?>

'Ertuğrul Gazi' mobil oyun oldu

Oğuzların Kayı boyu lideri, Osmanlı Beyliği'nin kurucusu Osman Bey'in babası Ertuğrul Gazi'nin tarihin akışını değiştiren destansı mücadelesi "mobil oyun" haline getirildi. - Anadolu Ajansı

Teknoloji - 8 yıl önce

İSTANBUL-Kaan Bozdoğan

Osmanlı Devleti'nin temellerini atan Ertuğrul Gazi'nin tarihe iz bırakan destansı mücadelesi, 20 yaşındaki bir üniversite öğrencisi tarafından "mobil oyun" platformlarına taşındı.

Tarihte en uzun süre hüküm sürmüş devletler arasında yerini alan, kazandığı destansı zaferler ve adaletli yönetim sistemiyle hayranlık uyandıran Osmanlı'nın şuurunu yaşamak ve yaşatmak isteyenler, imkan buldukları her sektörde gayret gösteriyor.

Türkiye'de son yıllarda başta sinema filmi, televizyon dizileri ve tiyatro sahneleri olmak üzere birçok alanda "Osmanlı" rüzgarı esiyor. Tarihini merak eden ve sahip çıkan herkesin ilgi gösterdiği tarihi materyaller, teknolojinin de gelişmesiyle birçok alanda yer tutuyor. Osmanlı dönemine tanıklık edemeyenler, senaryoların yanı sıra bilişim sektöründe geliştirilen bilgisayar ve cep telefonu oyunlarıyla da o dönemi yaşamaya çalışıyor.

Oyunu kaldığı yurtta 6 ayda tamamladı

Osmanlı'nın temelini atarak tarihe mühür vuran Ertuğrul Gazi de son yıllarda çeşitli sektörlerde işlenen isimler arasında. Osmanlı'nın kurulması için önemli roller üstlendiği birçok tarihçi tarafından da kabul edilen, Oğuzların Kayı boyu lideri, Osmanlı Beyliği'nin kurucusu Osman Bey'in babası Ertuğrul Gazi'nin destansı mücadelesi bir üniversite öğrencisi tarafından mobil oyun dünyasına taşındı. Ertuğrul Gazi'nin 3 boyut karakterine bürünebilen oyun, Apple App Store ve Google Play Store de ücretsiz indirme olanağıyla kullanıcıların beğenisine sunuldu.

Ertuğrul Gazi üzerinden işlenen "Ertuğrul Gazi 3D Kayı Boyu" oyunu Kayıların, Haçlılar ve Moğollar ile mücadelesini anlatıyor.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Matematik Bölümü birinci sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Umur Burak, oyun yazılım ve modellemesini kaldığı Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurdu'nda kıt imkanlara ve zayıf internet bağlantısına rağmen günde 8-10 saat çalışarak 6 ayda tamamladığını anlattı. Burak, bazı 3D modellerini de satın aldığını belirtti.

Küçüklüğünden beri Türk tarihine ve kültürüne ilgi duyan, "Tarihimizi anlatan oyunlar neden yok?" sorusunun ardından oyun platformundaki boşluğu doldurmak için kolları sıvayan Burak, yazın çalışarak biriktirdiği parayla bilgisayar alıp, hayallerini gerçekleştirmek için işe koyulduğunu anlattı.

Oyun sektörünün bir ülkenin tarihini ve kültürünü anlatabilmesi için dizi ve sinema sektörü kadar önemli olduğuna inandığını aktaran Burak, "Bu oyun elbette bir eksiklikti. Bunu benim dışımda oyun sektörüyle ilgili her arkadaş gözlemlemiştir. Bana kalırsa, bir ülke için kendi oyununu yapabilmek sinema ve televizyon sektörü kadar önemlidir. Çünkü internet çağında yaşadığımız şu dönemde artık gençler televizyon karşısında vakit geçirmekten çok bilgisayar ve mobil oyunların başında vakit geçiriyor. Bu da kendi kültürünü yaymak ve empoze etmek isteyen ülkelerin yararına oluyor." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

AA ile Harita Genel Komutanlığı arasında iş birliği

2017-04-12 19:12 - Medya

Romalılardan kalma tünel turizme kazandırılacak

2017-04-10 14:47 - Kültür Sanat

ÖZET İZLE: Trabzonspor 3-4 Beşiktaş| Beşiktaş Trabzon maçı geniş özet ve golleri izle (BJK-TS)

2017-04-09 01:42 - Spor

ABD'nin ilk Müslüman kadın yargıcı nehirde ölü bulundu

2017-04-13 12:12 - Dünya

'Eyalet sistemi diye bir şey olamaz'

2017-04-14 16:37 - Gündem

Cüneyt Çakır bu akşam Suudi Arabistan'da şampiyonluk maçında düdük çalacak

2017-04-15 10:06 - Spor

Türk Kızılayından Iraklı sığınmacılara yardım

2017-04-15 01:57 - Dünya

Şehitlerin adını okul koridorlarında yaşatıyor

2017-04-09 15:02 - Çevre-Hayat

Bakan Kılıç yoğun ilgiden konuşamadı

2017-04-10 00:02 - Siyaset

Yurt dışında kullanılan oylar Türkiye'ye getiriliyor

2017-04-11 23:18 - Genel

İlgili Haberler

İran, WhatsApp ve Google Play’e verilen erişim izninin bazı şartlara bağlı olduğunu duyurdu

16:32 - Teknoloji

Türkiye'den çıkan teknolojiler ihracata dönüşecek

15:07 - Teknoloji

Türk bilim insanları, Ay ve Mars'ta domates üretimi hedefliyor

13:43 - Teknoloji

Dünyada sağlık, uzay, teknoloji gibi alanlarda keşifler ve buluşlar, 2024'te ufuk açtı

12:43 - Teknoloji

Türkiye bölgesel teknoloji üssü olma yolunda ilerliyor

11:58 - Teknoloji

Günün Manşetleri

MSF: Sudan'ın Güney Darfur eyaletinde yetersiz beslenme kaynaklı ölüm riski herkesi tehdit ediy

16:43 - Dünya

Marmara'nın batısı ve İstanbul için fırtına uyarısı

16:38 - Gündem

Türkiye'de son 50 yılda 36 göl kurudu

16:33 - Gündem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, yarın AA Editör Masası'na konuk olacak

16:27 - Gündem

Yeni grup kurulması için üç partinin genel başkanı bir araya geldi

16:23 - Siyaset