Ermeniler barış istiyor

Sason, Bitlis, Batman, Muş, Van, İstanbul Ermenileri Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültürel Derneği Başkanı Aziz Dağcı, Batman’ın Sason ilçesinde Meşeli Turnalı mezrasına yakın bulunan Komk Kilisesi'ni ziyaretinde yaptığı açıklamayla dikkatleri çekti. P

Siyaset - 9 yıl önce

Sason, Bitlis, Batman, Muş, Van, İstanbul Ermenileri Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültürel Derneği Başkanı Aziz Dağcı, Batman’ın Sason ilçesinde Meşeli Turnalı mezrasına yakın bulunan Komk Kilisesi'ni ziyaretinde yaptığı açıklamayla dikkatleri çekti. Papa tarafından yapılan açıklamalar ile ilgili yorum yapmaktan kaçınan Dağcı, 'Bütün insanların kardeşçe hayatasını istiyorum' dedi.

Papa tarafından yapılan açıklamalarla ilgili soruları yanıtsız bırakan Dağcı, bu soruya cevap verecek muhatabın kendisi olmadığını dile getirdi. Bu işin büyüklerin işi olduğunu söyleyen Dağcı, “Sason’da 100’e yakın Ermeni hane bulunmaktadır. Bütün insanların barış içerisinde hayatasını istiyorum. Çünkü ben ABD’ye gittim, orada ve çoğu yerde kardeşçe yaşadık. Müslümanlar, Hıristiyanlar, Yahudiler hepsi bir arada yaşıyor. Ben bu barışı istiyorum. Bugüne kadar çok sıkıntı çektik, fakat biz o zamanlarda da bütün Müslüman kardeşlerimizle kardeş gibi yaşadık. Aşırı bir derecede haksızlık görmedik' dedi.

Sason'un kendileri için çok önemli bir yer olduğunu anlatan Dağcı, şunları söyledi: 'Burada çok iyi insanlar var. Bunlarla bizim dinimiz ayrı olabilir ama hep kardeşçe yaşadık. Sason Mereto Dağı'nda bulunan kiliseye yakın bir bölgede. Her yıl kurbanlar, adaklar keseriz bütün davetlilere ikram ederiz. Hep birlikte iç içeyiz orada. Üç gece Ermeni ve Müslüman kol kola oynarız. Müslüman Sasonlularla icra ettiğimiz bu ziyaret kardeşliğimizin ve dostluğumuzun bir kanıtıdır. Bu ziyaret etkinliği daha önce olduğu gibi şimdi de kutlanmaktadır. Bu kardeşliğin devam edebilmesi için biz üzerimize düşen görevi yapmaktayız, çaba göstermekteyiz. Batman valisi şimdiye kadar bize çok yardımcı oldu. Biz bu yardımın devam etmesini istiyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın buraya sahip çıkması lazım. Tarihi eser olarak bu kilise zaten devletin malıdır.'

Dağcı, Sason'daki kilisenin onarımının yapılması durumunda dünyanın bir çok ülkesinden buraya insanların ibadete geleceğini belirtti. Ermeniler olarak bu bölgeye yılda iki defa geldiklerini dile getiren Dağcı, 'Kilisenin tadilatı yapılsa ABD, Fransa’dan binlerce insan gelecektir. Böyle olması durumunda bana göre burası Paris’i geçecektir. Kazanan da Sasonlular olacaktır. Batmanlı otelciler kazanacak, şoförler kazanacak. Biz de buraya gelip eski Müslüman dostlarımızı görmüş olacağız' ifadelerini kullandı.

SAYIM ÖZMEN

dikGAZETE..
Haftanın Öne Çıkanları

Okan Bayulgen'in annesi, Doğu Perinçek'in danışmanı oldu

2015-04-16 14:05 - Genel

Ermeniler barış istiyor

2015-04-19 14:33 - Siyaset

Uluabat gölü balıksız kaldı

2015-04-15 13:35 - Dünya

Polisten kaçan şahsa Meclis ’dur’ dedi

2015-04-13 11:56 - Genel

Athena grubu üyesi Hakan Özoğuz evlendi

2015-04-16 13:35 - Magazin

Gökçe Çatakoğlu Belçika'da birinci oldu

2015-04-13 15:35 - Sağlık

Bahçeli Papa’ya ateş püskürdü

2015-04-14 01:10 - Genel

Futbol zirvesi sona erdi

2015-04-13 00:42 - Genel

Survivor All Star’da Merve Oflaz adadan ayrıldı

2015-04-16 13:05 - Spor

Kalbinden 35 santim tümör çıktı

2015-04-15 17:05 - Dünya

İlgili Haberler

Kripto varlıklara ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda

00:48 - Siyaset

Milli Savunma Bakanı Güler ve Romanyalı mevkidaşı, TCG AMASRA mayın avlama gemisini inceledi

23:18 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın MHP Genel Başkanı Bahçeli ile bir araya gelecek

21:23 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Slovenya Başbakanı Golob ile telefonda görüştü

21:08 - Siyaset

Eski milli futbolcu milletvekilleri Çekya maçını değerlendirdi

20:23 - Siyaset

Günün Manşetleri

İşgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan İsrail askeri üssünün yakınında yangın çıktı

01:42 - Dünya

Türkiye-Çekoslovakya ilişkilerinin 100. yılı vesilesiyle Ankara'da resepsiyon verildi

01:03 - Gündem

Volkswagen elektrikli araç üreticisi Rivian'a 5 milyar dolar yatırım yapacak

00:58 - Ekonomi

Hamas: Gazze'nin geleceği Filistinliler tarafından belirlenir

00:52 - Dünya

Kripto varlıklara ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda

00:48 - Siyaset