?>

Erdoğan TEKNOFEST'te dereceye girenlere ödüllerini verdi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TEKNOFEST kapsamında Kenan Sofuoğlu ve derece alan yarışmacılara ödüllerini takdim etti.

Gündem - 6 yıl önce

İSTANBUL

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Yeni Havalimanı'nda Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen, Anadolu Ajansı'nın (AA) global iletişim ortağı olduğu TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne gelip standları gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Hava kontrol kulesi önüne kurulan ana sahnede konuşma yapan Erdoğan, ardından AK Parti Sakarya Milletvekili ve Dünya Supersport şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu'na festivalin ilk günü kullandığı "Kawasaki H2R" ile ''Red Bull Racing Formula 1 arabası", "Kawasaki H2R", "Tesla P100 DL", "Lotus Evora 430 GT", "Aston Martin The New Vantage", "Solotürk F16 uçağı" ve "özel jet Challenger 605"a karşı gerçekleştirdiği yarışı önde tamamlamasından dolayı ödül verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tuz Gölü'nde gerçekleştirilen Roket Yarışmasında alçak ve yüksek irtifa kategorilerinde derece alanlar ile Model Uydu, Robotaksi ve diğer yarışmalarda derece alan yarışmacılara da ödüllerini takdim etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra helikopterle tören alanından ayrıldı.

Törene, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Aile, Çalışma, Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar, TEKNOFEST Organizasyon Komitesi Başkanı Selçuk Bayraktar, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren ile festivalin paydaş kurumlarının yetkilileri katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kızları KADEM Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Esra Albayrak ile torunları da tören alanında hazır bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanlığından aşure ikramı

2018-09-23 02:12 - Gündem

Adli psikiyatri hastalarına 'yüksek güvenlikli odalar'

2018-09-19 19:02 - Sağlık

Brezilya'da Hizbullah'la bağlantılı bir kişi gözaltına alındı

2018-09-22 00:32 - Dünya

Dünyanın gözdesi oldu

2018-09-19 16:02 - Çevre-Hayat

Doğan 'Şakir' ile teknisyen Ayhan'ın sıra dışı dostluğu

2018-09-22 18:32 - Çevre-Hayat

Ronaldo 'Devler Ligi'ndeki ilk kırmızı kartını gördü

2018-09-20 02:32 - Spor

Moritanya'daki iktidar partisinden 'seçim galibiyeti' açıklaması

2018-09-17 03:02 - Dünya

Tunceli'de 10 terörsit etkisiz hale getirildi

2018-09-18 08:02 - Gündem

Almanya Dışişleri Bakanı Maas'tan Türkiye övgüsü

2018-09-21 19:22 - Dünya

Yurt dışındaki Türklere 'emeklilik danışmanlığı' uyarısı

2018-09-16 19:02 - Dünya

İlgili Haberler

İzmir Körfezi'nde yosunlar yeşil örtü oluşturdu

15:42 - Gündem

Türkiye - Ürdün 3+3 Toplantısı gerçekleştirildi

15:13 - Gündem

Sarıkamış Kayak Merkezi, hafta sonu kayakseverlerle doldu

15:07 - Gündem

Van'dan Tahran'a tren seferleri yarın başlıyor

15:02 - Gündem

Çorum şehir merkezinin çehresi "Tarihi Kent Meydanı Projesi" ile değişiyor

14:58 - Gündem

Günün Manşetleri

ABD'de Columbia Üniversitesi protestolarına öncülük eden Filistinli öğrenci tutuklandı

06:23 - Dünya

ABD'li senatör, askeri desteğin kesildiği Ukrayna'nın 'Afganistan'dan daha kötü olacağını' savundu

23:57 - Dünya

Galatasaray, deplasmanda Corendon Alanyaspor'u 2-1 yendi

23:38 - Spor

Rusya Merkez Bankası yetkilisi Danilova: Rusya'da çok sayıda şirket borçlu durumda

23:32 - Özel Haber

Büyükler Avrupa Judo Kupası'nda Türkiye zirvede yer aldı

23:12 - Spor