?>

'Ergenekon'un hakim ve savcıları hesap veriyor

'Ergenekon' davasına bakan 7 eski hakim ve savcının, "suç uydurma ve görevi kötüye kullanma" suçlarından yargılanmasına ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 8. Ceza Dairesi'nde başlandı.

Gündem - 6 yıl önce

ANKARA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kumpas davalarından "Ergenekon" davasına bakan 7 eski hakim ve savcının yargılanmasına ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 8. Ceza Dairesi'nde başlandı.

Yargıtay ek binadaki salonda yapılan duruşmada Ergenekon davasına bakan sanıklardan, tutuklu eski hakim Hüsnü Çalmuk ile tutuksuz yargılanan eski hakim Ercan Fırat, salona getirildi.

"FETÖ üyeliği" suçlamasıyla tutuklu bulunan diğer sanıklar Fatih Mehmet Uslu, Hasan Hüseyin Özese ve eski savcı Mehmet Ali Pekgüzel, tutuklu bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlandı.

Eski hakim Sedat Sami Haşıloğlu ile eski savcı Mehmet Murat Dalkuş'un halen firari oldukları, haklarında "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan yakalama kararı bulunduğu belirtildi.

Salonda "Ergenekon" davası sanıklarından Hurşit Tolon, Nusret Güner, Dursun Çiçek, Hasan Atilla Uğur, Mehmet Ali Çelebi ve diğer bazı "Ergenekon" davası sanıklarının yanı sıra Sedat Peker de şikayetçi olarak katılma talebinde bulunmak üzere yer aldı.

FETÖ üyeliği suçundan diğer mahkemelerde yargılamaları süren sanıklar, bu kez "cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, görevi kötüye kullanma, suç uydurma, resmi belgede sahtecilik ve suç delillerini yok etme" suçlarından yargılanıyor.

Duruşmada Yargıtay 8. Ceza Dairesi Başkanı Haydar Metiner, sanıkların talebi doğrultusunda heyette yer alan üyelerin isimlerini okudu.

Şikayetçilerin katılma talepli dilekçelerinin de okunduğu duruşmada heyet, katılma talepleriyle ilgili kararını verecek.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca, Ergenekon davasına bakan 7 eski hakim ve savcı hakkında çeşitli suçlardan 3 ile 600 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezası istemiyle son soruşturma kararı verilmiş ve karar Yargıtay'a gönderilmişti. Bu sanıklarla ilgili FETÖ üyeliği suçundan açılan davalar ise ayrılmıştı.

Muhabir: Aylin Sırıklı, Ferdi Türkten

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hizan'ın taş evleri ve doğası resmediliyor

2018-11-15 21:32 - Kültür Sanat

Tokat'ta traktör uçuruma yuvarlandı: 1 ölü, 2 yaralı

2018-11-12 02:22 - Asayiş

Laptop hırsızı güvenlik kamerasına yakalandı

2018-11-12 13:32 - Asayiş

Trump yanlısı Fox News’ten CNN’e destek

2018-11-15 02:32 - Medya

MKE'den güvenlik güçlerine 7 bin 650 MPT-55

2018-11-16 18:17 - Gündem

Altay Adana Demir’i 3-0’la geçti

2018-11-11 22:27 - Spor

Galatasaray zirve takibini sürdürüyor

2018-11-11 00:27 - Spor

1. Lig'de takımların yarısı teknik direktör değiştirdi

2018-11-14 18:17 - Spor

Suu Çii'ye verilen Vicdan Elçiliği Ödülü geri alındı

2018-11-13 11:07 - Dünya

İran Suriye'de üniversite açacak

2018-11-15 19:32 - Dünya

İlgili Haberler

Kadıköy Belediyesi Meclis 1. Başkanvekili Kurtuluş hakkında soruşturma başlatıldı

00:27 - Gündem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından, Dünya Kadınlar Günü'ne ilişkin farkındalık çalışması

23:23 - Gündem

Erciyes Kayak Merkezi'nde pist dışındaki alana çığ düştü

18:53 - Gündem

Muş'ta karla mücadele çalışmaları sürüyor

16:23 - Gündem

Deprem riskini azaltmak için her il özelinde master planı yapılması gerekiyor

14:38 - Gündem

Günün Manşetleri

İsveç'te farklı inanç gruplarının temsilcileri iftarda buluştu

01:58 - İslam-Hayat - Ramazan 1446

İsrail, Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşmasının müzakereleri için Doha'ya heyet gönderecek

01:38 - Dünya

Dünya Kadınlar Günü'nde Batı Şeria'daki Filistinli kadınlar zorla yerlerinden edilmenin acısını yaşıyor

01:03 - Analiz/Röportaj/Dizi/Tefrika

Dünya Müslüman Alimler Birliğinden 'Suriye' çağrısı

00:42 - Dünya

İsrail, Lübnan'ın güneyine 20'den fazla hava saldırısı düzenledi

00:41 - Dünya