?>

Ermeni Kıbrıs gazisi için kilisede tören

İstanbul'da vefat eden Kıbrıs gazisi Murat Mihran İşler için, Meryem Ana Ermeni Kilisesi'nde cenaze töreni düzenlendi. İşler'in Türk bayrağına sarılı tabutu, askerlerin omzunda kiliseye getirildi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 7 yıl önce

İSTANBUL

İstanbul'da vefat eden Kıbrıs gazisi Murat Mihran İşler için, Meryem Ana Ermeni Kilisesi'nde tören düzenlendi.

Kumkapı semtindeki Meryem Ana Ermeni Kilisesi'ndeki törene, vefat eden Kıbrıs gazisi Murat Mihran İşler'in (64) eşi Maryam, oğulları Aliksan, Arda, Sevan İşler, İstanbul Merkez Komutanı Tuğgeneral Sadettin Alp Ergin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyeleri, Türkiye Ermenileri Patrikhanesinden din adamları ve İşler'in yakınları katıldı.

Kore gazisi İşler'in Türk bayrağına sarılı tabutu, kiliseye askerlerin omzunda getirildi. Kilise içine yerleştirilen tabutun başında tören başlayana kadar askerler nöbet tuttu. Muharip Gaziler Derneği üyeleri de törenden önce tabutun başına gelerek selam durdu. Bazı gaziler ise İşler'in tabutunun başında Fatiha okudu.

Başpiskopos Karekin Bekçiyan'ın başkanlığındaki töreni yöneten rahip Mağakya Beskisizyan, 1979 yılından bu yana İstanbul'da yaşayan Mihran İşler'in kuyumculuk sektöründe büyük başarılara imza attığını, Kapalı Çarşı'da sevilen ve bilinen bir kişi olduğunu söyledi.

"Hiçbir gazi veya şehit aramızdan ayrılmaz"

Beskisizyan, gazilerin milletin onuru olduğunu belirterek, onları bu dünyadan uğurlarken hüzünlendiklerini ancak gazilerin bir onur ve şeref taşıdıklarını da bildiklerini kaydetti.

Gazilerin gelecek nesiller için savaştığının altını çizen Beskisizyan, şöyle konuştu:

"Hiçbir gazi veya şehit aramızdan ayrılmaz. Kendileri göksel krallığın, yani cennetin makamında en güzel yerlere yerleştirilir. Tanrımızdan duamız odur ki melekleri tarafından ona güzel ve doğru yolda öncülük etsin. Bu acı günümüzde Türk Silahlı Kuvvetleri yetkililerine de burada bulunduklarından dolayı şahsım, kilisem ve ailesi adına teşekkürü borç biliyoruz. İyi ki varsınız, iyi ki bu acı günümüzde bizim acımızı dindiriyorsunuz."

Cenaze töreninin ardından İşler'in tabutu yeniden askerlerin omuzuna alınarak cenaze aracına konuldu. İşler'in cenazesi, törenin ardından toprağa verilmek üzere Balıklı Ermeni Mezarlığına götürüldü.

Muhabir: Güç Gönel

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kanyonda mahsur kalan kadın 5 saatlik çalışmayla kurtarıldı

2017-08-22 01:32 - Asayiş

Avustralya'da beyaz koala heyecanı

2017-08-22 16:12 - Dünya

Çocuklar 'ergoterapi' ile eğlenerek engellerini aşıyor

2017-08-17 15:42 - Çevre-Hayat

Trabzonspor taraftarı Kadıköy'e gidemeyecek

2017-08-16 16:12 - Spor

TİKA'nın gönüllü elçileri Sudan'da

2017-08-18 19:17 - Dünya

Bursaspor 3 puanın sahibi oldu

2017-08-20 01:22 - Spor

İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti!

2017-08-19 18:32 - Asayiş

Kandilli'den korkutan açıklama!

2017-08-17 18:42 - Gündem

Charlottesville, Virginia'dan 'heykeller'i kaldırmak için yetki istedi

2017-08-19 11:22 - Dünya

Sofuoğlu şampiyona liderinin ensesinde

2017-08-20 17:00 - Spor

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan iftira kampanyalarına ilişkin açıklama

00:38 - Gündem

Almanya'nın Hanau kentindeki ırkçı terör saldırısında can verenler, Ankara'da anıldı

22:22 - Gündem

Rekabet Kurulundan yerinde incelemeyi engelleyen BİM'e 1,3 milyar liralık ceza

21:57 - Gündem

Depremde 115 kişinin öldüğü Ebrar Sitesi B Blok'a ilişkin davada karar çıktı

20:22 - Gündem

Araç muayene istasyonlarının özelleştirme ihaleleri 24 Şubat'ta yapılacak

19:27 - Gündem

Günün Manşetleri

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya

ABD'de, zorbalığa maruz kalan düzensiz göçmen ailenin kız çocuğu intihar etti

02:08 - Dünya

Devler Ligi'nde son 16 turuna yükselen 8 takım belli oldu

01:58 - Spor

Real Madrid, PSG ve PSV, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:53 - Spor