geniş arazide arama kurtarma eğitimi planlanmakta ve bunların ekipman alımı yapılacak. Yeni, güncel teknoloji ve ekipmanlarla her türlü afetlere müdahale kapasitemizi genişleteceğiz. 35 kişilik ekibimizle her türlü afette görev almak için hazırız. Bir deprem ya da selde 7/24 göreve talibiz. Ekibimizi kentsel aramada uzmanlaştırdık, bölge şartlarına hitaben çığda arama kurtarmayı daha ileri seviyeye taşıyoruz ve geniş arazi ile su üstü arama kurtarmada kendimizi uzmanlaştırıp akredite olmayı hedefliyoruz."

"Eğitimlerle sürekli kendimizi yeniliyoruz"

Ekibin şef yardımcısı Sefa Yıldız da 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin yanı sıra farklı illerde arama kurtarma çalışmalarına katıldığını anlattı.

İnsanlara yardım etmeyi sevdiğini belirten Yıldız, "Enkazdan çok canlı insan çıkardım, onların hayır duasını almak başka duygu. Halkımız ve ülkemiz için çalışıyor, eğitimlerle sürekli kendimizi yeniliyoruz. İnşallah bir afet olmaz ama olursa tam donanımlı ekiple göreve hazırız." diye konuştu.

Belediyede peyzaj mimarı Nermin Kara ise ekip kurulduktan bu yana tüm eğitimlere katıldığını, geçen hafta aldıkları çığ eğitimini başarıyla tamamladıklarını dile getirdi.

Ekipte enformasyon işlerine baktığını söyleyen Kara, "7/24 göreve hazırım, çağrıldığım an hiç düşünmeden hemen görevimin başına dönüyorum. İnsanların hayatına dokunmak bana mutluluk veriyor, bu yüzden ekibe gönüllü katıldım. Belki 'yapamaz' diye düşünenler oldu ama kadın her yerde var, çok ağır iş yapamam ama orada bulunan insanlara manevi destek bile vermek bize yeter." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

28 Şubat döneminde yaşananlar Anadolu Ajansı arşivlerinde

2025-02-28 13:07 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye terörle mücadele konusunda dünyanın en güçlü ülkesidir

2025-03-01 20:52 - Siyaset

Bankalarda unutulan yaklaşık 507 milyon lira 2024'te TMSF'ye aktarıldı

2025-03-01 12:08 - Ekonomi

Dünyanın dört bir yanından Müslümanlar, Ramazan ayının ilk gün iftarını yaptı

2025-03-02 10:53 - İslam-Hayat - Şevval 1446

Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti'de tasfiye olmaz, sadece takviye olur

2025-02-26 16:52 - Siyaset

Kasımpaşa ile 3-3 berabere kalan Galatasaray, zirve yarışında yara aldı

2025-03-02 19:12 - Spor

Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Witkoff, bölge ziyaretini erteledi

2025-03-03 19:43 - Dünya

Hatay'da teravih namazı sonrası çocuklar için camide etkinlik düzenlendi

2025-03-04 01:12 - İslam-Hayat - Şevval 1446

Fenerbahçe Beko deplasmanda Paris Basketbol'u mağlup etti

2025-03-04 02:12 - Spor

ABD'de Minnesota Valisi Walz, 2028'de başkanlığa aday olabileceği sinyalini verdi

2025-03-03 19:38 - Dünya

İlgili Haberler

Antalya'da dağlardan toplanan yabani kuşkonmaz gelir kaynağı oldu

17:12 - Çevre-Hayat

Bursa'da Mattia Ahmet Minguzzi anısına kaykay turnuvası düzenlendi

16:38 - Çevre-Hayat

Acil yardım uzmanından ailelere "Aile Afet Planı" hazırlamaları önerisi

16:17 - Çevre-Hayat

Batman'da öğretmen nefes borusuna yabancı cisim kaçan öğrenciyi Heimlich manevrasıyla kurtardı

16:08 - Çevre-Hayat

Muş'ta doğaseverler ve fotoğraf tutkunları ters laleleri görüntüledi

16:03 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Çiftçilere yaklaşık 6,7 milyar lira destek ödemesi bugün yapılacak

09:42 - Ekonomi

ABD'li yetkili, Suriye yönetimiyle normalleşme için ön koşullarını açıkladı

09:38 - Dünya

57. Alay Vefa Yürüyüşü Gelibolu'da gerçekleştirildi

09:28 - Gündem

Küresel piyasalar bilançolar ve tarife iyimserliklerinden güç alıyor

09:07 - Ekonomi

Terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonlarda 210 şüpheli yakalandı

08:52 - Asayiş